straight
2010-06-15 13:28:34
Sokan a fórum olvasói közül szolgáltunk a fegyveres erők kötelékében.A Magyar Honvédséget a rendszerváltás utáni években inkább sújtották mint fejlesztették.Hogyan tovább?
Nemzetünk mindig büszke lehetett katonáira.A Magyar Huszárság mint könnyűlovasság hadművészeti és hadtörténelmi fogalommá vált.Vállalja-e a választópolgár a reklámmédia ellenére ilyen témákben örökké szajkózott kuporgatás ellenére a haderőfejlesztéssel járó anyagi áldozatot?
http://www.youtube.com/watch?v=idljxU73Au8http://www.youtube.com/watch?v=6LbQHIUEx9k
adambalogh
2010-06-15 14:14:44
Nem lehetne legalább a címet helyesen írni?
Luisz
2010-06-15 15:12:49
Megint egy magyartanár.A fene enné meg ha nincs valami érdemi hozzászolás akkor a magyar ember mindjárt piszkálodik a helyesirással.
Nálunk ´Svédországban az a legfontosabb hogy az ember megértette mit akar a másik fél kifejezni.Csak a bugyuta és buta emberek piszkálodnak itt a másik ember beszédtehetségével vagy helyesirásával.
Igaz ez az ország ezerszer bebizonyitotta a világnak hogy egy müvelt emberekkel lakott ország. Egy müvelt ember nem kötözködik ilymodon. Nöjjön fel a doktor úram .Vagy válaszoljon érdemileg a kérdésre vagy ereszkedjen le a bugyuta kocsmalátogató alkoholisták szinvonalára. A másikat tette most jelen pillanatban.
Micoda bugyuta viselkedés ez.Sokfele elöfordul Magyarországon a forumokon. Az emberek piszkálják egymást a helyesirással. Ebbe a buta attitydbe merül bele sok magyarországi forumozó a Blikk és a többi ujságok forumoldalain. Könnyü okosnak lenni ha van helyesirási forditó program a számitógépen.
Èn egy ukrán ingatlaneladoval müködök együtt . Mi lenne köztünk ha minden nekem irt levelében piszkálgatnám. Azon kivül itt is ezerfajta nemzet náció ir nekem levelet a judoval kapcsolatban.Èn is válaszolok vissza.Mi lenne ha mindenfele piszkálodna mindenki a helyesirással??
'Ugyan ugyan-.
adambalogh
2010-06-15 15:16:07
IDÉZET(Luisz @ 2010-06-15 14:59:41)

Megint egy magyartanár.A fene enné meg ha nincs valami érdemi hozzászolás akkor a magyar ember mindjárt piszkálodik a helyesirással.
Nálunk ´Svédországban az a legfontosabb hogy az ember megértette mit akar a másik fél kifejezni.Csak a bugyuta és buta emberek piszkálodnak itt a másik ember beszédtehetségével vagy helyesirásával.
Igaz ez az ország ezerszer bebizonyitotta a világnak hogy egy müvelt emberekkel lakott ország. Egy müvelt ember nem kötözködik ilymodon. Nöjjön fel a doktor úram .Vagy válaszoljon érdemileg a kérdésre vagy ereszkedjen le a bugyuta kocsmalátogató alkoholisták szinvonalára. A másikat tette most jelen pillanatban.
Istenem, minek olvastam el.
Jómagam ebben is látom Magyarország felemelkedésének az egyik gátját.
Magyarországon kívül nem ismerek egyetlen országot sem Európában, ahol az állítólagos hazafiak ennyire hibásan használnák saját állítólag szeretett anyanyelvüket.
Ezt az igénytelenség egyik formájának tartom.
A kocsmában Magyarországon szerintem az emberek még helyesen magyarul beszélni sem tudnak, írni pedig egyáltalán nem.
Valaki aggódik a Magyar Honvédségért.
Magasröptünek szánt vitanyitó hozzászólásának még a címét sem tudja helyesen leírni.
Ezt Németországban nem is érdemes elmondanom senkinek.
Nem hinnék el.
vác-gábor
2010-06-15 19:14:41
IDÉZET(Luisz @ 2010-06-15 16:12:49)

Micoda bugyuta viselkedés ez.Sokfele elöfordul Magyarországon a forumokon. Az emberek piszkálják egymást a helyesirással. Ebbe a buta attitydbe merül bele sok magyarországi forumozó a Blikk és a többi ujságok forumoldalain. Könnyü okosnak lenni ha van helyesirási forditó program a számitógépen.
Èn egy ukrán ingatlaneladoval müködök együtt . Mi lenne köztünk ha minden nekem irt levelében piszkálgatnám. Azon kivül itt is ezerfajta nemzet náció ir nekem levelet a judoval kapcsolatban.Èn is válaszolok vissza.Mi lenne ha mindenfele piszkálodna mindenki a helyesirással??
'Ugyan ugyan-.
akkor most ezt értelmezd.
Benelux
2010-06-15 22:06:58
IDÉZET(vác-gábor @ 2010-06-15 20:14:41)

akkor most ezt értelmezd.
Luisz
2010-06-16 11:12:24
Nem hinnék el.
Nem persze hogy nem.Hiszen ott is már rég kinevelkedett egy generácio analfabéta aki számitogép nélkül irni sem tud , a helyesirásrol meg nem is beszélve. Naphosszat X boxoznak ,a haverjaik többségüknek a cibervilágban vagy a facebookon találhatók meg , akikkel jo az a silány komunikácio amit az ilyen Workkraft vagy mi a fene játékokon keresztül folytatnak ugyanugy mint a világ fiataljainak a többsége.
Hogy az ország mármint Magyarország nem fejlödik? Ha jol tudom te sem kishazádat fejleszted ,akkor hogyan lehet fejlödésröl beszélni ha a magyar állam kiiskoláztatott te meg közben koppantottál a svábokhoz. Hát igy a svábok fejlödnek nem az az állam akinek az okleveledet köszönheted? Magyarországon még az ingatlanjaidat is eladtad. Hát akkor mire fel fejlödjön az ország és kivel?
A magyar joléti társadalmat nem a Németországban dolgozó magyar orvos fogja megteremteni.Ha a svédországbol is igy koppantanának a kitanult emberek külföldre akkor errefele sem lenne az a helyzet ami ma van.
adambalogh
2010-06-16 16:52:59
IDÉZET(Luisz @ 2010-06-16 12:12:24)

