Segítség - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Mike Tyson
Harcosok klubja > ProfiboX.hu > ProfiboX.hu fóruma
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
leibigab
Lopez

Williams ellen a szakadás a finiselés után jött. (Akkor még nem volt elszakadva a térde, tehát még egészségesen probálta meg a lefiniselni, de nem jött össze!)

Ha Tyson túl nyugodt, akkor az a baj, ha begőzöl, akkor az a baaaaaaj ha szabálytalanok vele az a baaaj, ha visszaütnek neki az is baaaj (by Belga) smile.gif

(Néha el kell ismerni, hogy mint mindenki, így bizony acél Mike is legyőzhető)

Most miért bírta tovább? Talán azért, mert McBridetól nem kapott egymás után vagy 20 pofont és nem volt elszakadva a térde.

Buster ellen ugyanannyi volt a súlya (99,8 és 100,7 között) mint a Holyfield elleni első meccsen és cirka annyi mint Stewart, Bruno első meccse vagy McNeeley ellen is...Most akkor melyik felkészülést nem vette komolyan?

Lewis elleni 106 kiló (merthogy azt tuti komolyan vette) abból adódhatott, hogy inkább a nagyobb súllyal adódó ütőerőre hegyezte ki magát!
S.W.A.T. 22.
leibigab!

Látom nem adod fel:)

Most leírhatnám megint, amit már megtettem, tehát nem fogom ismét. Te is magyarázod a magad vélt igazát, meg én is. Erre (is) való a fórum. Van egy olyan érzésem, hogy te alpvetően vitatod Tyson nagyságát és egykori felűlmúlhatatlanságát. Vagy minden boxolóval ezt teszed? A hibákat könnyű megtalákni mindenkiben, Tysonnak is rengeteg volt. Az viszont, hogy "ha visszaütnek neki az is baj", ez már kicsit dúrva. 10 éven keresztül ütötték nem sok sikerrel, aztán mikor kiöregedett, akkor az ellentábor rögtön azt szajkózza, hogy én megmondtam már akkor is...Ha most 1995-öt írnánk, akkor nagy kíváncsi lennék, mit mondanál, mert akkor még Mike a csúcskorszaka végén járt. Szerintem nem sokat tudnál hozzátenni. Ez most pont olyan, hogy volt egy magyar világbajnokuknk pehelysúlyban. Őszintén szólva sosem szerettem, mert szerintem húrkák ellen tették "naggyá". Akkor most én is mondhatnám, hogy én megmondtam, meg már látszott a 6. meccsén is, hogy nem lesz nagy a pályafutása stb..Ezzel csak azt akarom mondani, hogy utólag már minden történet köré lehet elméleteket kreálni, az már nem nehéz.
tuccso
leibigab: "A 90-es években Tyson már gyengébb volt mint a 80-asban (plussz néhány ellenfele erősebb is volt mint csúcskorában) De a kép mindig hasonló volt....kizökkentették a saját stílusából és az mind1 hogy apró szabálytalanság, vagy lefogással...onnantól kezdve nem nagyon tudta összeszedni magát."

Szerintem meg a 80-as évekbeli Tyson ellen szinte lehetetlen volt megcsinálni azt a taktikát amit fent írsz. Hihetetlen erős és dinamikus volt. Nem nagyon lehetett lefogni és belülről is rombolóak voltak a felütései !
Most Te jössz leibi ! biggrin.gif
leibigab
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 13 12:33)
leibigab!

Látom nem adod fel:)

Most leírhatnám megint, amit már megtettem, tehát nem fogom ismét. Te is magyarázod a magad vélt igazát, meg én is. Erre (is) való a fórum. Van egy olyan érzésem, hogy te alpvetően vitatod Tyson nagyságát és egykori felűlmúlhatatlanságát. Vagy minden boxolóval ezt teszed? A hibákat könnyű megtalákni mindenkiben, Tysonnak is rengeteg volt. Az viszont, hogy "ha visszaütnek neki az is baj", ez már kicsit dúrva. 10 éven keresztül ütötték nem sok sikerrel, aztán mikor kiöregedett, akkor az ellentábor rögtön azt szajkózza, hogy én megmondtam már akkor is...Ha most 1995-öt írnánk, akkor nagy kíváncsi lennék, mit mondanál, mert akkor még Mike a csúcskorszaka végén járt. Szerintem nem sokat tudnál hozzátenni. Ez most pont olyan, hogy volt egy magyar világbajnokuknk pehelysúlyban. Őszintén szólva sosem szerettem, mert szerintem húrkák ellen tették "naggyá". Akkor most én is mondhatnám, hogy én megmondtam, meg már látszott a 6. meccsén is, hogy nem lesz nagy a pályafutása stb..Ezzel csak azt akarom mondani, hogy utólag már minden történet köré lehet elméleteket kreálni, az már nem nehéz.

S.W.A.T. 22

"ha visszaütnek neki az is baj", ez már kicsit dúrva. (Ez természetesen csak vicc akart lenni....de anyyi kis igazság van benne, hogy Douglasig nem akadt olyan bokszoló aki nagyon visszatámadott volna ellene.

Egyáltalán nem vitatom Tyson nagyságát, mindenidők 10 legjobbja közé sorolom én is (bár nem az első felébe)

Itt nem arról van szó, hogy a hibákat könnyű megtalálni mindenkibe...(bár ez a sport eről is szól, hogy megtaláld és kihasználd az ellenfél hibáit) mindenkinek vannak hibái, mindenkinek megvannak a maga ellenfelei....mindössze arról van szó, hogy Tyson vereségeit sokan megmagyarázzák azzal, hogy Douglas ellen nem készült fel, Holy szabálytalan volt, Lewis ellen már öreg....stb. Időnként el kell tudni ismerni, hogy az ellenfél jobb volt, még akkor is ha a nagy kedvencünkről van szó. (Ha hibákat sorolok fel, akkor már jön a válasz, hogy az nem úgy van, meg az nem hiba csak....stb. stb. stb

Nagy bokszoló volt, nagy bajnok volt Mike Tyson, de ő sem volt legyőzhetetlen smile.gif (ahogy senki sem az)
S.W.A.T. 22.
[quote=leibigab,2005. Jun. 13 12:47] [QUOTE=S.W.A.T. 22.,2005. Jun. 13 12:33] leibigab!

S.W.A.T. 22

"ha visszaütnek neki az is baj", ez már kicsit dúrva. (Ez természetesen csak vicc akart lenni....de anyyi kis igazság van benne, hogy Douglasig nem akadt olyan bokszoló aki nagyon visszatámadott volna ellene.

Egyáltalán nem vitatom Tyson nagyságát, mindenidők 10 legjobbja közé sorolom én is (bár nem az első felébe)

Itt nem arról van szó, hogy a hibákat könnyű megtalálni mindenkibe...(bár ez a sport eről is szól, hogy megtaláld és kihasználd az ellenfél hibáit) mindenkinek vannak hibái, mindenkinek megvannak a maga ellenfelei....mindössze arról van szó, hogy Tyson vereségeit sokan megmagyarázzák azzal, hogy Douglas ellen nem készült fel, Holy szabálytalan volt, Lewis ellen már öreg....stb. Időnként el kell tudni ismerni, hogy az ellenfél jobb volt, még akkor is ha a nagy kedvencünkről van szó. (Ha hibákat sorolok fel, akkor már jön a válasz, hogy az nem úgy van, meg az nem hiba csak....stb. stb. stb

Nagy bokszoló volt, nagy bajnok volt Mike Tyson, de ő sem volt legyőzhetetlen smile.gif (ahogy senki sem az) [/quote]
Ebben egyet értünk, hogy mindenkinek meg van az ellenfele és senki sem legyőzhetetlen. Abban már kevésbé értek egyet veled, hogy Douglasig nem nagyon ütöttek vissza neki. Visszaütöttek, csak nem sikerült és nem azért mert gyenge ellenfelei voltak, hanem mert Tyson akkoriban olyan versenyző volt, akit nem tudtak megverni. Szerintem egy Douglas elleni visszavágón, nem ez lett volna az eredmény, de ez csak az én véleményem. Utána 1997-ig megint nem sikerült megverni (jó, persze, annak az időnek a felét sitten töltötte).

