Segítség - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Filmek, anime, trailerek..
Harcosok klubja > ProfiboX.hu > OFF topic
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
Sasi
Sziasztok!

Látta már valaki a filmet? Csütörtök óta játszák. Érdemes megnézni?

Sasi
Romsy
nem láttam de biztos jó
Peru
Én már kétszer is megnéztem moziban. Iszonyú jó film! Rengeteget utal a film Tyson éltére és ez még csak külön jó.
Azt gondolom ez az igazi bunyós film. Aki imádja a bunyót annak kötelező ez a film.

Nézzétek meg.
Sasi
Sziasztok!

Most láttam a filmet... tényleg nagyon jó. Csak Perut tudom ismételni: a börtönbe került világbajnokot 1 az 1-ben Tysonról mintázták. Mármint ami miatt a oda került ("nemi erőszak").

Mindenki nézze meg, megéri. Az egyik legjobb bunyós film...
manchester
Én úgy tom Tyson kedvenc galambját megölte egy gyerek, és ezért megverte a kölköt:)) Így kezdődött Tyson "pályafutása" biggrin.gif biggrin.gif
videos
Láttam a filmet. Nekem is egyből Tyson urott be, amikor a 'megerőszakolt' nő beszélt a bevágásokban. Meg amikor a riporternek nyilatkozott Iceman, akkor is volt egy olyan utalás, hogy 'állatnak állították be az ügyvédek'. Tysonnál is ez volt.

De talán a Tyson fanok emlékeznek arra is, hogy róla is elterjedt egy olyan pletyka, hogy péppéverték a börtönben. Erről mit tudtok? Szerintem az egész filmet Tyson életéből merítették.
Peru
Még az a momentum is Tyson utalás, hogy a börtönön kívüli emberek a filmben sem tudták, hoc icemant megverték, mert tagadta, így volt ez Mike Tyson esetében is.

Iszonyú jó film!!!
Romsy
igen? és ki verte meg Tyson-t a börtönben? mondjad

(nekem nem elég ez az állítólag megverték... ez kb olyan mint hogy "amerikai tudósok kutatásai szerint..." <- ép eszű ember konkrétumok nélkül nem hisz el semmit.)
Peru
Honnan tudjam ki verte meg? A filmben sem tudta a közönség, hogy ki verte meg Icemant.

Nálam nagyobb Tyson imádót ritkán találsz, úgyhogy én ennek nem örülök.
Romsy
ok, kideríted és mutatsz valami ezzel foglalkozó oldalt akkor elhiszem biggrin.gif
Miller
Hi!
Ha beleszőlhatok?!
Szerintem túlreagáljátok a dolgokat!
Ne essetek így egymásnak!
Romsy
Közben jól kitörölték, pedig kiváncsi lettem volna a válaszra, na mindegy.
Chrisdry
Üdv.

Nyitottam egy ilyen topicot, hogy a művészlelkeknek is adjunk "terepet"...

Arra gondoltam, hogy aki szeretné a kedvenc versrészletét közzé tehetné saját maga ill. neves vagy kevésbé ismert költőktől...

Én megkezdem a sort...
Chrisdry
Reményik Sándor: Ha majd...

Ha majd fűszál leszek,
Mert az leszek,
Igénytelen, egyetlen-egy fűszál,
Egy a sok-sok közül, ahogyan most
A hó alól kibukva sorba áll, -
Ha majd fűszál leszek,
Lesz-e emlékem régi életemről,
A fájdalmasról, torzról, tévedettről?

Ó, voltak itt is fűszál-perceim
Igénytelenek, tiszták, szabadok,
Az egész réttel együtt-zizzenők,
Nem nagyzolók, és nem hitegetők, -
Ó, néha itt is hajnal ragyogott.

A hajnal harmatot is hullatott:
Részvét esője csókolta fejem,
És tündöklött az álom-kék magasság
A lelkembe hullt harmatcseppeken.
E ritka, drága fűszál-perceket,
Amikor nyitva láttam az eget:
Ezeket nem hagyom a sírverembe.

Magammal viszem fűszál-életembe.

Kolozsvár, 1928 február 19

------------------------
Reményik Sándor: Akarom

Akarom: fontos ne legyek magamnak.