Nem hinnék el.
Nem persze hogy nem.Hiszen ott is már rég kinevelkedett egy generácio analfabéta aki számitogép nélkül irni sem tud , a helyesirásrol meg nem is beszélve. Naphosszat X boxoznak ,a haverjaik többségüknek a cibervilágban vagy a facebookon találhatók meg , akikkel jo az a silány komunikácio amit az ilyen Workkraft vagy mi a fene játékokon keresztül folytatnak ugyanugy mint a világ fiataljainak a többsége.
Hogy az ország mármint Magyarország nem fejlödik? Ha jol tudom te sem kishazádat fejleszted ,akkor hogyan lehet fejlödésröl beszélni ha a magyar állam kiiskoláztatott te meg közben koppantottál a svábokhoz. Hát igy a svábok fejlödnek nem az az állam akinek az okleveledet köszönheted? Magyarországon még az ingatlanjaidat is eladtad. Hát akkor mire fel fejlödjön az ország és kivel?
A magyar joléti társadalmat nem a Németországban dolgozó magyar orvos fogja megteremteni.Ha a svédországbol is igy koppantanának a kitanult emberek külföldre akkor errefele sem lenne az a helyzet ami ma van.
Bunkó vagy Bugsy.
Ünnepélyesen fogadom, hogy soha többet nem olvasok el töled semmit.
Annyira fogalmad sincs semmiröl, és annyira müveletlen ostoba bunkó vagy, hogy nincs értelme elmagyarázni neked semmit. Hiszen úgysem érted.
adambalogh
2010-06-16 18:50:04
Néhány dolgot elmondok.
Nem luisznak, ö úgysem érti, hanem a normális olvasóknak.
Magyarországon tanultam? A magyar állam taníttatott? Nem értek ezzel egyet.
Egy kerítéssel körülvett képzödményt, amit egy elállatiasodott ázsiai csürhe tartott megszállás alatt, nem hiszem, hogy önálló államnak, nemzetnek, országnak lehet tekinteni.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a szovjet megszállási övezet magyarlakta területén születtem, tanultam és nöttem fel.
Hogy ezért köszönettel tartozom?
Kinek?
Budapest szovjet városparancsnokának?
Inkább magamnak.
Becsületes emberhez méltatlan körülmények között kellett élnem és tanulnom.
Sikerült megöriznem az emberi méltóságomat.
De ez csak úgy sikerült, hogy tizszer, hússzor szorgalmasabb és értelmesebb voltam, mint riválisaim, a rendszer hü szolgái.
Abban az idöben amikor a szükségesnél háromszor, négyszer több orvost képeztek, mert valamelyik szovjetszolga bunkó éppen ezt tervezte ostoba módon.
Amikor elhagytam Budapestet, mivel akkor még tájékozatlan voltam, megkérdeztem egy ügyintözöt az egészségügyi minisztériumban, hogy kell-e valamilyen engedély ahhoz, hogy külföldön dolgozzak.
Akkor még annyira naiv és tájékozatlan voltam, hogy foglalkoztam a gondolattal, hogy késöbb visszajövök.
A hölgy azt mondta: menjen jóember, ha lehet vissza se jöjjön. Túl sok orvos van itt.
Ha a németek valamilyen igazolást kérnek, mondja meg nekem, hogy mit akar, bármilyen igazolást kiállítok.
Ezért legyen rossz lelkiismeretem? Ostobaság.
Hogy a magyarországi összagyszínvonalat emelné, ha Magyarországon élnék és dolgoznék?
Nyilván.
De attól jobb lenne a lakosság helyesírása, ha ott élnék? Értelmesebbek lennének a többiek?
Nem hiszem.
Az átlag magyar, és a vajdasági magyar, pontosan ugyanolyan müveletlen sötét bunkó maradna mint most.
Hogy a német fiatalok bunkók, és csak a computerrel onanizálnak?
Nem tudom miröl van szó. Soha sem játszottam a computerrel. Nálam a computer a munka és a kommunikáció eszköze.
Idöm, amit ébren töltök, legnagyobb részét a munkám tölti ki, a maradék idömben müvelödöm (olvasás, színház stb).
Abban viszont biztos vagyok, hogy bármelyik német korosztály helyesebben használja a saját nyelvét, mint a nagy magyar hazafiak teszik ezt saját "édes" anyanyelvükkel.
zsoltua
2010-06-16 21:12:04
IDÉZET(adambalogh @ 2010-06-16 19:50:04)