Mondok valami találót:

Tyson 1985-1997 között legyőzhetetlen bajnok volt és a kivétel erősíti a szabályt:)))
gasparl
Most néztem meg az oldalról letöltött teljes mérkőzést. Szerintem lehangoló látvány volt látni Tysont, főként annak tükrében, hogy pénteken a Sport 1-en láttam a Larry Holmes elleni 1988-sa meccset.
Vasárnap hajnali meccsen Tyson egyszerűen szánalmas volt.

A hétvégén az az olasz srác a Timo Hoffmann ellen viszont szuper volt.
Nagyon jó meccs volt!
leibigab
Tuccso

Most én jövök smile.gif

A 80-as évek végén kitől lehetett volna elvárni, hogy sikerrel vegye fel a küzdelmet Tysonnal?
Berbick? Már túl volt a csúcson
Smith? Ő is, ráadásul ő úgy állt oda, hogy csak arra törekedett, hogy kihúzza lábon. ("Csonttörőböl" "Csontfogó" lett!)
Thomas? Ő is "csak" egy egymeccses tucatbajnok, jó balegyenessel.
Tucker? Na, az igen! Az ő legyőzése már valami volt...Noha, Tyson pontozással simán nyert, de ott már nem is tűnt annyira brutálisnak.
Biggs? Amig eltudott mozogni, addig nem is volt rossz. Ő jobban illett az amatőrök közé, profiként már nem is váltotta valóra a hozzáfűzött reményeket.
Az öreg Holmes? Hibázott, hogy egyből Tyson ellen tért vissza. Később miután belelendült jobbnak is tűnt mint akkor 88-ban Tyson ellen.
Tubbs? A 80-as évek közepén Witherspoonal vívta az évtized legszarabb nehézsúlyú meccsét. (két elhízott bajnok) Ő is inkább az egymeccses tucatbajnok kategória.
Bruno? Nem rossz, de Tysonhoz túl lassú volt
Michael Spinks? Bár veretlen volt, de csak egy félnehézsúlyú...Don King zsenialitását dicséri, hogy az évszázad meccsének tudta felturbózni az összecsapást. (Józanul átgondolva, hát nem az volt)
Carl Williams? 4 évvel korábban Holmes ellen próbálkozott a címért, ott sem sikerült neki, ő is már túl volt a fénykorán.
Buster Douglas? Ilyen előzményekkel nem sokan adtak neki esélyt...Pedig csendben vívott egy elég szoros és jó meccset az előzőleg már emlitett Tucker ellen...Bár ellene a 10.-ben alulmaradt. Nagy, fürge, nagyütő és legyőzte McCallt is. ...nem, nem, én sem gondoltam, hogy esélye lehet smile.gif (De, a Tyson meccs után már nem vette komolyan a bunyót)
És itt el is érkeztünk Tyson veretlenségének a végéhez. (De vajon ezek a bokszolók voltak annyira gyengék, vagy Tyson volt nagyon jó? Én azt mondom, hogy egy kicsit is-is. De, talán abban mindketten egyetértünk, hogy az előbb sorolt bokszolókhoz képest azért Lennox Lewis és Evander Holyfield egy kicsit más kategória!!! (De, akkor ezek voltak a legjobbak!)
Oliver McCall-lal viszont összehozhatták volna Mike-t 90 környékén...hisz köztudott volt róla, hogy Tyson edzőpartnere és többször is lecsavarta edzésen Mike-t. (Kemény feje volt és keményen is ütött) De, valami miatt az a meccs nagyon szóba sem került soha. (Lehet, hogy nem véletlenül?) Ha létrejött volna talán most mégjobban megítélhetnénk a jó formában lévö Mike Tyson képességeit.

(Természetesen itt sem a bokszolók lehurrogása volt a célom, hisz én azt mondom, hogy aki világbajnoki meccsig eljut, az már nem lehet olyan rossz, de ha egy Tyson kategóriához viszonyítunk, akkor ahozképest a 80-as évek egy meccses bajnokainak nagyrésze nem több mint a mai tucatbajnokok mint pl. Lamon Brewster)
tuccso
leibigab !
Kész, befejeztem ! Megsértődtem( biggrin.gif biggrin.gif ) , visszavonulok a Fórumról, Téged nem tudlak meggyőzni.
leibigab
IDÉZET(tuccso @ 2005. Jun. 13 14:14)
leibigab !
Kész, befejeztem ! Megsértődtem(  biggrin.gif   biggrin.gif  ) , visszavonulok a Fórumról, Téged nem tudlak meggyőzni.

tuccso

De ilyenkor mindig egy kicsit elszégyellem magam, mert tényleg úgytűnhet, mintha Tyson eredményeit, ellenfeleit...egyszóval Mike Tysont fikáznám...de nem ez a célom! Sőt, amikor Lennox ellen bunyózott, nem sok esélyt adtam Tysonnak, de drukkoltam neki és titkon reménykedtem én is, hogy hátha sikerül neki. (De, nem történt "csoda" smile.gif ) Hasonló volt a mostani hétvége is...de azt, hogy már ennyire gyenge, nem gondoltam volna! (Azért én is úgy fogok rá emlékezni, mint a nagy bajnokok egyikére!)

Ja, és ne vonulj vissza...inkább Tyson vonuljon vissza! smile.gif
Thoer
leibigab Hozzászólás Ma: 14:47 <--- Tökéletes! icon_thumbs.gif
S.W.A.T. 22.
leibigabi!:D

Mondassz nekem egy olyan bunyóst, aki makulátlan tudott maradni az elmúlt 20 évben a nehézsúlyban? Szerintem nem fogsz tudni, mert nincs. Tyson sem olyan. De nála nagyobb nehézsúlyút szerintem nem tufsz mondani ebből az időszakból. Lewis csak annyiban különbözik tőle, hogy ő tudta mikor kell abbahagyni és nem is voltak olyan körülmények, amelyek "rákényszerítették" volna arra, hogy vállaljon még pár meccset. Lewist is elverték, nem is egyszer, neki is voltak gyengébb meccsei. Mindenkinek vannak. Ha a hibákat is számításba veszzük, akkor sem tudsz olyan bajnokot mondani, aki eredményesebb és sikeresebb lett volna mint Mike Tyson a maga korában.

