Látta valaki az Észt mérkőzést ??? Sulyos [/quote] Siralmas!!! Azt a pénzt amit a focira költenek inkább a vizilabdára, kajak-kenura, vívásra, úszásra és nem utolsósorban az ökölvívásra kellene költeni. Nagyon-nagyon el vannak kényeztetve a focistáink (ráadásul érdemtelenül) és akkor még Európa-bajnokságot akartunk rendezni... Röhej!!
J.D.
Egy focistát nem lehet pénzzel megtanítani a játékra. Az egész magyar focinak az a baja, hogy nincs utánpótlásképzés... nem rossz, NINCS!
Ezt Jolly féle vívás dolgot nem értem... hogy lehet párhuzamot vonni egy szűk rétegeket érdeklő, meg egy tömegeket megmozgató sportág közt?
Rajhi
2003-11-20 10:20:09
Ismételten Hofi klasszikusa jutott eszembe: - Tud úszni? - Nem. - És ha megfizetem?
Hát így áll a magyar foci. 4 jó játékos még nem jó válogatott, oda 11 kell. Szerintem nem párhuzam hanem ellentét van a foci és a sikeres sportok között, ha azt a pénzt amit feleslegesen a fociba ölnek a sikeres sportágakhoz csoportosítanák át ezek még sikeresebbek lennének, és a foci is javulna, ha tényleg csak a teljesítményt fizetnék meg, ezt a zombi-lézengést nem. :rolleyes:
manchester
2003-11-20 12:13:25
| Idézet (Sasi --- Ma: Nov. 20 10:36) | Egy focistát nem lehet pénzzel megtanítani a játékra. Az egész magyar focinak az a baja, hogy nincs utánpótlásképzés... nem rossz, NINCS!
Ezt Jolly féle vívás dolgot nem értem... hogy lehet párhuzamot vonni egy szűk rétegeket érdeklő, meg egy tömegeket megmozgató sportág közt?[/quote] Valamelyik nap ezt magyaráztam Jollynak, de nem értette meg, úgy néz ki még mindig nem érti. Amit a nép szeret, abban van a pénz, hiába jobbak a kézisek, sakkozók, vizilabdázók, ami a legnagyobb népszerűségnek örvend azt kell megfizetni, mégha szarok is. Mellesleg a magyar focisták csak azért keresnek annyira jól, mert ez a sportág nagyon jövedelmező. A nemzetközi élmezőny csillagászati összegekkel magasabb, a fizetést a sportághoz kell mérni, nem a takarítónő keresetéhez. És ha ahhoz mérjük, a magyar focisták keresete egyáltálán nem magas.
Rajhi
2003-11-20 13:39:06
Bocsika, de hányan szoktak kijárni egy focimeccsre? A direkt nézők száma alapján nem mondanám, hogy a foci népszerűbb mint pl. a kézilabda, vízilabda vagy a kajak-kenu ahol legalább annyi néző összegyűl mint egy focimeccsen. Ami pedig a fizetéseket illeti azt elsősorban a teljesítményhez kell mérni, és nem ahhoz, hogy akik teljesítenek mennyit keresnek. Ők megérdemlik, mert megdologznak érte, de ezek a falábúak... Bár igazuk van, ha az ő helyükben lennék és ezzel a bohockodással megkapnák ennyi pénzt több mint valószínű, hogy én se törném magam. :rolleyes:
manchester
2003-11-20 14:12:12
Rajhi, felszínesen látod, ne mondd már, hogy Magyarországon nem a foci a legnépszerűbb sportág! Kezdjük ott, hogy ezek a falábúak hajszállal maradnak el a jóktól. A foci egy nagyon zsúfolt és tömött sportág, ellentétben a kézivel vagy a vizivel, nem 5-10 jó ország van, a többi meg a nagy semmi, hanem hihetetlen kiélezett a mezőny. Hajszálak döntenek, és itt elsősorban a magyar mentalitás, a szervezetlenség, a fejetlenség dönt ellenünk. A fradi kis híján kiejtette azt az FC Köbenhavn-t, amely csapatnak fedett stadiona van, és a játékosok minimum 3* annyit keresnek, mint a magyar átlag. Ez a siker bírói hibák sokaságának köszönhető, emelett a magyar profizmus hiányának, amely azt jelenti, hogy a MAGYAR JÁTÉKOSOK KÉPTELENEK A FONTOS PILLANATOKBAN MEGFELELŐ DÖNTÉSEKET HOZNI. Ott van a Debrecen, a PAOK a görög bajnokság 4 legerősebb