Segítség - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Kodokan Judó
Harcosok klubja > Fight.hu > Fight.hu fóruma
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
Luisz
Gratulálok.
Szép volt.Egy oriási küzdöszellemmel és teknikai tudással rendelkezö judos.
Luisz
Èlöben holnap itt:
http://212.227.96.120/index_offline.php
belekotty
Gratulálunk Miki!
bigi13
Újabb szép Magyar siker!!! Gratulálok!!!!!!!!! icon_thumbs.gif
Luisz
Itt még nem vége.Ungvári kétszeres német csapatgyösztes tagjaként most a hollandokkal is megnyeri a holland bajnoksáot.
Jo ez az alacsony Tai Otoshi féle variácioja.Látszik hogy topp formában van.Szerintem még számitani kell rá LOndonban az olimpián.

http://judoinfo.hu/index.php?option=com_co...71&Itemid=2

belekotty
IDÉZET(Luisz @ 2009-05-05 11:03:00) *
Itt még nem vége.Ungvári kétszeres német csapatgyösztes tagjaként most a hollandokkal is megnyeri a holland bajnoksáot.
Jo ez az alacsony Tai Otoshi féle variácioja.Látszik hogy topp formában van.Szerintem még számitani kell rá LOndonban az olimpián.

Szenzációs ez a támasztott gáncs.. Főképp hogy milyen fogásból inditja! Remek igy összefogni a két kezét a manusnak.
Kodiak69
IDÉZET(Luisz @ 2009-05-05 11:03:00) *

Szép volt, csak így tovább icon_thumbs.gif
Leko
Sziasztok!

Gratulálok Miklósnak! További sok sikert!

üdv: leko
Luisz
http://judoinfo.hu/index.php?option=com_co...89&Itemid=2

Ungvári még magyar szinekben.
Meddig?
Javul e a helyzet Magyarországon vagy ?ha nem akkor kénytelenek lesznek az urak elkönyvelni hogy egy ilyen sportolo mint az Ungvári a nyugdiját Hollandiában keresi majd meg gyermekei Hollandiában nevelkednek és idövel a gyermekek unokák kukkani sem tudnak majd magyarul.
Erdekes adást néztem a Monika showban a minap.Egy cigányasszony azzal dicsekedett hogy neki 11 gyermeke van és 24 unokája. Hát le a kalappal szerintem. Istenem ha ök nem lennének ma 8 millio magyarországi lenne az biztos.
Ha Ungvárinak kint kell a kenyeret megkeresnie legalább a roma asszonynak köszönhetöen valaki marad az országban is.(cinikus voltam?) A cigányok ugye magyarul beszélnek?

Hány ilyen remek ember ragadt az utobbi 100 évben külföldön? KInek köszönhetöen? Ugye agyelszivás.Kiveszem az agyadat marad az üres fej. Ûgyes nyugatiak.MIndig is azok voltak.Veszélyesen ravaszok. Aki nem ismeri öket drágán fizeti meg.
Leko
Sziasztok!

Nekem a Luisz által linkelt oldalra azt írja ki, hogy az Ön által kért oldal nem létezik. Ezt vagy kitörölték, vagy nálam van a hiba.
Nektek mit ír ki?

A megbeszélés a tehetségeink elkótyavetyéléséről igen messzire vezetne. De egyetétek Luisz mesterrel. Országunkban nagyon sok mindennek nincs meg a megfelelő értéke.
Mindenki hallotta már azt, hogy hogyan manipulálnak honfitársaink a különböző családtagjaik államigondozásba adásával és vesznek fel támogatásokat.

Ha megfelelő helyen kezelnénk a dolgokat, akkor ilyen esetek nem fordulnának elő.