De te nyílván ezt is meg fogod próbálni:D
Rajhi
Lewis, Holyfield, a maga korukban mind nagyobb bunyósok voltak. Egy sokkal nehezebb mezőnyben tudtak a csúcson lenni. Számítsd le Holy apó utolsó 8 kínlódását, és Lewis Vitya elleni meccsét, illetve a másik oldalról Tyson utolsó két meccsét, és ez jön ki. Bowe is idesorolható, de nála sokat levesz az, hogy nem akart összecsapni Lewis-al.
S.W.A.T. 22.
IDÉZET(Rajhi @ 2005. Jun. 13 17:12)
Lewis, Holyfield, a maga korukban mind nagyobb bunyósok voltak. Egy sokkal nehezebb mezőnyben tudtak a csúcson lenni. Számítsd le Holy apó utolsó 8 kínlódását, és Lewis Vitya elleni meccsét, illetve a másik oldalról Tyson utolsó két meccsét, és ez jön ki. Bowe is idesorolható, de nála sokat levesz az, hogy nem akart összecsapni Lewis-al.

Te most matematikai alapon akarod eldönteni, hogy kimekkora bunyós volt? Ezt te sem gondolod komolyan, ugye? biggrin.gif
leibigab
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 13 16:48)
leibigabi!:D

Mondassz nekem egy olyan bunyóst, aki makulátlan tudott maradni az elmúlt 20 évben a nehézsúlyban? Szerintem nem fogsz tudni, mert nincs. Tyson sem olyan. De nála nagyobb nehézsúlyút szerintem nem tufsz mondani ebből az időszakból. Lewis csak annyiban különbözik tőle, hogy ő tudta mikor kell abbahagyni és nem is voltak olyan körülmények, amelyek "rákényszerítették" volna arra, hogy vállaljon még pár meccset. Lewist is elverték, nem is egyszer, neki is voltak gyengébb meccsei. Mindenkinek vannak. Ha a hibákat is számításba veszzük, akkor sem tudsz olyan bajnokot mondani, aki eredményesebb és sikeresebb lett volna mint Mike Tyson a maga korában.

De te nyílván ezt is meg fogod próbálni:D

De, miért kellene nekem makulátlan bunyósokat mondanom ebből vagy abból az időszakból? Vagy azt szeretnéd hallani, hogy a "Tyson korszakban" Tyson volt a legjobb? smile.gif (Ha 1986-90 közé tesszük azt) Nyilván ő volt, hisz akkor nem Tyson korszaka lett volna smile.gif ! Lewis korszakában Lewis volt a legjobb, Ali korszakában Ali, Holmes korszakában Holmes, míg Marciano korszakában Marciano volt a legjobb...ez így rendben is van. Narmámost, ezután lehet elemezni, hogy melyik bajnok volt a "nagyobb", kinek a győzelmei "értékesebbek", kiket győzött le (és a pályafutása melyik szakaszában) kinek milyen volt a stílusa, technikája, állóképessége, ütőereje, gyorsasága, ...stb. és ezek az egyéni képességek hogyan érvényesültek volna az adott ellenféllel szemben, vagyis X legyőzte-e volna Y-t?...stb. Lehet elemezgetni, de az már egy másik topic smile.gif
straight
IDÉZET(ecstasy999 @ 2005. Jun. 13 09:31)
straight örülnék ha név szerint mondanál jegyzett félnehézsúlyú keleti szláv vagy közép-ázsiai női boxolókat, ha már olyan sokat tudsz a boxról.
Én összesen egyet tudok, az ukrán Saternikovát, őt is légsúlyból.
A szovjetunióban soha nem volt női boksz, és bármibe lefogadom hogy az ottani tv nézők a magyarokkal ellentétben kiröhögnék őket, ha megpróbálnának felfuttatni úgy pár ex-karatést mint nálunk.

de ez már nagyon nem ebbe a topicba tartozik

ps: Laila Ali nevét viszont nem keverem a Star Warsos Leia Organával icon_thumbs.gif

béke smile.gif

Ugyanez a duma volt mikor ket eve megtippeltem Klicskoekat.Pedig egyszeru, egy exszovjettersegbeli kiscsaj sokkal jobban huz mint egy USA beli.
Ajanlom nezad meg a legutobbi amator noi vb es eb eredmenylitkat.Lehet ,hogy csak talalsz nehany ruszkit wink.gif
Zamat
IDÉZET(manchester @ 2005. Jun. 13 13:04)
Szerintem itt a kiismerésen kívül hihetetlenül céltudatos és magabiztos hozzáállás kellett. Aki arra gondolt, hogy itt veszíthetek, azt már küldte is haza Tyson. Aki egy kicsit is megingott, elbizonytalanodott, azt szintén elverte. Aki magabiztos volt, de kihagyott, egy pillanatra, azt is. Tökéletes mentális állapot, és végig céltudatos, fegyelmezett boksz volt az ellenszer, ezt pedig egy ilyen hihetetlenül jó, erőszakos, "akkor is belharcban fogsz bokszolni" ember ellen nyílván nem volt könnyű kivitelezni. Az elmételi ellenszer megvolt Tyson ellen, a gyakorlati meg ugye csak egy-két esetben.

Teljes mértékben igazad van Mancs!

Sajnos páran nem tudják elfogadni a vereség tényét, és azt, hogy Tysonnak vége.
Ha már oly sokan megtették előttem, akkor most én is kivesézem a Tyson-vereségeket:

Douglas: Douglas tudta a világon először megvalósítani azt a taktikát, amivel Tyson verhető volt. A hosszú számolásra a lentebb leírtak miatt (sztem is fel tudott volna állni előbb) kár a szót vesztegetni, amúgy meg Tysonnak ez az egy villanása volt a meccsen, amúgy köze nem volt az egészhez.

Holyfield: Első meccsen precízen megtervezett és kivitelezett bedarálás, a visszavágót nem tudjuk meg, de sztem ugyanez lett volna. (NEm értem miért mentség, h eldurrant az agya... rolleyes.gif )

Lewis: Hehh, a Douglas meccs mellett a másik kedvenc "kifogás-dömpinges" meccs. Tyson öreg volt... Lewis 1 évvel idősebb, és 2002-ben biza már 3-4 évvel ő is túl volt a csúcson, mert az neki 99-körül volt (sztem!). Tyson álmos volt... miért nem aludt? Tyson elfáradt... Lewis se az alfelét vakargatta, mégis bírta. Tyson nem akart győzni... hát, ha a vitathatatlan bajnok ellen nem akart győzni, az talán már orvosi eset. stb stb

Williams: Egy éve még én is úgy gondoltam, hogy vszeg Mike megnyerte volna azt a meccset, ha nem szakad el a térde. Most sem gondolom másképpen, csak kevesebb esélyt adok neki. Sztem a McBride és a Williams meccs hasonló forgatókönyv szerint zajlott, csak épp ott bekövetkezett az a sérülés. Ha az nincs, nyerhetett is volna, csakúgy, mint McBride ellen (néha igencsak dülöngélt az ír!), de könnyen lehet, hogy akkor is ő fogyott volna el hamarabb fizikailag és ér hasonló véget a meccs.
Zamat
Ja, SWAT:

Egy apró különbség pl: Lewis mindegyik legyőzőjének visszavágott, Tyson egyiknek sem!
Rajhi
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 13 17:50)
IDÉZET(Rajhi @ 2005. Jun. 13 17:12)

Te most matematikai alapon akarod eldönteni, hogy kimekkora bunyós volt? Ezt te sem gondolod komolyan, ugye? biggrin.gif

Swat, a jelek szerint te gondolod azt komolyan, hogy Mike minden idők legjobbja volt. Azt, hogy kitől hány meccset vegyünk ki a számításból azért írtam, mert ezek azok a meccsek mikor a bokszolók már a csúcsformájukat mutatták. Ha ez neked a boksz matematikai alapokra való áthelyezése akkor kár itt vitázni, azt írd, hogy téged maga Tyson se tudna meggyőzni arról, hogy nem ő volt minden idők legjobbja, és akkor senki nem fárasztja magát azzal, hogy érveket állít fel, és a tényekre különböző megvilágításból mutat rá.
ecstasy999
IDÉZET(straight @ 2005. Jun. 13 19:37)
Ugyanez a duma volt mikor ket eve megtippeltem Klicskoekat.Pedig egyszeru, egy exszovjettersegbeli kiscsaj sokkal jobban huz mint egy USA beli.
Ajanlom nezad meg a legutobbi amator noi vb es eb eredmenylitkat.Lehet ,hogy csak talalsz nehany ruszkit wink.gif

Mit tippeltél Klicskóékra? Mert én évekkel a Lewis vagy a McCline meccs előtt úgy gondoltam hogy valamikor a legjobbakként fogják mindkettőt számontartani, mégha a kisebbiknek volt is egy gödre mostanában. Ha te is akkor ebben nem tér el a véleményünk.