Hogy a magyarországi összagyszínvonalat emelné, ha Magyarországon élnék és dolgoznék?
Nyilván.
nyilván,ez nem is kérdés...
vajon miből fakad ez a roppant kevélység.milyen jelen,vagy múltbéli sérelmek feszíthetnek ennyire.ez érdekes.
Luisz
2010-06-17 11:48:49
Az átlagvajdaságit nem ismered adambalogh igy le se bunkozhatod.Majd ha egyszer eljutsz odáig akkor alkothatsz véleményt.
Amugy jó kifogás sosem volt rosz alapon felsorolsz itt egy csomo zagyvaságot.
Magyarország iskoláztatott ki nem az oroszok. Alig száradt meg az okleveleden a pecsét már elhuztad a börödet. Ha nem igy történt volna akkor diszidálsz.
Nem hiszem hogy odakint többet elértél mint azok az orvosok akik szülöhazájukban maradtak.
Sem anyagiakban sem szakmailag. Nem is beszélve arrol hogy a németeknél mindig jövevény leszel.
vác-gábor
2010-06-17 15:50:48
elnézést kérek,mi az hogy átlag magyar,vagy inkább úgy kérdem hogy KI?
nem FARKAS LAJOS véleményére vagyok kiváncsi.pedig tudom, hogy a BLIKK-ből rögtön kiollózná a választ.
straight
2010-06-18 07:58:08
IDÉZET(adambalogh @ 2010-06-15 14:14:44)

Nem lehetne legalább a címet helyesen írni?
Szolgált ön zászló alatt?Legalább a Bundeswhrben?
straight
2010-06-18 08:04:39
Kemények vagytok fiúk,a topik témájára koncentráltatok keményen.Pedig még a vác-gábor félék által siratott időkben is volt Magyar Honvédség.
http://www.youtube.com/watch?v=p-sxG9mIYcI
vác-gábor
2010-06-18 17:37:02
IDÉZET(straight @ 2010-06-18 09:04:39)

Kemények vagytok fiúk,a topik témájára koncentráltatok keményen.Pedig még a vác-gábor félék által siratott időkben is volt Magyar Honvédség.
http://www.youtube.com/watch?v=p-sxG9mIYcIazt szeretném mondani,hogy igen voltam katona.1979-1981.
utólag visszagondolva jó dili volt.nagytarcsán voltam.első évben parancsnoki sofőr,utána hadtápos zilre kerültem.minden nap jártam a lehelpiacra,vágóhidra,tejgyárba.tőbb husunk volt otthon mint a hentesnél.tehát nekem jó emlékeim vannak.a benziről már nem is beszélek.
sőt, öreg létemre még a karakum sivatagba is kivitettem magam.úgy gondoltam oda még ibusszal se jutok el.
nagyon jó barátokra tettem szert.akik most olyan poziciókban vannak, hogy anó még álmodni se mertek.
tehát összegezve:nekem csak hasznot hozott a hadsereg.
ja,és sima honvédként,tehát nem kellett pedáloznom,egyszerüen minden bejött.jó helyen voltam.
tudom voltak olyan helyek,hogy álmomba ne jöjjön elő.de szerencsémre oda csak mint sofőr jártam.
tesó!!!
ezt azért nemértem."Pedig még a vác-gábor félék által siratott időkben".
kibontakoznál????
straight
2010-06-19 08:44:48
Megtetted te.És jobban tette volna a doktor úr is ha ezt teszi,ő aki profiboksztevékenysége miatt minden tiszteteletet megérdemel de a fentihez hasonló nyegle hozzászólásai még egy DDR pfenninget sem érnek.
Te egy jó nagy lógós voltál .
Luisz
2010-06-22 19:19:37
Hat Vigh Gaborkam most nem birom kiollozni a Blikkbol mert ponz Splitben vagyok az oregvarban es nyaralunk pihenunk mint te a magyar honvedsegben. Mindjart jon az argentin merkozes aztan a Riv'an kiulunk a csaladdal egy etteremben aztan elvezzuk a vilagot meg a meccset.
Erdekes a hozzaszolasod.Jo magyar irigy bunkokent mindjart megemlited a nevem mintha az valamit is jelentene valakinek. Egy vagy a sok tehetetlen irigykedo masokat sajat gondjaik bakaik miatt szurkalobunko magyar kozul akik naphosszat irdogalnak a blikk forumokon ahonnan en melesleg nehanapjan kilinkelek valami szoveget.
Hogy a helyzet nallatok milyen azt majd csak ugy julius vege fele erzekelem.
Addig itt barangolom szulohazamban. Csutortokon megyunk Bracs szigetere. Megyunk Szutivanba mert a magyar csaj a VIrag a disk jokey.Ugy reklamaljak hogy Flower. Mondtam is a gyerekeknek.Megyunk a mellibe meg a zenejebe gyonyorkodni. Gaborka menjel egy kicsit pihenni. Jot tesz az majd neked is.
straight
2010-06-24 07:07:11
Kimerítő a témához való ragaszkodás a sok hazafi