csapatának tagja, melyből 3 szinte állandó BL résztvevő. Ennek a PAOK-nak a kiveréséhez áll közel a Debrecen. A magyar válogatott egy szedett-vetett társaság, és amolyan mentális profizmus hiányának köszönhető a gyenge teljesítményük. Gera, Lisztes, Lipcsei, Gyepes, Dárdai és Fehér Miklós európai szinten is kiemelkedő tudású focisták, igazából a magyar foci elég válságos, de azt, hogy tudásban nem veszik fel az európai élcsapatokkal a versenyt (néhány sztárcsapatot kívéve) azt nem mondanám. Ez meg véleményem szerint marhaság volt, hogy nem azt kell nézni, hogy akik teljesítenek mint keresnek. Azt kell nézni, hogy akik teljesítenek, azok mennyit keresnek, és ennek arányában az ő teljesítményüket is aszerint kell megfizetni. Egy rossz jogász mindig jobban fog keresni, mint egy jó takarítónő. A foci nem vívás, a fociban nem olyan könnyű a topra jutni, mint egy gyéren űzött sportágban. A foci egy annyira kiegyensúlyozott sportág, hogy nagyon könnyű lecsúszni, ezért is annyira változatos, ezért teljesen kiszámíthatatlan. A fizetséget meg próbáld úgy elképzelni, hogy amíg monnyuk ahhoz, hogy vki egy elismert vívó legyen, néhány 100 vagy max 1000 aktívan űző versenytársát kell felülmúlni, addig egy focistának több 100 000 közül kell kiemelkedni, és akárhogy nézzük az nagyobb dolog. Itt nem kifejezetten a tudással van a baj, hanem egyáltálán a magyar mentalitással, és a légkörrel. Ha ezek a válogatott játékosok külföldi bajnokságokban játszanak, akkor ott masszív alaptagok ( Lisztes, Szabics, Dárdai, Király)és ha megnézed, hogy ebből 2-nek a csapata hol áll a bundesligában, akkor kicsit át kéne értékelned a véleményedet. Bocsáss meg, de a nagy pénzeket klubszinteken keresik, hisz az év nagy részében a klubcsapatukban játszanak. Namost a fradi és a debrecen is egy nagyon jó csapat, ne mérd őket nyugati szinttel, mert jó keleti csapat nem nagyon van, hisz eladják a játékosokat. Azt viszont úgy érzem, hogy a külföldi bajnokságokban szereplő magyarok nem szerepelnek rosszul, akkor mért ne járna nekik az az összeg, itt most nem a válogatottságról van szó.
Miller
2003-11-20 15:39:06
Manchester! Most sikerült megmagyaráznod azt, hogy miért kap ki a válogatott, még az Északi sarki prémvadászoktól is.
Nézd végig a válogatott eredményeit. Siralmas. Megalázó! Mindenki rajtunk röhög.
manchester
2003-11-20 15:53:06
Miller, a válogatott eredmények magukért beszélnek, ezt nem vitatom, a ranglista is ez alapján rangsorol bennünket, amin elég katasztrófálisan állunk. De igazából játéktudásban nem vagyunk rosszabbak mint a szlovénok vagy a románok.Igazából ez abból is kiderül, hogy pl Dárdai a Hertha legjobban fizetett játékosa, és Lisztes illetve Szabics jelen állás szerint erősebb csapatban játszik mint monnyuk a Bayern vagy a Dortmund, és egyikük sem töltelékjátékos. Fehér Miki meg a Benfica-ban, és mostanában a magyarok nem épp a kispadok koptatói, komoly vezetői szerepeket töltenek be még ezekben a klubokban is. CSAK ÖNMAGAMAT TOM ISMÉTELNI, MENTÁLIS PROBLÉMÁK VANNAK, FEJBEN NEM BÍRJUK MEGNYERNI A MECCSEKET. Megijedünk a lehetőségektől, és az idegölő szitukban rendre mi jövünk ki rosszabbul. Én is gyakran nagyon utálom őket, de semmiképp sem rosszabbak más elit játékosok, nem a közvetlen elitre gondolok, de pl a Fradi vagy a Debrecen bármelyik bajnokságban elég lenne egy középmezőnyre, a külföldön játszókra meg nem lehet panaszunk, akkor van a baj, ha a válogatottban játszanak, mer összefosság magukat, és katasztrófálisan képesek játszani.