Női amatőr vb és eb eredményeket nem tudom hol kell megnézni...soha nem kerestem. De van 4 orosz oldal amit ugyanolyan rendszeresen olvasok mint a két magyart és Saternikován kívül a büdös életbe nem találkoztam helyi női bunyósok nevével (az övével is az orosz nyelven írt, de valójában ukrán siteon). Ha vannak akkor vannak, de senkit nem izgatnak azt látom. Szerintem azon edzők 99,99%-a akik kitermelik a Jirovokat, Gajdarbekovokat, Saitovokat egyszerűen nem foglalkozik csajokkal. Ha még igy is vannak eredményeik....az bizony egy újabb pofon a mezőny szinvonalának.

Ádám: a kanadai női hokisok mellett meg kell vitatnunk a brazil női focisok létét és értelmét is....és amire jutunk az pont igaz lesz az orosz női boxolókra icon_thumbs.gif
Persze a nőegylet kedvéért kibeszélhetjük a férfi gerendát (jajj...) és ritmikus sportgimnasztikát is. biggrin.gif

Rajhi: nem tudok privát üzenetet küldeni valamiért, de sajnos bebuktál 40 eurót....
litmanen
Azt azért szerintem figyelembe kellene venni, hogy Tyson életéből 6 évet elvettek
ki tudja mi lett volna vele ha az nem jön közbe?
sergi
Hi!
Tyson ismét felkészületlenül állt ki, ez már a mérlegelésnél kiderül. Tudtam előre, ha 101 kg fölött mér be, akkor nem végzett rendes edzésmunkát. Nielsen és Lewis ellen lehetett jól látni, hogy túlsúlyosan, edzetelnül 3-4 menetnél többet nem nagyon bír. Szerencséjére Nielsen ellen ez elég volt, mert ő ritkán ütött vissza és az 5. menetre meg volt verve.
Igazából 1990-91-ig volt a csúcson Mike, utána a börtön kettétörte a karrierjét.
Ha úgy számoljuk 1988-89 körül Holyfield és Lewis bőven mérkőzhetett volna vele, nem hiszem , hogy akkor legyőzték volna.
Aztán persze felszedtek 5-10 kiló izmot magukra és eltűnt Tyson fizikai fölénye.
Douglast szerintem sem vette annyira komolyan, mint kellett volna, akkor és ott nehéz ellenfél volt.
Az, hogy melyik bajnok kit győzött le fénykorában relatív. Lehet hogy Foreman 28 évesen mindhármukat leverte volna. Lehet hogy nem.

Ideje visszavonulni, Tyson nagy bajnok volt, de fejben sokszor gyenge.
S.W.A.T. 22.
Rajhi!

Én sosem mondtam azt, hogy Tyson volt minden idők legjobbja. Nem tudom honnan veszed ezt. Mindössze annyit mondtam, hogy a maga korában, amikor toppon volt, akkor nem igazán sikerült őt legyőznie senkinek (kivéve Douglas). Most olvastam a nyilatkozatokat a szombati meccsel kapcsolatban és ott maga Tyson is elismeri, hogy a Douglas elleni meccs egy fordulópont volt az életében. Nem kell engem meggyőzni semmiről sem, csak az a baj ezzel az egésszel, hogy itt most sokan lealacsonyítjátok Tysont szerintem teljesen érdemtelenül. Persze én azt is bevállalom, hogy van bennem elfogultság is, mert Tyson fun vagyok nem kicsit, de próbálom reálisan nézni a dolgot. Most sokan Vitalijt éltetik, mert most ő a bajnok. Ha majd beleszalad pár pofonba, akkor ő is megkapja, hogy mert nem is volt ő olyan igazi bajnok? Vagy vegyük az öccsét. 5 éve mindenki azt mondta, hogy belőle nagy bajnok lesz. Aztán kiderült, hogy mégsem lesz az. Mostmár könnyű benne is a hibát keresni, mert bebizonyosodott, hogy nem akkor penge mint volt. Tehát én csak azt mondom, hogy amíg Mike a csúcson volt, addig senki sem vonta kétségbe azt, hogy bárkit meg tudna verni ha jól felkészül. Most, hogy már sehol sincs, sokan belemagyarázzák az ördögöt is. Én Lewist is elismerem ugyanakkora bajnoknak mint Tysont, csak annyi a különbség, hogy nekem jobban tetszett az, amit Tyson produkált a ringben. Tehát nem mondom azt, hogy Tyson volt a vala élt legnagyobb bajnok...a félreértések elkerülése végett.
Furi
Lehetne még oldalokon keresztül vesézgetni Tyson életét és vereségeit de akkor már asszem én sem hagyom ki.

Douglas: semmi különös egyszerűen rommá verte azt a bajnokot akit mindenki legyőzhetetlennek tartott ezen nincs többet beszélni.

Holy: jobb volt, másodszor is megverte volna mégha nem is szépen megint csak egyértelmű és felesleges boncolgatni

Lewis: Tysonnak előbb következett be sokkal egy nagyon komoly formahanyatlása mint Lewisnak ennyi az hogy előtte levő este beszakadt a körme vagy megkaparta egy 15 éves esetleg előjöttek a rémálmai a sittrőlaz senkit nem érdekel aki a boxot nézi nem pedig a bálványát.=NEM Tyson volt a jobb.

Egyébként Zamat ezek a kedvencedre is igazak:elment a kedve a boxtól,álmos volt, nem vette komolyan az ellenfelet, rossz volt a világítás,dulakodott az ellenfél,az előző estét 3 vad thaiföldi ringyóval töltötte akik kiszívták a vérét,csalt a bíró,dohányoztak a teremben,nem nézett oda a bíró,rosszul számolt a bíró,3 éve csak csülkös pacalt evett napi 5-ször,szorította kesztű,szorította cipő,lejtett a ring,az ellenfél nagypapája lehetett volna,már csak a golf a sakk meg a horgászat tudja igazán lekötni stb stb stb.

Szóval ugyanezeket végighalgattam már párszor és csak annyit tudok levonni hogy ha a boxból él vegye komolyan az ellenfelet,ha nincs kedve nem kötelezi senki hogy boxoljon,vegyen föl rendes cipőt ami nem fogja szorítani, aludhatna is pár órát az éjszaka,mert senkit sem érdekel hogy mennyire öreg meg tegnap éppen mi történt vele ha elvállal egy meccset mert nem öregfiúk meccsről van szó, jah és legfőképp ezek után ne legyen akkora arca a visszavágót illetően amikor a legjobban ő tudja hogy nem akar újra kiállni az ellenféllel.
Zamat
Furi: "aprócska" különbség, h Lewis bajnokként vonult vissza, így igazából kár kifogásokról beszélni. birggrosze.gif

SWAT!