részéről.
Luisz
2010-06-25 18:33:08
Straight
A kutyat is mindig olyan hosszu lancra ereszted ami neked megfelel .Az ujonnan csatlakozo NATO tagok lancos kutyak.Inkabb egymastol felve csatlakoztak a szovetseghez mint az orostz vagy mas veszelytol felve. .Kis csoro orszagok csapata akik a NATO-nak azert kelettek hogy az amerikai erdekeket szolgaljak es foleg a kapitalista toke leszivja oket, De nagyon.
Ma olvastam itt a horvat ujsagban hogy miutan Horvatorszag a NATO tagja a fonokok ott fent szabjak meg azt hogy Horvatorszagnak mekkora hadseregre van szuksege es nem a horvatok maguk. Gondolod hogy ez Magyarorszag eseteben mashogyan van? Ne almodjunk.Lancra kotott kis kutyuskak vagyunk .Egyetlen orom az uromben hogy lam a horvatok is.
Amugy tobb orosz oriasi megayaht kotott ki itt a spliti meg a hvari partokon. Orosz milliardosok 38 -165 millio euros Yahtjai kotottek ki tobbnyire a Sibeniki hajogyar szerviszeli oket.Olvasom.
Apropo fegyverkezes :Ugyszinten olvasom a tegnapi horvat ujsagban.
Az oroszok is felajanlottak a legujabb MIG repuloket a horvatoknak. 400 millios vasarlas eseten 1,5 milliard euros visszainvesztalast igert MEdvegyev a horvatoknak. Egy MIG 38 millio euro 200 % os visszabefektetessel ezen esetben tobb mint 300% ek a magyarok amit megvettek a svedektol 60 millio euro es csak 100 % os visszabefektetes, Kozben csak lizingelik.
JO lesz ott a Baranta magyar harcmuveszet is.Olcsobb .Amugy meg ugyis a nyuhatiak meg Washington szabja meg hogy mennyit kell plekkelni a magyar allamnak a hadseregre.Se tobbet se kevesebbet.Akkor meg minek?Jo a parittyas ostor is.A megmaradt penzt meg inkabb befektetni annak a sok szazezer ciganynak az oktatasaba.Hasznosabb.
kaoklai
2010-06-25 20:43:14
Hat azer nemeppen.A magyarok mis Grippent vettek az Fszarok helyett.Viszont a honvedseget NATO duma nelkul a rendszervaltas utani kormanyok egymassal versengve zulesztettek szet.
Luisz
2010-06-26 19:15:08
A sved kormany egyetlenegy Grippent sem rendelt a SAAB tol.Szerintuk a teknologia elavult nem korszeru es sok a hiba a gepeken. A magyarok megvettek,sot mas orszagok is.
A horvatoknak most a legujabb MIG 38 millio euro ,Grippen 60 millio euro es az angol francia Euroflighter van felajalva 80 millio euroert.
Az oroszok ajanlata a legjobb szerintem mert ok 400 millio euro vasarlas eseten 1,5 milliard euroert adnanak munkat a horvatoknak.Tehat visszainvesztalaskent.
En nem tudom milyen volt a magyar hadsereg. Haborut meg nem nyertek eddig soha. Ez teny. Ezen nincs mit megsertodni. Tobbek kozott koszonve a rosz felfegyverkezesnek meg a teveas oldal megvalasztasanak.
En szerintem Europa egyik legerosebb hadseregeben voltam tiszt. Van tiszta kepem hogyan kell kineznie egy eros hadseregnek ,amibol aztan mint tudjuk 7 hadsereg lett.
Most egy tiz eve talaltak ra a Zlatar hegysegben egy olyan komplekszumra amit 6700 nm en a fold belsejeben epitettek TITO -nak.Pont olyant epitett a Jugoszlav nephadsereg Saddam Husseinnak is.
Azt latnad mi van ott bent.Ma turisztikai atrakcio vagy az lesz. Ott van Boszniaban KOnjic-ban Oda menj el egy nap .
kaoklai
2010-06-26 20:31:46
Ezt az eros hadsereget hulyere vertek a szloven polgarorok,a hortvat rendorok es a koszovoi gyerekek.A bunker airol beszelsz kapott egyetlen raketat a bejarathoz es befuccsolt,saddam pedig.....
Nagynak a magyar hadsereg is nagy volt 1956/ban a szovjet utan a legerosebb a Varsoi Szerzodesben de a hazajat aztan megse tudta megvedeni.Bonyolult dolgok ezek.
Luisz
2010-06-27 19:06:57
Akkor amikor hujere vertek akkor mar nem vol Jugoszlav nephadsereg ezt sohase felejtsd el. Egyebkent nem vertek hulyere csak Belgradnak tul messze volt Lyublyana es igazan nem is erdekelte az hogy Szlovenia ki akar valni.
Az oriaseroditmeny a Zlatar hegyben fekszik. Felulrol csak egy kis haziko van. 2000 ig senki meg a falusiak sem tudtak mi fekszik a hegyben bent.
Szaddam katonait te ne keverd ossze a regi 20 millios Jugoszlavia hadseregevel. Amikor meg egyseges volt az orszag. Nezd meg a mai szloven horvat tengereszetet az mind a volt Jugoszlaviahoz tartozott. Sot tobb is mert a szerbek sokat szetlottek.
De ez mar tortenelem.Ezt a temat felesleges feszegetni.MInden magyarorszagi tudja hogy micsoda rablas ment vegbe az utobbi 20 evben az orszagban.Maradt a cimer ami magyar.Abbol pedig eros hadsereget nem epitesz fel.85000 minimal bruttoberbol megannyira sem,
Nincs penze az orszagnak.Fel lehet ezt fogni? Eladosodtak lecsorosodtak szetloptak mindent .MInden a nyugati vagy a kulfoldi tpke kezeben van.Igy akarsz te eros Magyarorszagot?
Kozben valsag a vilagon is.
Ma olvasom hogy mig a 90 es evekben minden rablo azt szajkozta hogy az allam rosz gazda most 100 szamra jonnek elo ugyanazon horvat mar maganositott vallalkozok hogy az allam vegye vissza szaljon bele a vallalkozasukba irja le az adosagukat ily modon.
Na ezek is kb. ugyanott vannak. De ez nem mentseg ahoz hogy Magyarorszag nyakig uszik a problemakban.
Volt nagy magyar hadsereg.Ma nincs.Es hamarosan nem is lesz.
straight
2010-07-01 07:43:46
Olvasd ezt el Lajos,te és mindenki akinek megingott a hite:
http://mek.niif.hu/00600/00695/html/05.htm
Luisz
2010-07-01 11:11:31
A hitem megvan.
Akkor hagy el amikor atlepem a magyar hatart . Az okokat eszreveteleket kar felsorolnom. Tudja azt minden magyar.
straight
2010-07-01 14:03:57
Ha ők vállalták a maiak között is lesznek akik folytatják,nézd meg az elsőtől a befejező részig
http://www.youtube.com/watch?v=eZ79U11__fo
balagan_joe
2010-07-02 08:00:28
Vannak akik így tennének ma is. Nem tűnhetünk el csak úgy nyomtalanul a szlávok és más szolganépek tengerében, vagy ha mégis akkor úgy kell ezt tenni , hogy amíg világ a világ azt megemlegessék. " Egy gondolat bánt engemet....."
Luisz
2010-07-02 10:12:28
Neztem a 80 huszart tobbszor is. A vegen mindegyiket fobelovik.Igy van?
balaga joe.A szlav nepekre nem lehet rafogni hogy szolganepek.Ez a teves felfogas volt az elso vilaghaboru baklovese is. Szerintem jobb lett volna inkabb a szerbekkel szovetkezni es lecsapni Ausztriara akkoriban mint forditva. Ezt tobb magyar tortenesz is igy gondolja.Mi is szolganep voltunk hany evszazadig a sogoroknal.
straight
2010-07-03 06:44:41
IDÉZET(Luisz @ 2010-07-02 10:12:28)

