Film:
Apokalipszis most Redux[/quote] ALAPMÜ
Coooool
Brahma
2004-03-04 23:51:33
laf A
Chrisdry
2004-03-05 11:33:30
Mivel naponta megnézek 2 filmet, amiket száloptikás állat haverok letöltenek, most a 25h hour tetszett nagyon Edward Nortonnal... de töményelen sok új -és régi- filmet láttam az utóbbi pár hónapban... pl. Leon a profi, Nagy kékség... Vanilia sky...
Brahma
2004-03-05 14:35:32
és te, TE cseszegetsz engem a Mátrixszal, amikor Vanília égboltokat nézel Tom Cruise-zal meg Cameron Diazzal, jaj jaj Chris Amúgy nem is sikerült rosszul, csak éppen egy kétéves Alejandro Amenábar filmet hállívúdizáltak! Nagyot csalódtam benned (Ha akarod kölcsönadom az eredetit, ahol Sophiát szintén Penélope Cruz játssza).
snowy
2004-03-05 15:21:55
| Idézet (Zamat --- Tegnap: Mar. 04 15:50) | Film:
Apokalipszis most Redux[/quote] a legjobb!!! Már az eredeti moziváltozatot is annak tartottam, de az új részekkel méginkább... sztori, zene (Doors: The End pl.), fényképezés, szereplőválasztás; minden tekintetben nagyon ott van...
esetleges vetélytárs nálam csak max. az Arábiai Lawrence...
messze lemaradva jöhetnek csak az olyanok, mint a Keresztapa I-II, az Angyalszív, vagy a 12 dühös ember Jack Lemon féle változata... stb...
snowy
2004-03-05 15:23:01
| Idézet (Chrisdry --- Ma: Mar. 05 12:33) | Mivel naponta megnézek 2 filmet, amiket száloptikás állat haverok letöltenek, most a 25h hour tetszett nagyon Edward Nortonnal... de töményelen sok új -és régi- filmet láttam az utóbbi pár hónapban... pl. Leon a profi, Nagy kékség... Vanilia sky...[/quote] az első 2vel 1etértek...
Brahma
2004-03-05 23:11:25
Érdekes, nekem a Leon a profi sem jött be, olyan Lolita meg ilyen érzelgős profibérgyilkosos beütése volt. Portman persze kiválóan játszott... Valahol hallottam, hogy lesz második rész. Már csak az kéne!
Az Apocalypse Now természetesen az all-time best 50, 10, 5, de még a 3-as listán is rajta van. Akkor persze megemlítendő a Szarvasvadász és a Szakasz is, az előbbi azonban inkább csak top 20-as, az utóbbi meg top 50-es a képzeletbeli listámon. (Ha már háborús filmektnél tartunk: Őrület határán az kiály volt, kár hogy elfelejtették, de hála az Istennek, hogy nem kapott Oscart, ami mostanában leginkább a mostani, egyszerű, könnyen befogadható hollywoodi filmeket illeti meg, lásd az amúgy kiváló Gyűrűk ura: A Király visszatér-t 11 oscarjával - Csak Frodót és Samut felejtették el jelölni, akiknek a rendező, a jelmeztervező és a zeneszerző mellett én is oda adtam volna a díjat.
supras
2004-03-05 23:24:10
Az ellenség a kapuknál is egy igen komoly film szerintem.
Amúgy ami nekem a két kedvenc filmem az a Chopper a kegyetlen és a Született Gyilkosok.
Szeretem én is a háborús filmeket de régebben jobban csíptem őket mert jobban megmozgatták a fantáziámat.
A Leon a profi zserintem egy igen jól összehozott film én nagyon szeretem. A Kék mélységet akkor láttam amikor a búvárvizsgát letettük és az egyik oktató adta oda. Jó az a film nagyon jól bemutatja az a világot.
Brahma
2004-03-06 15:25:10
Nagy kékség, nem Kék mélység
Zamat
2004-03-06 19:31:33
Az ellenség a kapuknál MAJDNEM jó háborús film. Sajnos azonban beleestek abba a hibába, hogy nem bírták belőle kihagyni a gaz, szadista, aljas, náci németet, aki szegény orosz kisgyerekeket akaszt fel.
supras
2004-03-06 21:17:30
| Idézet (Brahma --- Ma: Mar. 06 16:25) | Nagy kékség, nem Kék mélység [/quote] Valóban
Szerintem a gyerekes rész eléggé megrázó ami kellett a filmbe hogy átérezzük átérezzük mennyire fontos volt hogy ez a két ember likvidálja egymást.
Zamat
2004-03-06 22:06:54
| Idézet (Supras --- Ma: Mar. 06 22:17) | [quote=Brahma,[b+]<font color='#F3F377'>Ma: </font>[/b] Mar. 06 16:25]Nagy kékség, nem Kék mélység :D[/quote] Valóban
Szerintem a gyerekes rész eléggé megrázó ami kellett a filmbe hogy átérezzük átérezzük mennyire fontos volt hogy ez a két ember likvidálja egymást.[/quote] De az egészből az jön le, hogy a gaz szadista német (már megint... ).
Holott ha azt vesszük, a gyerek is áruló volt, igaz, a hazájáért tette, de a német tiszt is bízott benne.
Na mindegy, tképpen ettől eltekintve egy jó film, csak én feleslegesnek éreztem benne ezt a motívumot, mivel ez párharcukat némileg személyeskedésként állítja be.