Kicsit kevered a dolgokat, és olyasmit is belemagyarázol más mondanivalójába, amit valójában nem mondott! Tyson fénykorában a mezőny legjobbja volt, de "verhetetlen" persze, h nem volt, és sztem azt sem gondolta senki, h Tyson TÉNYLEG bárkit képes legyőzni, ha kellően felkészül. Persze akkor, abban a mezőnyben valószínűtlennek tűnt, de épp úgy alakult, hogy csak pár év múlva jött olyan bunyós, akivel Mike nem tudott mit kezdeni.
S.W.A.T. 22.
Zamat!

Nem hiszem, hogy kevernék bármit is. Egyszerűen nem értem, hogy miért kell Tysont úgy beállítania egyeseknek, mintha egy olyan bunyós lett volna, aki szerencsével tudott ott lenni ahol volt. Biztos, hogy nem ő volt minden idők legnagyobb bajnoka, mert szerintem ilyesmi nem is létezik, hiszen minden korszak más és más. Tyson nagy bajnok volt, de aztán már nem tudta azt produkálni, amit egykoron. Lehet, hogy Lewis izomzata még 34 évesen is jó volt ahhoz, hogy világbajnok legyen, Tysoné már nem. Nincs két egyforma ember. Nincs veretlen világbajnok és valószínűleg nem is lesz olyan, aki megmérkőzik minden egyes komoly ellenféllel és veretlenül fog visszavonulni. És azt nem tartom fair dolognak, hogy vannak olyan ebrek, akiknek csorgott a nyáluk, ha látták Tysont boxolni 10 éve, de most, hogy már kész röhej volt amit produkált rögtön kihátrálnak (ezzel nem az itt szólókra céloztam). Ha valakit elismertek akkoriban igszi bajnoknak, akkor most se firtassák annak jogosságát csak azért mert egymás után 2-szer leverték. Ennyi.
S.W.A.T. 22.
Még valami:

Most nem arról van itt szó, hogy ki vonult vissza világbajnokként, vagy ki nem. És akkor Lewisról is el lehetne mondani pár dolgot, mert neki is voltak gyengéi...

Ezt csak halkan jegyeztem meg birggrosze.gif
snowy
Ez a L.Ali-exszovjet dolog: ez sztem olyan, mintha azt mondanánk, hogy Bernard Hopkins álljon ki egy exszovjettel. Minek? Mit kéne bebizonyítana ezzel? Kit érdekelne egy ilyen meccs, és mivel érdemelné ki az ellenfél? (a különbség csak az, hogy nagyítóval találunk 1-2 jegyzett férfi bunyóst középsúly környékén, míg női egy darab sincs...)

kis ON: nekem nem az jött le itt, hogy le akarják alacsonyítani Tysont, egyszerűen arról beszélnek, hogy a megfelelő ember, a megfelelő taktikával fénykorában is legyőz(het)te (volna) Mike-ot.
leibigab
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 14 09:34)
Még valami:

Most nem arról van itt szó, hogy ki vonult vissza világbajnokként, vagy ki nem. És akkor Lewisról is el lehetne mondani pár dolgot, mert neki is voltak gyengéi...

Ezt csak halkan jegyeztem meg birggrosze.gif

S.W.A.T.22

Így is van, mindenkinek vannak gyengéi. Szerintem mindenki tisztában van Tyson nagyságával. Mindenidők legjobb nehézsúlyú bokszolói között a helye. Azt viszont nem értem, hogy miért gondolod azt, hogy az Tyson lealacsonyítása lenne, hogy vannak akik úgygondolják, hogy Lewis és Holyfield a Tyson korszaknál (1986-90) egy "erősebb" mezőnyben volt bajnok és ez a két ember (persze ők is csúcsformában) Tysont a legjobb formájában is megverték volna. (Ráadásul, igaz nem csúcskorukban, de konkrétan ők meg is verték Tysont. Ha te másként gondolod, akkor erre egy Lewis v Holy fan is mondhatná, hogy te lealacsonyítod az ő pályafutásukat.)

u.i.: Tyson bajnoki státusát pedig nem vitatta senki. 1986-tól 1990-ig ő volt a világ legjobb nehézsúlyú bokszolója...utána pedig már nem ő volt!
Lopez1982
Én egy kicsit másképpen gondolkozok mint ti!

Szerintem is az igazi ACE 86-90ig volt Tyson de a Duglas elleni vereség után is még ott volt az első 3.ban (szerintem amúgy Lewist nem simán de verte volna mert Lennox un. "Későn érő típus" ő öregebben jutott a csúcsra!)

Sőt még a Holyfiled utánn is nagyon jó bunyós volt!

Én úgy látom hogy Mike Tyson 86tól a Lennox Lewis ellnei meccsig volt jó boxoló amit ha megnéztek 15év

15ÉV EMBER az Qurvára nem semmi ha belegondoltok 2.generációt boxlot ki úgy hogy gyakorlatilag 2vereséget szenvedett!(1. 86-90ig Duglas a második pedig 90-2001ig)

Ez szerintem nem szabad kétségbe vonni!

A másik dolog ha már hasonlítunk akkor én is elmondom a variációm:

Lewis és Holyfiled tényleg nagy bajnok volt DE:
mikor volt meccsük Toney tucker,Holmes,stb. ellen abban az időopontban ugyanakkora meccsrutinnal a háta mögött mint Mikenak!
A válasz soha!

Mivel Mike Tyson minden idők legfiatalabb világbajoka azért az emberek olyan dolgokat vártak el tőle mint Supermantól.

De ha belegondolunk neki 20évesen pár meccsel a háta mögött olyan emberek ellen kellett boxlonia akiknek jóval nagyobb a meccsrutinjuk már ez is egy nagy szó!
Egyszóval hülyeség is hasonlítgati mert nem lehet a másik lehet hogy elvakult Tyson fan vagyok de abban az időben hasonló tapasztalatokkal a háta mögött egyik semm verte volna meg Tyson-t sőt Lewis még 98ig semm bírt volna vele!!

A másik nagy dolog amit mindenki elfelejt hogy nem volt annyira kiegyensúlyozott az élete semm 3év börtön gyakorlatilag abban a korban ami egy boxlónál a legjobb időszak lett volna arra hogy visszatérjen a csúcsra!
3év börtön egy olyan dolog miatt amit meg semm csinált!

Hallottam olyan véleményről amit egy szakember mondott hogy csupán azért került mike fénykorába a börtönbe mert így állították félre hogy más is címmeccs közelébe kerüljön, amibe ha belegondolunk nem is hülyeség, mert ha nem is ő a világbajnok de az út akkor is rajta keresztül vezet és hát valljuk be addig csak egy ember tudta kiütni és hát ez egy kicsit lehagnolta volna a feltörekvő reménységeket!

Én amondo vagyok: MIKETYSON4EVER!!!! icon_thumbs.gif
straight
IDÉZET(ecstasy999 @ 2005. Jun. 13 20:54)
IDÉZET(straight @ 2005. Jun. 13 19:37)

Mit tippeltél Klicskóékra? Mert én évekkel a Lewis vagy a McCline meccs előtt úgy gondoltam hogy valamikor a legjobbakként fogják mindkettőt számontartani, mégha a kisebbiknek volt is egy gödre mostanában. Ha te is akkor ebben nem tér el a véleményünk.