Neztem a 80 huszart tobbszor is. A vegen mindegyiket fobelovik.Igy van?
balaga joe.A szlav nepekre nem lehet rafogni hogy szolganepek.Ez a teves felfogas volt az elso vilaghaboru baklovese is. Szerintem jobb lett volna inkabb a szerbekkel szovetkezni es lecsapni Ausztriara akkoriban mint forditva. Ezt tobb magyar tortenesz is igy gondolja.Mi is szolganep voltunk hany evszazadig a sogoroknal.

Nem lövik valamennyit fébe,többen is átjutottak nézd meg mégegyszer az utolsó jelnetet a táblára felírt nevekkel,a végén aljasul hátulról lelőtt főhadnagy a film elején még belelő a hazaszökést tervező Juhász Jácintba,majd fogva viszik magukkal míg be nem látja árulását és csatlakozik a századparancsnokhoz hasonlóan katonáihoz.
http://www.youtube.com/watch?v=njEQDIpg9A4...feature=relatedItt 0.30 másodpercnél:A vésztörvényszék itélete azokra is vonatkozik akik a hazájukba szöktek és egy törvénytelen kormány (Kossuthék, kiemelés tőlem ) oltalmában reménykednek.......
Ami a szerbeket illeti azok mint a Rákoczi szabadságharc ,mint az 1848-as forradalom idején hátbatámadták a magyarokat,a Habsburgok hű csikásaiként szolgáltak förtelmes mészárlásokat követve el a védtelen magyar lakossg tömegeiben.
straight
2010-07-03 07:09:41
straight
2010-07-03 07:19:13
balagan_joe
2010-07-05 10:05:32
A szlávokkal kapcsolatban nézd ezt meg. Papp Gábor előadásában a mai egyre inkább elfogadott álláspontokról beszél a szlávok "történelmével" származásával kapcsolatban. A szlávokkal kapcsolats rész 6.30 tól kezdődik. Ezek tények és nem egy Magyar áltudományos értekezés.
http://www.youtube.com/watch?v=zmHKqpWkYNM
straight
2010-07-27 08:23:11
kaoklai
2010-07-27 20:44:19
Luisz
2010-07-28 15:25:12
Már István ölte a sajátját. De irj le egyetlenegy háborut ahol a magyarok a gyöztes oldalon harcoltak. Mátyás király elött meg utánna is mindig más parancsolt nekik.
A Vajdaságba is az osztrákok telepitették be a szerbeket. Kiknek a nagy hadsereg?Kolompárék fognak harcolni mert lassan minden másadik a Kolompár nevet fogja ott hordozgatni.Aki nem Kolompár az koppant onnan lassan. De viccet eltéve.Egy esetleges konfliktus a határmenti országokkal és Budapesten huznák meg a határt azt is a kiskörutnál és ott a Blaha Lujza térnél lenne talán a sorompo..
A remény halna meg utoljára a magyarok elöbb.Székelyország messze van ahol még lenne sziv valamire is.
Rákoczi féle szabadságharc 1848,elsö világháború öszirozsa baromság,másadik világháború 1956. Hány magyar halt meg a semmiért?Ès Budapest mindig vesztesként került ki.
Egyébként is ma a tudás meg a tudásba fektetett töke az ami csatát nyer.Meg persze hányan vannak az adott országban.
Egyébként nállatok sem fut már sok magyar ahogy olvasgatom.
Hibbantka
2010-07-28 15:57:48
IDÉZET(Luisz @ 2010-07-28 16:25:12)

Már István ölte a sajátját. De irj le egyetlenegy háborut ahol a magyarok a gyöztes oldalon harcoltak. Mátyás király elött meg utánna is mindig más parancsolt nekik.
Ha Magyarország nem volt független ország Mátyás után (előtte azért jobbára az volt, időszakonként regionális hatalmi státusszal), akkor nehéz értelmezni, hogy - államként - nyert e vagy veszített az egyes konfliktusokban. Ha viszont a vereségeket felemlegetjük, akkor a győzelmeket is el kell ismernünk, amelyekből vazallusként, tagállamként vagy államszövetségben részt vállalt.
A teljesség igénye nélkül:
Oszmán Birodalom visszaszorítása (1683-tól 1791-ig, a korábbi védekező harcokról nem is szólva)
Napóleoni háborúk (a hatodik koalíció tagjaként, 1813 Lipcse, Napoleon döntő veresége, utána már csak a hattyúdal volt)
Porosz-osztrák-dán háború (1864)
Bosznia-Hercegovina okkupációja (1878, mondjuk nem volt egy rezesbandás bevonulás)
Boxer lázadás elfojtása (Kína, 1900 a világtörténelem legnagyobb koalíciója az ÖSSZES akkori nagyhatalom részvételével, bár viszonylag csekély erőkkel)
Nyugat-magyarországi felkelés (1921)
magyar-szlovák kisháború (1939)
Iraki háború (1991 - egy 40 fős orvoscsoporttal