A végtelen falban legyek egy tégla,
Lépcső, min felhalad valaki más,
Ekevas, mely mélyen a földbe ás,
Ám a kalász nem az ő érdeme.
Legyek a szél, mely hordja a magot,
De szirmát ki nem bontja a virágnak,
S az emberek, mikor a mezőn járnak,
A virágban hadd gyönyörködjenek.
Legyek a kendő, mely könnyet töröl,
Legyek a csend, mely mindíg enyhet ad.
A kéz legyek, mely váltig simogat,
Legyek, s ne tudjam soha, hogy vagyok.
Legyek a fáradt pillákon az álom.
Legyek a délibáb, mely megjelen
És nem kérdi, hogy nézik-e vagy sem,
Legyek a délibáb a rónaságon
Legyek a vén föld fekete szívéből
Egy mély sóhajtás fel a magas égig,
Legyek a drót, min üzenet megy végig
És cseréljenek ki, ha elszakadtam.
Sok lélek alatt legyek a tutaj,
Egyszerű, durván összerótt ladik,
Mit tengerbe visznek mély folyók.

Legyek a hegedű, mely végtelenbe sír,
Míg le nem teszi a művész a vonót.
Brahma
Nem is tudtam, hogy ilyet is tudsz! cool.gif
Szívesen beírok kedvenceket. De nem lehetne a cím inkább Kedvenc sorok vagy ilyesmi? És akkor nem csak verseket lehet írni.
Chrisdry
Jöhet, de ne poén jellegűket, vagy falfirkákat,mert az mehet a poén,viccek... stb. rovatba...
Fremen
Sziasztok!

Kicsit bemutatkozásra is alkalmasak az alábbi sorok:)

Tér és idő zsugorodnak,
Ha én egyszer nekikezdek.
Amit mások már feladnak,
Nekem ott van csak a kezdet.
Fremen
Idézet Stanislav Lemtől, ezt elfelejtettem:)
Chrisdry
Lem nagy ember volt, nagyon jó regényei vannak...
smile.gif
turek
Kedvencem az Álmatlanság tőle
supras
Az én kedvenc filmem a Chopper a kegyetlen. Látta valaki?
JollyDee
Ha már itt tartunk, és (újság)írásra adtam a fejem, az egyik kedvencem:

PETŐFI SÁNDOR - A tintásüveg

és itt senki se a "tinta" szó átvitt és pejoratív értelmét keresse, hanem
pontosan azt amire alkalmas. Egy dolgot viszont a költő nem tudhatott,
hogy alig több mint másfél évszázad múlva, már nemigen használnak tintát
az írók.

Egyébknént a vers vidám és amikor elolvasom mindig felvidít,

"amint mondom" mindig felvidít

J.D.
Zamat
Film:

Apokalipszis most Redux
JollyDee
Idézet (Zamat --- Ma: Mar. 04 14:50)
Film:

Apokalipszis most Redux[/quote]
ALAPMÜ

Coooool
Brahma
laf A
Chrisdry
Mivel naponta megnézek 2 filmet, amiket száloptikás állat haverok letöltenek, most a 25h hour tetszett nagyon Edward Nortonnal... de töményelen sok új -és régi- filmet láttam az utóbbi pár hónapban...
pl. Leon a profi, Nagy kékség... Vanilia sky...
Brahma
és te, TE cseszegetsz engem a Mátrixszal, amikor Vanília égboltokat nézel Tom Cruise-zal meg Cameron Diazzal, jaj jaj Chris cool.gif

Amúgy nem is sikerült rosszul, csak éppen egy kétéves Alejandro Amenábar filmet hállívúdizáltak! Nagyot csalódtam benned tongue.gif

(Ha akarod kölcsönadom az eredetit, ahol Sophiát szintén Penélope Cruz játssza).
snowy
Idézet (Zamat --- Tegnap: Mar. 04 15:50)
Film:

Apokalipszis most Redux[/quote]
a legjobb!!! Már az eredeti moziváltozatot is annak tartottam, de az új részekkel méginkább... sztori, zene (Doors: The End pl.), fényképezés, szereplőválasztás; minden tekintetben nagyon ott van...

esetleges vetélytárs nálam csak max. az Arábiai Lawrence...

messze lemaradva jöhetnek csak az olyanok, mint a Keresztapa I-II, az Angyalszív, vagy a 12 dühös ember Jack Lemon féle változata... stb...
snowy
Idézet (Chrisdry --- Ma: Mar. 05 12:33)
Mivel naponta megnézek 2 filmet, amiket száloptikás állat haverok letöltenek, most a 25h hour tetszett nagyon Edward Nortonnal... de töményelen sok új -és régi- filmet láttam az utóbbi pár hónapban...
pl. Leon a profi, Nagy kékség... Vanilia sky...[/quote]
az első 2vel 1etértek...
Brahma
Érdekes, nekem a Leon a profi sem jött be, olyan Lolita meg ilyen érzelgős profibérgyilkosos beütése volt. Portman persze kiválóan játszott... Valahol hallottam, hogy lesz második rész. Már csak az kéne!

