IDÉZET(belekotty @ 2011-12-05 06:17:23)

Bocs, nem akartam összehasonlítani, csak a vakítás párhuzam végett írtam. Az hogy volt pankrációs meccse, azt elhiszem. A 70-es években nem volt még MMA úgyhogy kételyem van a meccs szabályaival szemben. Ha meg pankráció volt, ahogy gondolom, akkor meg nagyon hiteltelen.
Továbbá a leírt sérülések mellett nem hiszem hogy valakit a ring segédei és az orvos tovább enged küzdeni. Aki pedig ilyen mítoszt teremt maga körül, az már régen elszakadt a valóságtól, ha egyáltalán volt azzal kapcsolata. Negyven év távlatából, valahol a Föld másik oldalán vívott küzdelmekről pedig mindenki azt mesél amit akar. Szerintem ha Adámy Istvánt megkeresném én is tudnék magamról olyan fotókat szerezni a nyolcvanas évek elejéről -mert emlékszem hogy fotózta a meccset- amikor vérben fetrengve ugyan de visszaálltam küzdeni. Akkor sem írnék magamról ilyen legendát. Sőt olyan fotót is tudok szerezni Antall Jánostól, akkori shotokan szövetségi kapitánytól, amikor két hónappal egy súlyos arckoponya törés után egy shotokan karate Európa bajnokság nyitó mérkőzésén lerúgtam a jugoszláv csapat rettegett csapatkapitányát, mégsem jutna eszembe legendát gyártani magamról és verseket költeni hozzá.
Értem amit mondasz, nyilván én sem iszom minden szavát, de azt tudom, hogy régebben az első danos vizsgát tett zenbukan kemposok között szinte csak "kattant" emberek voltak , akár ha a saját edzőmet nézem (Palótás Fecó), még most is tiszteletet parancsol a bunyója, fiatal korában biztos nagy ívben kerültem volna... Én úgy gondolom, hogy ilyen embereket nem tud odavonzani olyan edzés, ahol nem tehetik maximálisan oda magukat minden edzésen, és nincs egy olyan ember, aki példakép és aki "elérendő célként" aposztrofálható. Ezért tudom elhinni, hogy a Hanshinak fiatal korában nem véletlenül volt Pitbull a nickje.
Mindegy is, azt hiszem értjük egymást, én csak azt mondom, hogy egy stílusalapítónak megelőlegezhető bizonyos tisztelet (akár önmagával, akár a történeteivel kacsolatban), főleg ha sikerült egy ágat ilyen népszerűvé és keménnyé tennie!
UI: Ha jól tudom a meccsek, amiket vívott underground mma, vagyis illegális bunyók voltak, nem pankrációk.
osu