)
Kétségtelen, hogy a legfontosabb konfliktusokat elvesztettük, sokszor nem is annyira a harctéren, mint inkább a tárgyalóasztalnál.
Benelux
2010-07-28 17:42:25
IDÉZET(Hibbantka @ 2010-07-28 16:57:48)

Ha Magyarország nem volt független ország Mátyás után (előtte azért jobbára az volt, időszakonként regionális hatalmi státusszal), akkor nehéz értelmezni, hogy - államként - nyert e vagy veszített az egyes konfliktusokban. Ha viszont a vereségeket felemlegetjük, akkor a győzelmeket is el kell ismernünk, amelyekből vazallusként, tagállamként vagy államszövetségben részt vállalt.
A teljesség igénye nélkül:
Oszmán Birodalom visszaszorítása (1683-tól 1791-ig, a korábbi védekező harcokról nem is szólva)
Napóleoni háborúk (a hatodik koalíció tagjaként, 1813 Lipcse, Napoleon döntő veresége, utána már csak a hattyúdal volt)
Porosz-osztrák-dán háború (1864)
Bosznia-Hercegovina okkupációja (1878, mondjuk nem volt egy rezesbandás bevonulás)
Boxer lázadás elfojtása (Kína, 1900 a világtörténelem legnagyobb koalíciója az ÖSSZES akkori nagyhatalom részvételével, bár viszonylag csekély erőkkel)
Nyugat-magyarországi felkelés (1921)
magyar-szlovák kisháború (1939)
Iraki háború (1991 - egy 40 fős orvoscsoporttal

)
Kétségtelen, hogy a legfontosabb konfliktusokat elvesztettük, sokszor nem is annyira a harctéren, mint inkább a tárgyalóasztalnál.
A smájli majdnem az összeshez passzol
Hibbantka
2010-07-28 18:09:25
IDÉZET(Benelux @ 2010-07-28 18:42:25)

A smájli majdnem az összeshez passzol

Hát az első kettőt kivéve tulajdonképpen igen...