Az Apocalypse Now természetesen az all-time best 50, 10, 5, de még a 3-as listán is rajta van. Akkor persze megemlítendő a Szarvasvadász és a Szakasz is, az előbbi azonban inkább csak top 20-as, az utóbbi meg top 50-es a képzeletbeli listámon. (Ha már háborús filmektnél tartunk: Őrület határán az kiály volt, kár hogy elfelejtették, de hála az Istennek, hogy nem kapott Oscart, ami mostanában leginkább a mostani, egyszerű, könnyen befogadható hollywoodi filmeket illeti meg, lásd az amúgy kiváló Gyűrűk ura: A Király visszatér-t 11 oscarjával - Csak Frodót és Samut felejtették el jelölni, akiknek a rendező, a jelmeztervező és a zeneszerző mellett én is oda adtam volna a díjat.
supras
Az ellenség a kapuknál is egy igen komoly film szerintem.

Amúgy ami nekem a két kedvenc filmem az a Chopper a kegyetlen és a Született Gyilkosok.

Szeretem én is a háborús filmeket de régebben jobban csíptem őket mert jobban megmozgatták a fantáziámat.

A Leon a profi zserintem egy igen jól összehozott film én nagyon szeretem. A Kék mélységet akkor láttam amikor a búvárvizsgát letettük és az egyik oktató adta oda. Jó az a film nagyon jól bemutatja az a világot.
Brahma
Nagy kékség, nem Kék mélység biggrin.gif
Zamat
Az ellenség a kapuknál MAJDNEM jó háborús film.

Sajnos azonban beleestek abba a hibába, hogy nem bírták belőle kihagyni a gaz, szadista, aljas, náci németet, aki szegény orosz kisgyerekeket akaszt fel. dry.gif
supras
Idézet (Brahma --- Ma: Mar. 06 16:25)
Nagy kékség, nem Kék mélység biggrin.gif[/quote]
Valóban wink.gif

Szerintem a gyerekes rész eléggé megrázó ami kellett a filmbe hogy átérezzük átérezzük mennyire fontos volt hogy ez a két ember likvidálja egymást.
Zamat
Idézet (Supras --- Ma: Mar. 06 22:17)
[quote=Brahma,[b+]<font color='#F3F377'>Ma: </font>[/b] Mar. 06   16:25]Nagy kékség, nem Kék mélység  :D[/quote]
Valóban wink.gif

Szerintem a gyerekes rész eléggé megrázó ami kellett a filmbe hogy átérezzük átérezzük mennyire fontos volt hogy ez a két ember likvidálja egymást.[/quote]
De az egészből az jön le, hogy a gaz szadista német (már megint... dry.gif ).

Holott ha azt vesszük, a gyerek is áruló volt, igaz, a hazájáért tette, de a német tiszt is bízott benne.

Na mindegy, tképpen ettől eltekintve egy jó film, csak én feleslegesnek éreztem benne ezt a motívumot, mivel ez párharcukat némileg személyeskedésként állítja be.

Ugyanakkor a film a szovjet hadsereget úgy mutatja be, mintha a testvéri szeretet és megértés lett volna a legjellemzőbb benne, ami finoman szólva nem fedi a valóságot.
snowy
Idézet (Brahma --- Tegnap: Mar. 06 00:11)
Akkor persze megemlítendő a Szarvasvadász és a Szakasz is, az előbbi azonban inkább csak top 20-as, az utóbbi meg top 50-es a képzeletbeli listámon. (Ha már háborús filmektnél tartunk: Őrület határán az kiály volt, kár hogy elfelejtették,[/quote]
Ezt a 3at is szeretem... meg persze a Híd a Kwai folyón is ott van...