Női amatőr vb és eb eredményeket nem tudom hol kell megnézni...soha nem kerestem. De van 4 orosz oldal amit ugyanolyan rendszeresen olvasok mint a két magyart és Saternikován kívül a büdös életbe nem találkoztam helyi női bunyósok nevével (az övével is az orosz nyelven írt, de valójában ukrán siteon). Ha vannak akkor vannak, de senkit nem izgatnak azt látom. Szerintem azon edzők 99,99%-a akik kitermelik a Jirovokat, Gajdarbekovokat, Saitovokat egyszerűen nem foglalkozik csajokkal. Ha még igy is vannak eredményeik....az bizony egy újabb pofon a mezőny szinvonalának.

Ádám: a kanadai női hokisok mellett meg kell vitatnunk a brazil női focisok létét és értelmét is....és amire jutunk az pont igaz lesz az orosz női boxolókra icon_thumbs.gif
Persze a nőegylet kedvéért kibeszélhetjük a férfi gerendát (jajj...) és ritmikus sportgimnasztikát is. biggrin.gif

Rajhi: nem tudok privát üzenetet küldeni valamiért, de sajnos bebuktál 40 eurót....

A csajbokszolokkal kapcsolatban mint mar mondtam csak ido kerdese a dolog es hozzaalase.
Fogadjunk wink.gif
ferike
orosz női boxolókat én sem tudnék mondani, de ez nem biztos h azt jelenti h nincsenek...

viszont a brazil női focicsapattal melléfogtatok, mert a női mezőnyben toronymagasan a legszebb focit ők játszák(akárcsak a férfiaknál)rendre tőlük kerülnek ki a világversenyek legjobb játékosai, vagy gólkirályai..
a viszonylagos eredménytelenségük talán annak tudható be, h nagy fizikális hátrányban vannak átlagban mind a német, norvég csapatokhoz vagy akár az amerikaihoz...
jah, és van köztük igen szemetgyönyörködtető darab is, mint pl Milene Fernandez aki ronaldo exe asszem...
szal ezzel csak azt akartam mondani, h attól h valamiről nem tudunk, nem biztos h nincs, vagy h rossz...
S.W.A.T. 22.
Valaki mondja már meg nekem, hogy 90-200 között ki volt a legjobb nehézsúlyú...köszönöm..

Ma ki a legjobb nehézsúlyú? És az a valaki a 80-as 90-es években is a legjobb lett volna? Már ha van ilyen boxoló egyáltalán...
S.W.A.T. 22.
1990-2000 csak a pontosság kedvéért biggrin.gif
leibigab
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 14 13:25)
1990-2000 csak a pontosság kedvéért biggrin.gif

Nem igazán lehet egyértelműen eldönteni, de én azt mondanám, hogy a 90-es évek első felében Holyfield és Bowe, de már Lewis is elég jó volt, míg az évtized második felében Lewis és Holyfield volt a két legjobb.
A maiak közül egyelőre talán Vitali Klitschko tűnik a legjobbnak, de ahoz hogy meg is bizonyosodjunk róla, még megkellene várni, hogy legyőzzön néhány "nagyobb" nevet (gondolok itt pl: Rahmanra, Brewsterre és Toneyra ill. a feltörekvő Brock, Peter és Harrison hármasra)
És ahoz, hogy reálisabban megmondhassuk, hogy a mai legjobb vajon megállná-e a helyét a 80-as években (ill. hogy a legjobb lenne-e) még hiányoznak a nagy meccsek és történelmi távlat. (Még az sem derült ki, hogy ki bizonyosan a legjobb)
deniro2
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 14 14:01)
Valaki mondja már meg nekem, hogy 90-200 között ki volt a legjobb nehézsúlyú...köszönöm..

Ma ki a legjobb nehézsúlyú? És az a valaki a 80-as 90-es években is a legjobb lett volna? Már ha van ilyen boxoló egyáltalán...

Ilyen kérdésre, hogy ki volt A legjobb, nehéz objektív választ adni.
Én sem fogok. Viszont érdemes ezt az intervallumot több részre osztani, mert ritka, hogy valaki tizenévekig A legjobb legyen.
junior
Szerintem Lewis.
A két vereségétől eltekintve egyenletes volt a pályafutása és legyőzte majdnem minden nagyobb riválisát.
A technikai képzettsége és a kifinomult mozgáskultúrája kiemelkedően jó volt. Gyenge pontként a sebezhetőségét és az időnkénti lekezelő magatartását lehetne megnevezni.

Mi Vitalij Klicsko-t tartjuk a jelenlegi legjobbnak.
Az, hogy a 80-as, 90-es években mire menne, azt mindenki másképp ítéli meg.
Én úgy gondolom, hogy akkor sem vallott volna szégyent. Nagyszerű felépítésű, félelmetes erővel rendelkezik, jól bírja az ütéseket és még az utóbbi időben is képes volt fejlődni.(Pl.: Sanders ellen az elmozgás vagy felütések Williams ellenében)
A 80-as évekbeli Tyson mindenképp egy igazi kihívás lett volna Vitalij számára.Az első menetben egészen biztosan Tyson lett volna fölényben. A 4.-5. menettől már jelentősen csökkent volna a nyomás és akkor már elkezdhetett volna kibontakozni. Tyson fénykorában sem szerette az elhúzódó meccseket és ha ehhez hozzáadjuk a kettejük közti nagy magasságkülönbséget, akkor nyugodtan mondhatjuk, hogy a mérkőzés második felére már minimum egalizálódna a két fél esélye. Megnéztem volna azt a meccset...
joci76
Kedves vitatkozó boxrajongók!!Nem érdemes itt civakodni egymással!!!Én nagyon nagyon fanatikus Tyson rajongó vagyok talán az egyik legnagyobb!!!Imádtam Tyson meccseit én is a legnagyobbnak tartom.Persze az ember a kedvencével "kicsit" elfogult.Egy biztos ha Tysont láttam bunyózni mindig megdobbant a szívem.......a torkom összeszorult...de egy valamit el kell ismerni az idő múlása ellen nem lehet tenni semmit sem.Sajnos Mike is megöregedett és nem akarom többé azt, hogy boxoljon!!!!Nem akarom a legendát így látn,hogy ilyen kis semmi gyerekek mint ez a McBride megverjék,megalázzák!!A Netről letöltve láttam a meccset Tyson már nem a régi de szerintem már magában sem igazán bízott,mentálisan halt meg a meccsen először és tudjuk neki mindig voltak mentális problémái.A legnagyobb fegyvere az ütőereje és a gyorsasága volt ami az idő múlásával sajnos megkopik....Persze, hogy Tysont is megverték...nem kell itt magyarázkodni,hogy ezért meg azért hiszen ős is ember nem superman mint ahogy írja valamelyikőtök.Mindenkinek lehet rosszabb napja, lehet egy rossz felkészülés és ott a vereség ez benne van a pakliban!!!Ilyen a Box!!!Tyson akkor is meghatározó alakja lesz a profiboxnak és még sokáig a nagyok között fogják emlegetni csak mostmár menjen végre és pihenjen.Nem akarom,hogy többet bunyózzon!!!És köszönet az edzőjének,hogy nem engedte ki a 7.menetre hogy a Mcbride gyerek legázolja az erejével elkészült fáradt meghasonlott Oroszlánt!!!Minden jót Tyson és Tyson Fanok!!!!A béke legyen veletek és Tyson az emlékezetünkben!! icon_thumbs.gif
lalaj
De erős lett ez a KEvin fiú!