Zamat
2003-11-20 18:04:42
Sztem elég megnézni, hogy a válogatottból kik játszanak külföldi, európai szinten is elismert klubokban. Ezekbe már beleverték a profi hozzáállást, csak ahogy az előttem szólók is mondták, 4-5 ember nem elég. Az még nem lenne baj, hogy nem mind a 11 ember ilyen, de még 7 átlagos tudású, SZÍVBŐL LÉLEKBŐL KÜZDŐ töltelékember sincs!!
Nézzük meg a lett szénbányász-válogatottat, amely lealázott minket, megberték a svédeket, kiejtették a lengyeleket, és most A VB-BRONZÉRMES törököket!!! Nem hiszem, hogy tudásban a mieink fölött állnának, csak ők hajtanak, és nem a pénzért meg a prémiumért, hanem azért, hogy hazájuknak elismertséget szerezzenek!
manchester
2003-11-20 20:38:38
és akkor mivan a törökökkel? Most lehetne mondani, hogy a törökök is szarok, stb. Értelmerlen, mert a futball nagyon kiegyensúlyozott, bármikor bárki nyerhet.
Nem semmi... Fehér Miklós infarktust kapott Fehér Miklós életéért imádkoznak Portugáliában… A Benfica magyar válogatott csatára a Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hajrájában a 90. percben sárga lapot kapott, majd összeesett a pályán – ekkor, Fehérnek másodpercekkel a felfoghatatlan esetet megelőző, Aguiarnak adott gólpasszával 1–0-ra vezetett a vendég lisszaboni gárda. Nem mutatott életjelet, tizenöt percig állt a játék, majd félbe is szakadt a találkozó. Mindennél beszédesebb volt, hogy a csapattársak zokogva mentek le a pályáról… Fehért a lehető leggyorsabban a guimaraesi városi kórházba szállították, útközben többször újjáélesztették, az első jelentések szerint szívinfarktust kapott, és jelenleg kritikus, életveszélyes állapotban fekszik.
Biztos az utóbbi napok herce-hurcái...
Romsy
2004-01-26 00:36:42
faszomat má, járvány van? a k.urva életbe mostmár
Romsy
2004-01-26 00:48:20
basszameg, elpatkolt áááááááááááááááááááááá áááááááááááááááááááááá áááááááááááááááááááááá ezé holnap hazafelé valakit elkapok!
Zamat
2004-01-26 10:31:29
:ph34r: :ph34r: :ph34r: Hihetetlen....
JollyDee
2004-01-26 10:46:13
| Idézet (Zamat --- Ma: Jan. 26 10:31) | :ph34r: :ph34r: :ph34r:
Hihetetlen....[/quote] Nagyon sajnálom, sokra hivatott focista volt. Őszinte részvétem a családjának.
J.D.
snowy
2004-01-26 10:56:44
szegény Miki...
remélem, hagyják békében pihenni...
Tisztán emlékszem az első NB1-es goljára. 16-17 éves lehetett. Abban az évben amikor az ETO majdnen kiesett. A 90. percben asszem győztes gól volt...
Zamat
2004-01-26 10:58:36
Fehér Miki RIPCsak erős idegzetűeknek...  :ph34r:
zanza23
2004-01-26 12:24:07
Ez tényleg hihetetlen. Nem akartam elhinni, amikor reggel az index.hu címlapján megláttam. Mindig azt mondják, hogy meg kell halni a pályán az eredményért, és ez most szó szerint így történt. Szabics mellett a legjobb magyar csatárnak tartottam. Biztos megviselte ez a hecehurca is, ami napok óta ment körülötte. Borzasztóan sajnálom őt.
Brahma
2004-01-26 13:01:00
nem vagyok futballrajongó, de én is nagy sajnálattal hallottam a hírekben a történteket!
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.
|
|
|