Segítség - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: A lényeg
Harcosok klubja > Fight.hu > Fight.hu fóruma
straight
Egyszer bejött hozzám edzésre egy nagydarab ember. Azt kérte, hogy tanítsam meg neki a leghatékonyabb kempo technikát. Azt mondtam neki, hogy megtanítom, de csak egy feltétellel. Ez nem volt más, mint az, hogy ha megtanítom neki, akkor onnantól fogva minden nap alkalmaznia kell az élete során. Ő megígérte, hogy így fog tenni, én meg azt mondtam neki, hogy feküdjön le a földre. Lefeküdt és felvett egy védekező állást. Erre én a kezemet nyújtottam felé, megkértem, hogy fogja meg, s felemeltem a földről. Majd ezt mondtam: ez a leghatékonyabb technikája a kempónak. Nem a puszta verekedés a Zen Bu Kan Kempo lényege, hanem az, hogy felemeljük a tanítványokat, azaz a testi, a lelki és a szellemi harmóniát megteremtsük magunkban, és folyamatosan egyre magasabb szintre emeljük. Aki nem alkalmazza ezt a technikát, hogy felemelje a másikat, az igazából lenyomja, visszahúzza embertársát. Egy ilyen jellemű személyből sosem lehet jó kempós.

dr Harnos Imre Zen Bu Kan Kempo 10 Dan
belekotty
Szép filozófia, de nem több. Most volt az M1-en sifu Lion saolin kungfu mesterrel egy riport, aki ecsetelte a saolin nem tom én hány szobájának próbáját.
Vizet öntöttek vödrökkel, stb. Volt mindenféle varázslás. Aztán a végén a riporter nő megkérdezte a sifut, hogy használta már-e a tudását.
Azt mondta soha, maximum csak elhajolt. Na, nagyon sokat tudhat a valódi küzdelemről!
belekotty
Ez meg egy vicces mese, hiszi a piszi.
http://www.zenbukankempo.com/index.php?opt...=48&lang=hu
th0mas
Van szerencsém ismerni a Hanshit, szerdán fog eljönni még egyszer (valószínűleg utoljára, egészségi állapota miatt) az edzésünkre, aztán megy vissza Ausztráliába.

Igazi karizmatikus stílusalapító rengeteg magvas filozófiai gondolattal és rengeteg fizikai tapasztalattal, akiből kinézem, hogy fiatal korában lezajlott ez a meccs. Itt nem a valóságtartalom a legnagyobb lényeg, hanem az, amit ezzel oktat.

Őt egy shaolinos bohóccal összehasonlítani sértő, de szkepticizmusod világhírű (legtöbbször egyet is értünk, ezért nem értem, hogy tudsz simogatós marhaságokat egy lapon említeni egy MMA küzdelmi rendszerű zen bu kan kempoval), így nem is próbállak az ellenkezőjéről meggyőzni.

Büszke vagyok rá, hogy azt a stílust űzöm, amit az ő neve fémjelez!
belekotty
IDÉZET(th0mas @ 2011-12-04 20:07:19) *
Van szerencsém ismerni a Hanshit, szerdán fog eljönni még egyszer (valószínűleg utoljára, egészségi állapota miatt) az edzésünkre, aztán megy vissza Ausztráliába.

Igazi karizmatikus stílusalapító rengeteg magvas filozófiai gondolattal és rengeteg fizikai tapasztalattal, akiből kinézem, hogy fiatal korában lezajlott ez a meccs. Itt nem a valóságtartalom a legnagyobb lényeg, hanem az, amit ezzel oktat.

Őt egy shaolinos bohóccal összehasonlítani sértő, de szkepticizmusod világhírű (legtöbbször egyet is értünk, ezért nem értem, hogy tudsz simogatós marhaságokat egy lapon említeni egy MMA küzdelmi rendszerű zen bu kan kempoval), így nem is próbállak az ellenkezőjéről meggyőzni.

Büszke vagyok rá, hogy azt a stílust űzöm, amit az ő neve fémjelez!