"és azonnal kihívta John Ruízt, Vitali Klitschkot és Hasim Rahmant."

LOOOOL!! smile.gif
ecstasy999
IDÉZET(lalaj @ 2005. Jun. 14 17:31)
De erős lett ez a KEvin fiú!

"és azonnal kihívta John Ruízt, Vitali Klitschkot és Hasim Rahmant."

LOOOOL!! smile.gif

Lehet hogy Ruiznak kéne egy felhozómeccs így Valuev előtt. McBride legalább nagydarab.
Aylarth
IDÉZET(ferike @ 2005. Jun. 14 12:11)
orosz női boxolókat én sem tudnék mondani, de ez nem biztos h azt jelenti h nincsenek...

viszont a brazil női focicsapattal melléfogtatok, mert a női mezőnyben toronymagasan a legszebb focit ők játszák(akárcsak a férfiaknál)rendre tőlük kerülnek ki a világversenyek legjobb játékosai, vagy gólkirályai..
a viszonylagos eredménytelenségük talán annak tudható be, h nagy fizikális hátrányban vannak átlagban mind a német, norvég csapatokhoz vagy akár az amerikaihoz...
jah, és van köztük igen szemetgyönyörködtető darab is, mint pl Milene Fernandez aki ronaldo exe asszem...
szal ezzel csak azt akartam mondani, h attól h valamiről nem tudunk, nem biztos h nincs, vagy h rossz...

Milene Dominguez rolleyes.gif
S.W.A.T. 22.
Lewis, Holyfield, Klitschko...hát igen.

E három világbajnok közöl, vajon ki hány évig tudott az élmezőnyben lenni?
Klitschkonál ez persze még relatív, mert még ma is aktív, de valószínüsíthető, hogy nem lesz ott még 10 évig.

Lewis visszavonult, bár kétségtelen, hogy nagyjából 10 évig meghatározó volt.

Holyfield ugyebár megint licencet kért, de nem hiszem, hogy vele már komolyan számolni kéne. Ő is nagyjából 10 évig volt meghatározó.

Tudtok olyan valakit mondani, aki TÖBB, mint 10 évig volt meghatározó alakja a nehézsúlynak?

Én tudok, és szerintem ti is figtok tudni... biggrin.gif
ecstasy999
George Foreman, Larry Holmes, Muhammad Ali stb

Tysonba amellett amit elért rengeteg eredmény benne maradt a sitt és főleg saját pöcssége miatt. Lehetett volna vita nélkül a legnagyobb is.
S.W.A.T. 22.
IDÉZET(ecstasy999 @ 2005. Jun. 14 22:54)

Tysonba amellett amit elért rengeteg eredmény benne maradt a sitt és főleg saját pöcssége miatt. Lehetett volna vita nélkül a legnagyobb is.

Egyetértünk. Ha nem b*ssz* el az életét, akkor most csak arról vitáznánk, hogy melyik KO-ja volt a legszebb icon_thumbs.gif
leibigab
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 15 00:12)
IDÉZET(ecstasy999 @ 2005.  Jun. 14   22:54)

Egyetértünk. Ha nem b*ssz* el az életét, akkor most csak arról vitáznánk, hogy melyik KO-ja volt a legszebb icon_thumbs.gif

Na igen, de ha nincs a sitt, akkor azért benne lehetett volna a pakliba az is, hogy abban az időszakában veri meg Holyfield és/vagy Lewis. (Ha ott esetleg kikapott volna, akkor azt nehezebb lett volna kimagyarázni) És igaz, hogy Bowe ellen soha nem kívánt mérkőzni, de ha mégis kiálltak volna egymás ellen, akkor abban az időszakban vele is meggyűlhetett volna a baja. Pont Tyson börtönbüntetése idején ért fel a csúcsra Oliver McCall is. Az évtized elején szívesen megnéztem volna az öreg, de strapabíró George Foreman, majd az évtized végefelé Ike Ibeabuchi és David Tua ellen is...
(Ezeknek a létre nem jött mérkőzéseknek a nagyrésze komolyabb próbatétel elé állította volna, mint amiket csúcskorában vívott...és nem csak azért mert ő is gyengült, hanem itt (talán egy kicsit Lewis kivételével) mind nagyon strapabíró bunyósokról van szó, akik emellett Holyfield kivételével rendkívül kemény ütők is. Valószínűleg egyikük sem adta volna meg magát az első egy-két menetben!)
ecstasy999
és ha akkor megveri Holyfieldet aki még messze gyengébb fizikumú volt mint később lett akkor olyannak vennéd mint Michael Spinkst.
Lewis egy tehetséges homokos volt akkor, sokkal figyelmetlenebb és gyengébb mint később. Azt meg ne vedd alapul hogy Lewis simán kipontozta Tuát, mert őt amúgy szintén simán kipontozta Oquendo, Maskaev, Rahman és Byrd is. Akiken Tyson átgázolt volna szerintem. Meg a vesztett helyzetből fordítás ügyében nem hiszem hogy Tuának ezirányú nagyobb tehetsége végett sikerült számos esetben pontozással kilátástalan helyzetben KO-val nyernie, Tysonnak meg nem. Szerintem ez csak szerencse.
Ibeabuchi és Tua ellen nagyon jó lett volna látni.
leibigab
Hát azért Holyfield nem volt olyan jóval gyengébb fizikumu...1993-ban a Bowe elleni meccsen pl. súlyosabb volt mint 3 évvel később Tyson ellen. (és mint mindig, nem zsír volt a plussz) 91-ben pedig mikor majdnem összejöttek, amikor szakértőket, szakírókat, edzőket, bokszolókat kérdeztek az esélyekről...hát igencsak nem féltették a "gyenge fizikumú" Holyfieldet Tysontól. Az esélyek egyenlően megoszlottak...de valamivel többen inkább Evander győzelmére tippeltek. Éppen arra alapozva, ami később be is jött, hogy Holyfield hihetetlenül szívós és ha Tyson nem fogja kiütni a meccs első felében, akkor Holyfield jobb kondíciója fog érvényesülni, Mike pedig elbizonytalanodik majd a végére.
(Ha Holy kikapott volna akkoriban Tysontól, Spinksel akkor sem vettem volna egy kalap alá...elég csak rájuk nézni + Spinksnek volt két vitatható győzelme a már leszálló Holmes ellen ill. egy KO a szintén leszálló Cooney ellen...és többet nem is nyújtott nehézsúlyban. Holy ennél azért többet nyújtott már akkor!)

Lewis viszont valóban gyengébb volt akkoriban, de a figyelmetlensége inkább csak McCall "hírnevéből" eredt. McCall a Lewis elleni KO-ig csak egy "kevéssé ismert és elismert" amolyan "Tyson gyakorló partnere" volt. Lewis hozzáállása valószínúleg egy Mike Tysonhoz már egy kicsit komolyabb lett volna. Tysonnak 12 menetben kemény ellenfele volt "penge" Ruddock...alig 1 évvel később pedig az a "tehetséges homokos" pillanatok alatt legázolta ugyanazt a Ruddockot, majd elég jó volt már ahoz, hogy simán megverje és padlóra is küldje azt a Tony Tuckert, akit Mike nem tudott leütni évekkel korábban.