Bár a nyugat-magyarországi felkelés területeket mentett meg az elcsatolástól, míg a szlovák kisháború biztosította a lengyel-magyar korridort - igaz, ennek inkább a lengyelek látták hasznát.
A boxer lázadás leverésében vállalt részvétel csak a nagyhatalmi tekintélyt mentette, mert a Monarchia nem volt kolonialista állam és a térségben különösebb kereskedelmi érdekeltségei sem voltak.
Bosznia-Hercegovina okkupációja és későbbi annexiója inkább csak bajt okozott Magyarországnak, még a békeidőkben is több pénzbe került az ottani közigazgatás, mint amennyi hasznot hozott a két tartomány.
Irak (1991) jelzésértékű volt.
Az előbbi felsorolást is csak azért tettem, mert divat azt hangoztatni, hogy Magyarország minden háborúját elvesztette Mohács óta.
straight
2010-08-03 15:28:09
straight
2010-08-03 15:33:15
straight
2010-08-22 08:41:23
Tyson 4 Life
2010-08-23 23:54:04
Hát akinek egy kis esze van, az az elejétől kezdve pontosan látta, hogy sem az afgán sem az iraki háború a legkevésbé sem az ún. terroristákról szól/szólt. Hatalmas üzlet a hadiipar, az utána történő "újjáépítés" (gyakorlatilag a leigázott ország szétrablása/gyarmatosítása) meg még hatalmasabb üzlet. Ezért háborúknak bizonyos időközönként "lenniük kell", szerintem ha Irakkal végeztek, majd mennek Iránba, mert most már "érik" a következő, meg hát a kiválasztott nép is erősen haragszik a perzsákra (más kérdés, hogy katonailag nem lesznek könnyű diók, dehát ilyen téren emberélet nem szempont). Nekünk ebben semmi keresnivalónk nem lenne, de ha annak idején ennyire erőltették a NATO-t, akkor menni kell ha azt mondják. Más kérdés, hogy a Varsói szerződésből átnyergeltünk egy katonai (NATO) meg egy gazdasági szövetségbe (EU), ami hosszú távon szerintem ugyanúgy halálra van ítélve Kína és Oroszország folyamatos erősödésével, mint anno a SZU meg a Varsói szerződés. Talán jobb lett volna megpróbálni függetlennek maradni, és mellé egy erős sereget létrehozni.
"Balhé" augusztus 20.-án tudtommal sosem volt, ami máskor volt én azt sem nevezném balhénak, inkább a nép jogos felháborodásának. Majd elválik az új kormány mit csinál (én elég szkeptikus vagyok), de nem tennék rá nagy összegben, hogy mondjuk már jövőre nem térnek vissza az utcai megmozdulások (idén az önkormányzati választások miatt vszínű kizárólag "közérzet-javító" intézkedéseket hoznak, így okt. 23-at megúszhatják, bár az "új rend" ellenére "drága" kisebbségünk ugyanúgy garázdálkodik tovább, szóval bármi előfordulhat és annak az ellenkezője is).
Tyson 4 Life
2010-08-24 23:09:05
Természetesen nem volt jobb a Gyurcsány alatt, de annál a garnitúránál nem nehéz jobban csinálni. Az elmúlt 20 évnek meg tudtommal a Fidesz is része volt (noha kétségkívül jóval kisebb kárt okoztak mint az MSZP-SZDSZ féle zsidó tolvajpártok), ezért is vagyok szkeptikus velük kapcsolatban. Ráadásul igazi, érdemi változásokhoz már radikális lépések kellenének (pont az elmúlt 20 esztendőnek köszönhetően), amiket egy Fidesz kétlem, hogy meg merne lépni, mert ugye mit szólna az EU meg a többi zsidó gittegylet, akikhez aztán feltétlenül igazodni kell, hiszen eddig is oly sok jót hoztak nekünk... Aztán persze remélem, hogy jól rám fog cáfolni a mostani kormány...
Az emberek szokásainak megváltoztatásához szintén radikális lépések kellenének. Először is ezeket a szenny kereskedelmi médiákat kellene azonnal beszüntetni, vagy minimum kőkeményen szabályozni, hogy milyen jellegű műsorokat adhatnak. Amíg a degeneráltság, a szingliség, az önmegvalósítás mindenek felettisége, a deviáns nemi szokások és idegen kultúrák népszerűsítése (rosszabb esetben ezzel párhuzamosan a magyar kultúra gyalázása) és az egyéb általam most fel nem sorolt elmebeteg liberális eszmék zúdulnak ránk minden médiából, addig nem lehet bármiféle változást elérni az emberekben. Ezért is fogy a magyar, nem csak a családok pénzügyi támogatásának hiányos vagy hibás volta miatt. A másik kulcsterület az oktatás lenne. Ha a kormánynak lenne is bátorsága (amit kétlek) ezekhez érdemben hozzányúlni, ez akkor is 15-20 év mire az első eredmények már érezhetők lennének, tehát nem ártana sietni...
Luisz
2010-08-25 11:44:49
Három hiteles adat.
A magyar katonákat és tiszteket lehetetlen valami komolyabb feladatba beavatni Afganisztánban miután nem beszélik az angol nyelvet igy rádiokomunikáciora alkalmatlanok. (Hir tv)
Akár analfabétákat is kiküldhettek volna ezek szerint.
Itt a svédek meg az ország lakosai 99 % a anyanyelvi szinten beszéli az angolt. Nem ám csak a fiatalok hanem az idösebbek is.Tökéletesen.
2:
Tegnapi Népszabadság:
A magyarországi rendörálomány 10 % a meleg. Brrr.
Szerbiában de a volt Yugoszláv tagköztársaságokban is lehetetlen átcsuszni a szürön melegként a rendörségi vagy a katonai középiskolákba akadémiákra.
Akkor a magyar lakosság hány százaléka meleg ha a rendörség 10% a? Melegektöl nincs utánpotlás.
3:
Magyarországon 900000 munkaképes ember él akiknek semilyen szakképzése nincs.
Itt 2009 -ben 300000 ember tanult a föiskolákon egyetemeken. Az iskolai oktatás ingyen a felnött oktatás is az.Eddig a gyermekeimnek csak lakatot kelett vegyek amivel bezárják az iskolai szekrénybe az iskolátol kapott könyveket füzeteket.
Az öcsém tavalyelött munka nélkül maradt.Munkaügyi segélyen élt majd kapott a munkaügyitöl egy ingyenes soför tanfolyamot ma hajtsa a városi buszt.
A lánya befejezte a média szakosztályon .Nem volt munka most vasipari továbbképzésen vesz részt.Igy talán majd lesz munka számára.
Minden az oktatásba áldozott pénz duplán visszajön.Mit csinál az a 900000 ember ott minden szakképzés nélkül?
Van egy erdélyi ismerösöm. Mérnökként jött ide ki. Munka nem volt számára ,csak otthon ült igy idövel elküldte a munkaügyi egy éves vizvezetö tanfolyamra. Mindent fizettek.
Munkát kapott ma dolgozik meg van saját vállalata.Meg 4 lakása két garázsa Budapesten.Mellesleg. Ha nem fizetik neki a tanfolyamot ma egy részeges szoccon élö roncs.Hiába mérnöki oklevele.
A feleségem´miután munkanélküli volt itt több évig 26 évesen belekezdett az ápolonöi iskolába.Ma dolgozik. Söt én sem kaptam a szoccot anno ingyen.tanultam. Kémia matek biologia fizika stb.Letettem itt azt az iskolát mégegyszer amit odahaza is.Igaz ma nem a szakmámban dolgozom.