Bocs, nem akartam összehasonlítani, csak a vakítás párhuzam végett írtam. Az hogy volt pankrációs meccse, azt elhiszem. A 70-es években nem volt még MMA úgyhogy kételyem van a meccs szabályaival szemben. Ha meg pankráció volt, ahogy gondolom, akkor meg nagyon hiteltelen.
Továbbá a leírt sérülések mellett nem hiszem hogy valakit a ring segédei és az orvos tovább enged küzdeni. Aki pedig ilyen mítoszt teremt maga körül, az már régen elszakadt a valóságtól, ha egyáltalán volt azzal kapcsolata. Negyven év távlatából, valahol a Föld másik oldalán vívott küzdelmekről pedig mindenki azt mesél amit akar. Szerintem ha Adámy Istvánt megkeresném én is tudnék magamról olyan fotókat szerezni a nyolcvanas évek elejéről -mert emlékszem hogy fotózta a meccset- amikor vérben fetrengve ugyan de visszaálltam küzdeni. Akkor sem írnék magamról ilyen legendát. Sőt olyan fotót is tudok szerezni Antall Jánostól, akkori shotokan szövetségi kapitánytól, amikor két hónappal egy súlyos arckoponya törés után egy shotokan karate Európa bajnokság nyitó mérkőzésén lerúgtam a jugoszláv csapat rettegett csapatkapitányát, mégsem jutna eszembe legendát gyártani magamról és verseket költeni hozzá.
nidhogg
Szerintem korrekt belekotty véleménye, én is osztom. Harnos Imre bácsit tisztelem, az ilyen történetein meg csak mosolygok. smile.gif Jó volt a tegnapi Hanshi kupa! Szegény ausztrálokat szépen végigverték a versenyzőink.
th0mas
IDÉZET(belekotty @ 2011-12-05 06:17:23) *
Bocs, nem akartam összehasonlítani, csak a vakítás párhuzam végett írtam. Az hogy volt pankrációs meccse, azt elhiszem. A 70-es években nem volt még MMA úgyhogy kételyem van a meccs szabályaival szemben. Ha meg pankráció volt, ahogy gondolom, akkor meg nagyon hiteltelen.
Továbbá a leírt sérülések mellett nem hiszem hogy valakit a ring segédei és az orvos tovább enged küzdeni. Aki pedig ilyen mítoszt teremt maga körül, az már régen elszakadt a valóságtól, ha egyáltalán volt azzal kapcsolata. Negyven év távlatából, valahol a Föld másik oldalán vívott küzdelmekről pedig mindenki azt mesél amit akar. Szerintem ha Adámy Istvánt megkeresném én is tudnék magamról olyan fotókat szerezni a nyolcvanas évek elejéről -mert emlékszem hogy fotózta a meccset- amikor vérben fetrengve ugyan de visszaálltam küzdeni. Akkor sem írnék magamról ilyen legendát. Sőt olyan fotót is tudok szerezni Antall Jánostól, akkori shotokan szövetségi kapitánytól, amikor két hónappal egy súlyos arckoponya törés után egy shotokan karate Európa bajnokság nyitó mérkőzésén lerúgtam a jugoszláv csapat rettegett csapatkapitányát, mégsem jutna eszembe legendát gyártani magamról és verseket költeni hozzá.

Értem amit mondasz, nyilván én sem iszom minden szavát, de azt tudom, hogy régebben az első danos vizsgát tett zenbukan kemposok között szinte csak "kattant" emberek voltak , akár ha a saját edzőmet nézem (Palótás Fecó), még most is tiszteletet parancsol a bunyója, fiatal korában biztos nagy ívben kerültem volna... Én úgy gondolom, hogy ilyen embereket nem tud odavonzani olyan edzés, ahol nem tehetik maximálisan oda magukat minden edzésen, és nincs egy olyan ember, aki példakép és aki "elérendő célként" aposztrofálható. Ezért tudom elhinni, hogy a Hanshinak fiatal korában nem véletlenül volt Pitbull a nickje.

Mindegy is, azt hiszem értjük egymást, én csak azt mondom, hogy egy stílusalapítónak megelőlegezhető bizonyos tisztelet (akár önmagával, akár a történeteivel kacsolatban), főleg ha sikerült egy ágat ilyen népszerűvé és keménnyé tennie!

UI: Ha jól tudom a meccsek, amiket vívott underground mma, vagyis illegális bunyók voltak, nem pankrációk.

osu
belekotty
IDÉZET(th0mas @ 2011-12-05 13:14:08) *
UI: Ha jól tudom a meccsek, amiket vívott underground mma, vagyis illegális bunyók voltak, nem pankrációk.

osu

Az valóban tiszteletet parancsoló. Akkor ez elég, teljesen felesleges ehhez még verseket költeni. Egy gondom volt/van, hogy az otoshi empi uchi az ugyebár a pankrációban alkalmazott látványos technika és ez rossz érzetet szült bennem. Persze életszerű, MMA-ban is használják.