Ugyanakkor a film a szovjet hadsereget úgy mutatja be, mintha a testvéri szeretet és megértés lett volna a legjellemzőbb benne, ami finoman szólva nem fedi a valóságot.
snowy
2004-03-07 10:43:56
| Idézet (Brahma --- Tegnap: Mar. 06 00:11) | Akkor persze megemlítendő a Szarvasvadász és a Szakasz is, az előbbi azonban inkább csak top 20-as, az utóbbi meg top 50-es a képzeletbeli listámon. (Ha már háborús filmektnél tartunk: Őrület határán az kiály volt, kár hogy elfelejtették,[/quote] Ezt a 3at is szeretem... meg persze a Híd a Kwai folyón is ott van...
könyvben pedig a Patkánykirály (Clavell nagyon jó: Sógun, Taipan is...) és a Meghalsz tengerész (a belőle készült film nem tetszett) nagyon állat még...
snowy
2004-03-07 10:49:19
Ómen trilógia, Psycho I, Halloween I, Rosemary gyermeke- sztem minden idők TOP 50-ében benne van mind... imádom ezeket! nem a hörgő, véres zombikkal meg a láncfűrészes darabolásokkal operáltak, hanem a folyamatos feszültségkeltéssel, a baljós, sötét képvilág és zene mesteri alkalmazásával... király!
Brahma
2004-03-07 13:26:39
Ellenség a kapuknál amolyan jólsikerült ezredfordulós hollywoodi film, de ugyanilyen kategória pl. a Ryan közlegény megmentése, ami mintegy 1000-szer jobban tetszett nekem. Ha majd német-orosz co-produkcióban készül egy monumentális film a sztálingrádi csatáról, talán van esély a hitelességre. Ebben a filmben minden volt - szerelem, látvány, izgalom, gaz német, gaz szovjet - csak a történelmi htelesség hiányzott az apróságok területén - persze nem dokumentumfilmet hanem háborús eposzt akartak csinálni, és úgy nem is rossz!
sempre83
2004-03-08 13:33:24
Chrisdry: kölcsönvettem a Reményik Sándor verset http://rocky.ini.hu  Este majd jövök!
Chrisdry
2004-03-08 14:02:05
Sanálom, Sempre83... részvétem, a Te kutyád volt?
Ui. ,ha adsz e-mail címet elküldöm a legszebb Reményik válogatott verseket neked.
supras
2004-03-08 14:57:21
Részvét nekem is van 2 kutyám.
turek
2004-03-08 15:22:25
Háborús film: Sztálingrád háborús könyv: L. Uris: Meghalsz tengerész horror: Ördögűző Leon a profi - top5 Nagy kékség - top10 Szakasz - top50 Zseniális film a Született gyilkosok is. nemtom a drámákkal hogy vagytok de nekem a Napok romjai top5-ös Ezek P4P top-ok, nem műfajonkénti
snowy
2004-03-08 16:54:12
| Idézet (turek --- Ma: Mar. 08 16:22) | nemtom a drámákkal hogy vagytok de nekem a Napok romjai top5-ös[/quote] hááát... tetszett, de ha nem A. Hopkins-E.Thompson, akkor nem biztos, hogy annyira... amúgy ha dráma, akkor a Szenvedélyek viharában is nagyon jó... meg Kenneth Branagh Shakespeare adaptációi is ott vannak...
JollyDee
2004-03-08 17:04:03
Nálam a kedvencek:
Háborús: #1 Apokalipszis most, #2 Piszkos 12, #3 Ryan élete
Sci-fi: #1 Star Wars trilogy, #2 Johnny Mnemonic, #3 Matrix
Kaland: #1 "1492", #2 Indiana Jones, #3 Gyalog galopp
Horror: #1 Omen trilogy, #2 Poltergeist, 3# Rémálom az Elm utcában,
Sport: #1 Rocky, #2 Éjféli bunyó, #3 Ilyen a Box
Dráma: #1 Bárányok hallgatnak, #2 Zongorista, #3 Rain Man
Vígjáték: #1 Indul a bakterház #2 Taxi trilogy, #3 Ace Ventura,
Akció: #1 Die Hard trilogy, #2 Keresztapa trilogy, #3 A profi
Mindez természetesen relativ lista mert lehet, hogy valaki más karegóriába sorolna néhány filmet.
Zamat
2004-03-08 19:13:56
Jó filmek, csak néhány besorolást nem értek. Gyalog galopp inkább vígjáték, Bárányok hallgatnak horror, Keresztapa meg krimi. Amúgy nagyon jó filmek! (A "Ryan élete" a Ryan közlegény megmentése és a Brian élete összegyúrásából készült újabb Hollywood-i szuperprodukció?  )
Brahma
2004-03-08 19:28:28
Apokalipszis most pl. apoklaipszis-vízió, nem is háborús film
snowy
2004-03-09 08:12:42
| Idézet (Brahma --- Tegnap: Mar. 08 20:28) | Apokalipszis most pl. apoklaipszis-vízió, nem is háborús film [/quote] ez amúgy helytálló...
Rajhi
2004-03-09 13:42:33
A Magyar Vándort ne nézzétek meg. Kár elpocsékolni rá az időt...  :rolleyes:
Guest
2004-03-09 16:32:47
Chrisdry: sempre@vipmail.hu Igen, ő az én kutyám volt és 2 hete halt meg.  Az én kedvenc könyvem jelenleg Márai Sándor Füves könyve Filmek: Keresztapa, Brazil, Amelie csodálatos élete, Lakótársat keresünk, Good Will Hunting, Jég veled Nem tudjátok hogyan lehetne hozzájutni az Ali c. filmhez, Will Smith játszik benne, és valamiért nem jött be hozzánk én nem tudom felfogni miért nem. Will Smith-t még Oscar-ra is jelölték érte, bár ez annyira nem számít. Nekem a Ryan közlegény nagyon nem tetszett, de ez egyéni probléma.
sempre83
2004-03-09 16:36:54
Én voltam az előbb!
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
|
|
|
|
|
|
|
|