Minden az oktatásba áldozott pénz duplán visszajön.
Mit csinál az a 900000 ember ott Magyarországon minden szakképzés nélkül?
Kifizetödik ez az államnak???
kaoklai
2010-10-21 20:19:35
A franciaországi Bercsényi-elit ezred katonái magyarul éneklik "himnuszukat"
http://www.youtube.com/watch?v=-bJeRuyIuIM...feature=related
kaoklai
2010-12-05 14:53:18
Luisz
2010-12-05 18:30:53
Na ma okosabb lettem.Bevallom nemtuam hogy Arpád fejedelem a pozsonyi csatában halt meg. Igaz hol tanultam volna erröl?A Jugoszláv iskolákban nem oktatták eztet.Ott a magyaroakt mint Horthy fasisztáit oktatták.
A kérdés ami a filmben elhangzik prozai? Hát azóta ugye eltelt 1000 év és a magyarország egyetlenegy háborút nem nyert. Egy magyarországra letelepedett ismerösöm olvasta hogy a mai Magyarországiak géne 1 % az Arpad magyar géneknek.
Pusztitott ott tatár,török,kolera ,pestis , német, orosz ,kun -.Városok falvak területek haltak ki.èvszázadokig ment a betelepités oda.A férfiak kihaltak a háborukban a magyar anyák szlovákok németek rácok betelepitett Kunok meg a jó isten tudja ki gyerekeit nevelték fel.
Honnan lenne ottan magyar? Na ezért nincs igazi magyar identitás mert a török nagyaátol,zsido német házaságbeli apátol meg a jo isten tudja ki fajzatátol származó gyerekeknek egészséges identitása nem fejlödött ki.
Ez a fajta szemléletet halottam és ezen el is gondolkoztam.
Az ismerös szerint ott magyar nem is él.>Azt mondja itt szlovákok kunok szerbek németek törökök szlávok oroszok élnek. Az igazi magyar már rég kihalt.
A magyarok á Székelyek között élnek még a többi már nem az.
Na talán ez magyarázatot is ad hogy miért nem tanitsák sehol Arpád katonai sikereit hiszen Àrpád népének ott már nyoma sincs.
ÈS hogy ez mennyire igaz mi sem bizonyitsa hogy a Vajdaságban 600000 magyarbol maradt 240000 magyar a többi beolvadott.
Nincs szerb román vagy szlovák akinek ösei ne lettek volna magyarok.
Hát ezek szerint az 1000 éves pusztitás után hány igazi magyar van ma Magyarországon? A nyelv maradt amit a tiszta Székelyektöl tanultak meg a többi kihalt.
Ha jol tudom Mátyás idejében még a latint beszélték Magyarországon? AZután tanulhattak meg magyarul is?
Nem piszkálni szeretném a dolgot de ez a mese amit halottam az 1% -os magyar génekröl a mai magyarországon elgondolkoztatott egy kicsit.
Te mit szolsz ehez kaoklai?Mennyi ebben az igazság hacsak belegondolunk hogy a Rákoczy forradalom után 7 kolera pusztitott Magyarországon.Hány magyar maradott akkor.ès hány azután miután a környezö országokbol kezdték betelepiteni a kihalt területekre a különbözö nemzeteket.
Nálunk a vajdaságban már nincs lassan szerb gyerek akinek az anyja apja ne lenne szláv.Persze ott a nyelv a szlávoknál nem nagyon marad meg.talán a tömb településeken mint Szabadka Csoka kanizsa.
Èrdekes nem?
Luisz
2010-12-05 18:35:22
Aztán ne haragudj milyen magyar az a magyar ahol az E-on a fö ellátó az országban? Milyen nemzet az aki a multban mindent eladott a külföldieknek?20 év alatt vazzeg elkotyavetyélték az országot?A románok is igy adtak el mindent ott nállatok>?
Nálam pl. a városnak a villanyenergiát a városi erömü szolgáltassa.Van egy csomo külföldi árameladó de a svédeké az utolsó szo.
Nekem ez a magyarországi hazafiasság már kinos. Tudva az elözményeket és azért egy két ottani embert én is ismerek.
straight
2010-12-06 08:18:54
A Habsburgok a Rákoci szabadságharcot lezáró Szatmári béke után Szeged,Temesvár,Arad,Nagyvárad körzetében 37 000 szerbet telepítetek be gyarmatosítási céllal akik azonban a Pero Szegedinác féle lázadás leverése után Oroszországba mentek tovább.Mára hírük nyomuk maradt csak.Szatmár környékén Károlyi gróf tömegesen hozott svábokat.Mára vagy elmagyarosodtak vagy elvándoroltak.A román lakosság nyugateurópába való áramlása akkora mértékű,hogy a megye önkormányzatának 65 százalékát a magyarság képviseli.
Luisz
2010-12-06 10:39:06
Látod akkor csak van valami abban amit leirtam.
Na ez ott Erdélyben igy volt. Jó hallani hogy kivándorolnak a románok. Akinek gyereke születik kint az haza se megy. A többsége.Nyaranta meg viszik haza a valutát arra kell az ott maradt magyaroknak épiteni. Majd jönnek mint turisták. Van annak pozitiv oldala is .
De jó nektek.Tölünk csak a cigányok vándorolnak már ki azok se lassan. A szerbeknek eszük ágában sincs ujabban kivándorolni. Benösültek a Vajdaság legalábbis a Bácskai ,részben a magyar családokban.Ott meg egy csomo ingatlan föld van aztán dolgozik nekik a magyar nagyapa,nagyanya.Bolondok lennének továbbálni.Sehol jobb nincs a világon nekik. A régi Jugoszláv rendszerben ingyen lakásokhoz jutatta öket az állam .Bolondok lennének továbbálni.
Csak a magyarok vándorolnak ki továbbra is ,mert már olyan kevesen vagyunk föleg ott Bácskában ,hogy ha valaki magyarként szeretne élni jobban megélheti magyarságát itt Svédországban vagy kint Kanadában mint odalent ami Bácskát illeti.
Korcs ott sokfelé már minden. 500000 szerbet telepitett be Milosevics a szerb területekröl,többségük a Vajdaságba telepedett le. Az elaszimilálodás nem a magyarság irányába ment mint nállatok hanem a szlávok irányában. Habár hallok forditott fejleményt is. Keményebbek vagyunk mint gondolták?!
A baj csak az hogy több magyar gyerek születik itt Svédországban,Kanadában mint odalent.Kérdem a hugomat hogy miért nem játszik a gyerek kint az utcán?Hát kivel ,volt a válasz amikor nincs gyerek. Igaza van. A magyar gyerekek itt játszanak. Ujabban a fejlemény az hogy a cigányok jönnek a helyünkbe.Csak öknekik van pénzük házakat venni mesélik a helyiek. .Szerbiában csak ök szaporodnak a többi nemzet lassan fogyoban van. Persze a 100000 messze a magyarországi több mint 1 milliotol .
Most amiota az Autonomia valamilyen formáját ki birták odalent harcolni javult a helyzet.A kérdés az az hogy mennyire valodi gesztus vagy csak álca.A másik az hogy leszünk e annyira müveltek hogy élni tudjunk a lehetöségekkel? Mert a magyar butaság oriási tud ám lenni a határ mindkét oldalán. Nézd Komárnoban .A magyar széthuzás okánál fogva szlovák lett a polgármester.Igaz beszél magyarul is.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez:
Kattints ide!.