könyvben pedig a Patkánykirály (Clavell nagyon jó: Sógun, Taipan is...) és a Meghalsz tengerész (a belőle készült film nem tetszett) nagyon állat még...
snowy
Ómen trilógia, Psycho I, Halloween I, Rosemary gyermeke- sztem minden idők TOP 50-ében benne van mind... imádom ezeket! nem a hörgő, véres zombikkal meg a láncfűrészes darabolásokkal operáltak, hanem a folyamatos feszültségkeltéssel, a baljós, sötét képvilág és zene mesteri alkalmazásával... király! biggrin.gif
Brahma
Ellenség a kapuknál amolyan jólsikerült ezredfordulós hollywoodi film, de ugyanilyen kategória pl. a Ryan közlegény megmentése, ami mintegy 1000-szer jobban tetszett nekem. Ha majd német-orosz co-produkcióban készül egy monumentális film a sztálingrádi csatáról, talán van esély a hitelességre. Ebben a filmben minden volt - szerelem, látvány, izgalom, gaz német, gaz szovjet - csak a történelmi htelesség hiányzott az apróságok területén - persze nem dokumentumfilmet hanem háborús eposzt akartak csinálni, és úgy nem is rossz!
sempre83
Chrisdry: kölcsönvettem a Reményik Sándor verset http://rocky.ini.hu sad.gif

Este majd jövök!
Chrisdry
Sanálom, Sempre83... részvétem, a Te kutyád volt?

Ui. ,ha adsz e-mail címet elküldöm a legszebb Reményik válogatott verseket neked.
supras
Részvét nekem is van 2 kutyám.
turek
Háborús film: Sztálingrád
háborús könyv: L. Uris: Meghalsz tengerész

horror: Ördögűző

Leon a profi - top5
Nagy kékség - top10
Szakasz - top50

Zseniális film a Született gyilkosok is.

nemtom a drámákkal hogy vagytok de nekem a Napok romjai top5-ös

Ezek P4P top-ok, nem műfajonkénti smile.gif
snowy
Idézet (turek --- Ma: Mar. 08 16:22)
nemtom a drámákkal hogy vagytok de nekem a Napok romjai top5-ös[/quote]
hááát... tetszett, de ha nem A. Hopkins-E.Thompson, akkor nem biztos, hogy annyira... smile.gif amúgy ha dráma, akkor a Szenvedélyek viharában is nagyon jó... meg Kenneth Branagh Shakespeare adaptációi is ott vannak...
JollyDee
Nálam a kedvencek:

Háborús: #1 Apokalipszis most, #2 Piszkos 12, #3 Ryan élete

Sci-fi: #1 Star Wars trilogy, #2 Johnny Mnemonic, #3 Matrix

Kaland: #1 "1492", #2 Indiana Jones, #3 Gyalog galopp

Horror: #1 Omen trilogy, #2 Poltergeist, 3# Rémálom az Elm utcában,

Sport: #1 Rocky, #2 Éjféli bunyó, #3 Ilyen a Box

Dráma: #1 Bárányok hallgatnak, #2 Zongorista, #3 Rain Man

Vígjáték: #1 Indul a bakterház #2 Taxi trilogy, #3 Ace Ventura,

Akció: #1 Die Hard trilogy, #2 Keresztapa trilogy, #3 A profi

Mindez természetesen relativ lista mert lehet, hogy valaki más karegóriába sorolna néhány filmet.
Zamat
Jó filmek, csak néhány besorolást nem értek. biggrin.gif

Gyalog galopp inkább vígjáték, Bárányok hallgatnak horror, Keresztapa meg krimi.

Amúgy nagyon jó filmek! (A "Ryan élete" a Ryan közlegény megmentése és a Brian élete összegyúrásából készült újabb Hollywood-i szuperprodukció? tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif )
Brahma
Apokalipszis most pl. apoklaipszis-vízió, nem is háborús film wink.gif
snowy
Idézet (Brahma --- Tegnap: Mar. 08 20:28)
Apokalipszis most pl. apoklaipszis-vízió, nem is háborús film wink.gif[/quote]
ez amúgy helytálló...
Rajhi
A Magyar Vándort ne nézzétek meg. Kár elpocsékolni rá az időt... sad.gif
:rolleyes:
Guest
Chrisdry: sempre@vipmail.hu Igen, ő az én kutyám volt és 2 hete halt meg. sad.gif

Az én kedvenc könyvem jelenleg Márai Sándor Füves könyve

Filmek: Keresztapa, Brazil, Amelie csodálatos élete, Lakótársat keresünk, Good Will Hunting, Jég veled

Nem tudjátok hogyan lehetne hozzájutni az Ali c. filmhez, Will Smith játszik benne, és valamiért nem jött be hozzánk én nem tudom felfogni miért nem. Will Smith-t még Oscar-ra is jelölték érte, bár ez annyira nem számít.

Nekem a Ryan közlegény nagyon nem tetszett, de ez egyéni probléma. smile.gif
sempre83
Én voltam az előbb!
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.