Hogy az első danosok kattantak lettek volna, ezt cáfolom. Sem Juhász sem a Várszegi nem volt és nem az. Feri sajna meghalt motorbaleset után, de én láttam az Expo discoban párszor verekedni, nem volt egyszerű pasas, de kattant nem volt. Várszegi Rudi meg régi jó haverom volt, neki mindig is ki volt a négy kereke. Jó, aikidós verseket ő is ír, de nem ezért tiszteljük. birggrosze.gif
th0mas
A kattant jelzőt nem pejoratív értettem, hanem, hogy nagyon kemény bunyósok akikben igencsak megvolt/megvan a tűz! Nekik a példaképüknek is ilyennek kellett lennie!
Luisz
Errefele avagy ebben az országban (Svédország) a diszkoban verekedö sportolokat nem szivesen látják az edzök a sportegyesületekben. Aki jó sportoló ,élsportoló küzdösportot edz és diszkoban verekszik azt másnap az ország összes ujsága felkapja és annak már az edzötermekben nagyon nincs helye. Ènnálam sem Judon sem Bjj-n de a terembe se rakná be olyan egyén a lábát aki diszkokban vagy az utcán verekedett,de hiszem hogy sehova sem itt ebben a sportcsarnokban ahol edz¨¨unk.Sem a birkozoknak sem a Taekwandosoknak nem kell az ilyen negativ reklám. Itt annyira külön van a küzdösport az utcátol hogy aki ezt megszegi annak a küzdösport világban nincs mit keresnie. Arra nem is számolva hogy az ország diszkó kidoboi a rendörség tanitsa ki másképpen nem lehet, a rendörség emberei és többnyire JUdosok birkozok bjj-sek vagy MMA sok bokszolok. Tehát ök azok akik arra vigyáznak hogy a saját hirnevüket klubjukat nehogy valamelyik idiota sárba tapossa azzal hogy diszkokban vagy az utcán verekszik.Èn jomagam abban a pillanatban becsukhatnám a klubot amikor az elsö pofonok elcsattannának részemröl az utcán. Már a balhéba belekeveredni egy küzdösportolonak bajos.Már az nem jó.MI példaképei kell legyünk a fiataloknak.Az aki ezt itt nem igy teszi annak itten nagyon nincs mit keresnie a küzdösport világában. Persze ez itt más ország. Szerintem igy is kell ennek lenni.
Luisz
Jomagam több százezer korona támogatást kapok az országtol a várostol ,de vannak klubok akik milliokrol is lemondathatnának ha a tanitványaik vagy az edzöjük diszkokban fittogtatnák az erejüket. Mivel a pénz beszél kutya ugat igy az a tanitvány aki az erejét az utcán használja vagy az edzö aki a diszkoban verekszik mehet a francba kifele a sporttermekböl. KIdobják az ilyeneket az egyesületek ha nem lehet vele birni.Kinek kell az ilyen? Vagy viselkedik normálisan példakép ,vagy mehet a fenébe. UGy edzök mint tanitványok.Senki itt nem kockáztatja a klub anyagi jolétét biztonságát verekedni szeretgetökkel. A vezetöség az ilyen edzöknek ajtot nyit aztán kivülröl be is csukhatják. (Az edzök többsége itt volonterként dolgozik. )

Èrdekes dolog hogy a svéd fiatalok egyáltalán nem azért mennek be a küzdösporttermekbe hogy az utcán megvédjék magukat. Ez a téma sohasem aktuális.Ha valamikor is felhozodik ez a téma nálam a klubban amikor az iskolások jönnek akkor csakis a külföldiek szájábol hangzik el a számomra már süket duma ,hogy ha valaki megtámad az utcán akkor igy meg ugy jo ez a sport hogy megvédd magadat. Tegnap is valami török vagy kurd vagy hova valosi emlitette.A svédek ezzel a szamársággal nincsennek elfoglalva.Azért jönnek mert érdekes tanulni akarnak.Csak a külföldi tököl azzal hogy neki kell ha sport ogy megvédje magát az utcán.
kaoklai
Hol volt itt szó diszkóveredésről?Elbeszélsz a téma melett mint egy papagáj te rác
S.H.O.T.
Robert Lyonsról annyit, hogy ha ez a "kókler" nem lenne, többek között a mai magyar Muaythai élet sem lenne ott, ahol.
Akinek mondanak ezek a nevek valamit, mint: Rab KaB Suvech, Kató Mihály, stb. az tudja miről beszélek.

Maradjunk annyiban, hogy több küzdelmi tapasztalata van RL-nak, mint itt 1-2 nethuszárnak együttvéve.

A történeteiről viszont ua. gondolom, mint HI mester sztoriairól...

mindkét ember letett valamit az asztalra, többet mint én, vagy az itt köpködők... EZÉRT TISZTELET jár nekik AZÉRT, amit MEGALKOTTAK. A többi a magánügyük. smile.gif
belekotty
IDÉZET(S.H.O.T. @ 2011-12-21 14:31:36) *
Robert Lyonsról annyit, hogy ha ez a "kókler" nem lenne, többek között a mai magyar Muaythai élet sem lenne ott, ahol.
Akinek mondanak ezek a nevek valamit, mint: Rab KaB Suvech, Kató Mihály, stb. az tudja miről beszélek.

Maradjunk annyiban, hogy több küzdelmi tapasztalata van RL-nak, mint itt 1-2 nethuszárnak együttvéve.

A történeteiről viszont ua. gondolom, mint HI mester sztoriairól...

mindkét ember letett valamit az asztalra, többet mint én, vagy az itt köpködők... EZÉRT TISZTELET jár nekik AZÉRT, amit MEGALKOTTAK. A többi a magánügyük. smile.gif

De akkor miért vetít egy tévé riportban, hogy sohasem használta a tudását, maximum csak elhajolt?
chuck-d
IDÉZET(belekotty @ 2011-12-21 17:30:22) *
De akkor miért vetít egy tévé riportban, hogy sohasem használta a tudását, maximum csak elhajolt?

ez a mit tettek le kérdéskört félretéve tényleg jogosan vetődik fel.

ettől függetlenül Lyons semmiképp sem kókler, az biztos.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.