Persze nem azt mondom, hogy biztos meg is verték volna Tysont, hanem azt, hogy a pakliba benne volt...Abban viszont biztos vagyok, hogy ezek a meccsek keményebbek lettek volna Tyson számára, mint amiket addig valaha vívott! (Természetesen ide sorolva még a későbbi Tua-t és Ike-t is)
S.W.A.T. 22.
leibigabi!

Miért van olyan érzésem, hogy te minden lehetséges módon megpróbálod megmagyarázni azt, hogy Tyson nem is volt olyan nagy bunyós. Mert nekem ez jöl le a sorozatos hozzászólásaidból. Talán megbántott téged, vagy egyszer nagy pénzt vesztettél miatta? biggrin.gif

Mondok egy dolgot, amit nem tudsz vitatni. Tyson volt mindenidők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka és ebben senki nem tudta felűlmúlni és nem látok rá esélyt, hogy a közeljövőben ezt valaki megtenné. Az nyílvánvaló, hogy neked Lewis a kedvenced és Holyfieldet is magasabb mércével méred mint Tysont. Valószínűleg ugyenilyen alapon vagyunk itt egy páran, akik Lewisban is találnák leglább annyi hibát mint te Tysonban. Felesleges azzal jönnö, hogy mi lett volna ha....meg, hogy Lewis legázolta azt, akit Tyson nem tudott, mert két ember meccsét nem lehet összehasonlítani másik két ember meccsével.

Szerintem 10 emberből 8 azt sem vitatja, hogy szívesebben nézett meg egy Tyson meccset, mint bármely másikat. Mert az ő mérkőzései voltak tán a leglátványosabbak. Lewis sosem produkált annyi nagy és szép KO-t mint Tyson. Ezért rajonganak világszerte millióan érte a mai napig is. Biztos vagyok benne, hogy népszerűbb is mint Lewis és az is lesz még 20 év múlva is. Ezzel már szerintem neked is nehéz lenne vitatkozni, de van egy olyan érzésem, hogy azért te majd megpróbálod biggrin.gif
Rajhi
Swat, erősen félreérted a dolgokat.
Leibi azt mutatja be, hogy Tyson adott időben kétségtelenül a legjobb volt, de a mezőny meg kb. olyan volt mint a mostani. Ebből emelkedett ki.
Ha le akarná írni Tyson-t akkor azt írná amit két éve leírt (én is megtettem), hogy Byrd hülyét csinálna belőle, és kipontozná (mármint a két évvel ezelőtti énjét). De nem írja, hogy ezt megtette volna a mostani Byrd a '89-es Tysonnal, mert ez valószínűtlen (szerintem legalábbis az, de úgy gondolom, hogy őszerinte is, ezért nem írja le). Egyszerűen azokat írja le akik jó eséllyel szálltak volna szembe Tyson-nal '89-ben is, és megindokolja, hogy miért sorolja fel őket. Emögött nem kell semmilyen összeesküvés-elméletet feltételezni.

Ecs, Tua nem azért tudott fordítani többször is hátrányos helyzetben mert szerencséje volt, hanem mert állóképessége volt hozzá.
manchester
Swat!

Senki sem próbálja megmagyarázni, vagy belemagyarázni azt, hogy Tyson nem volt nagy bunyós. Napok óta mindenki csak azt szeretné megértetni veled, hogy Tyson valamilyen szinten egy egysíkú bunyós volt, aki szélviharként tört be a nehézsúlyba, és lett a legnagyobb, de ez az elsöprő lendület idővel hanyatlani látszott, hiszen Tysonnal is megvolt az ellenszere, amit nem volt könnyű végrehajtani, de megoldható volt. Azzal, hogy legyőzötteinek nem tudott visszavágni, azzal is egysíkúságát mutatja, hisz ő "csak" ugyanazt tudta a ringben. Nagyon profin, a világon ő tudta a legjobban azt a stílust, de ezen változtatni nem tudott. Ezért se tudott visszavágni legyőzötteinek. Mint tudjuk, kevés klasszis ellenfele volt, akit le tudott győzni, hiszen a súlycsoport nagyágyúi csak később jelentek meg, és mint tudjuk, Holy és Lewis egyaránt megverte őt. A legtöbben sztem egyszerűen tartottak tőle, és Tysont így már alapból nem lehet legyőzni, egy megfelelő mentalitással viszont igen. Tua ellen én is szívesen megnéztem volna. Mike felkavarta az egész súlycsoportot, de az igazán nagyok ellen nem ért el sikert, ez tény és való. Így számomra valamilyen szinten a fekete ló kategóriájába tartozik, és ez az oka, amiért kétségeink vannak a valós képességeiről, amit már sosem tudunk meg.

Off: néhány hozzászólást (köztük az enyémet is) töröltem, mert elhúzta a topikot off irányba.
leibigab
IDÉZET(S.W.A.T. 22. @ 2005. Jun. 15 11:59)
leibigabi!

Miért van olyan érzésem, hogy te minden lehetséges módon megpróbálod megmagyarázni azt, hogy Tyson nem is volt olyan nagy bunyós. Mert nekem ez jöl le a sorozatos hozzászólásaidból. Talán megbántott téged, vagy egyszer nagy pénzt vesztettél miatta? biggrin.gif

Mondok egy dolgot, amit nem tudsz vitatni. Tyson volt mindenidők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka és ebben senki nem tudta felűlmúlni és nem látok rá esélyt, hogy a közeljövőben ezt valaki megtenné. Az nyílvánvaló, hogy neked Lewis a kedvenced és Holyfieldet is magasabb mércével méred mint Tysont. Valószínűleg ugyenilyen alapon vagyunk itt egy páran, akik Lewisban is találnák leglább annyi hibát mint te Tysonban. Felesleges azzal jönnö, hogy mi lett volna ha....meg, hogy Lewis legázolta azt, akit Tyson nem tudott, mert két ember meccsét nem lehet összehasonlítani másik két ember meccsével.

Szerintem 10 emberből 8 azt sem vitatja, hogy szívesebben nézett meg egy Tyson meccset, mint bármely másikat. Mert az ő mérkőzései voltak tán a leglátványosabbak. Lewis sosem produkált annyi nagy és szép KO-t mint Tyson. Ezért rajonganak világszerte millióan érte a mai napig is. Biztos vagyok benne, hogy népszerűbb is mint Lewis és az is lesz még 20 év múlva is. Ezzel már szerintem neked is nehéz lenne vitatkozni, de van egy olyan érzésem, hogy azért te majd megpróbálod biggrin.gif

Nem, nem próbálom meg. Az utolsó bekezdéseddel egyetértek!

De, tényleg félre értesz...
Most ha azt írom, hogy a 90-es években egy sokkal erősebb nehézsúlyú mezőny volt, mint a 80-as évek végén, vagy akár ma, akkor az megint Tyson lehurrogása? smile.gif Vagy, ha azt írom, hogy Lewis, McCall, Holy, Ibeabuchi, Tua sokkal keményebb ellenfele lett volna Tysonnak mint akik ellen megvédte a címét, akkor az is Tyson lehurrogása? Sőt, ha bármi negatívumot írok, az Tyson lehurrogása...
(És ezeket egyből észre is veszed smile.gif
Nem Lewis a kedvencem smile.gif Ha figyelmessen elolvastad volna amiket írok, akkor most tudhatnád, hogy a Lewis V Tyson meccsen én is Tysonért szorítottam...Noha nem sok esélyt adtam neki. (És nem azért mert biztos mégsem kedveltem smile.gif )
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.