üdv: leko
Luisz
Talán igy menni fog.
http://judoinfo.hu/index.php?option=com_co...89&Itemid=2
dietz gusztav
Gratulálok Mikinek, elképesztően ügyes földharcos és eklatáns példája annak, hogy a cselgáncsozók közt is vannak méltán klasszis földharcosok és persze más földharctechikák versenyzői között is biztosan. Magam is kétszeres Eb. győztes vagyok, de ha jól tudom van köztünk 20 kg különbség, Miki és köztem.. az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két hónapja még kopogtam is egyet neki(ha jól emlékszem!?smile.gif, amit viszont kb. 5 ember mondhat el magáról!

És ez jó! Qrva jó, ezek szerint nem véletlen volt! Gratulálok a magam és a Csapatom nevében! icon_thumbs.gif
belekotty
IDÉZET(dietz gusztav @ 2009-05-13 13:15:21) *
Gratulálok Mikinek, elképesztően ügyes földharcos és eklatáns példája annak, hogy a cselgáncsozók közt is vannak méltán klasszis földharcosok és persze más földharctechikák versenyzői között is biztosan. Magam is kétszeres Eb. győztes vagyok, de ha jól tudom van köztünk 20 kg különbség, Miki és köztem.. az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy két hónapja még kopogtam is egyet neki(ha jól emlékszem!?smile.gif, amit viszont kb. 5 ember mondhat el magáról!

És ez jó! Qrva jó, ezek szerint nem véletlen volt! Gratulálok a magam és a Csapatom nevében! icon_thumbs.gif

Ez egy harcoshoz méltó gesztus volt...
Luisz
Nem véletlen Cápa. Három éve Splitben találkoztam elöször vele. 10 szer 5 perc álloharcot hajtott végre és 4 földharcot probléma nélkül.Azt hiszem az egyedüli volt aki nem pihent. Ez ugye 70 perc baromi tempo hiszen a horvát válogatott is ott volt a magyar válogatottal.
Az Ungvárirol tudja mindenki hogy jó földharcos de vannak szerintem sokan akik ügyesek.Pl a Braun Àkos is nagyon ügyes a földharcban.Ö VB EB gyöztes.
Az Ungvári végigverte már a világmezönyt és szerintem nincs olyan judos akit ne tudott volna legyözni. AZ utolso másadpercekben is tudott földharctudásának köszönhetöen vereségböl gyözelmet kovácsolni.
Utoljára amikor kint volt a magyar válogatott Braziliában BJJ- klubokban is vendégeskedtek edzettek.
Látom most MMA-zol Cápa. Tudom hogy bokszolo voltál valaha. Ugyanabban a klubban edzesz mint azelött vagy váltottál?
dietz gusztav
IDÉZET(Luisz @ 2009-05-14 08:06:34) *
Nem véletlen Cápa. Három éve Splitben találkoztam elöször vele. 10 szer 5 perc álloharcot hajtott végre és 4 földharcot probléma nélkül.Azt hiszem az egyedüli volt aki nem pihent. Ez ugye 70 perc baromi tempo hiszen a horvát válogatott is ott volt a magyar válogatottal.
Az Ungvárirol tudja mindenki hogy jó földharcos de vannak szerintem sokan akik ügyesek.Pl a Braun Àkos is nagyon ügyes a földharcban.Ö VB EB gyöztes.
Az Ungvári végigverte már a világmezönyt és szerintem nincs olyan judos akit ne tudott volna legyözni. AZ utolso másadpercekben is tudott földharctudásának köszönhetöen vereségböl gyözelmet kovácsolni.
Utoljára amikor kint volt a magyar válogatott Braziliában BJJ- klubokban is vendégeskedtek edzettek.
Látom most MMA-zol Cápa. Tudom hogy bokszolo voltál valaha. Ugyanabban a klubban edzesz mint azelött vagy váltottál?

Nagyon jó gyerek szerintem is, mert a sikereitől függetlenűl is megőrízte azt az alázatot, amit a mesterétől és a sportjától kapott. Szemináriumot tartottam nekik Kecskeméten a Berkes Laciéknál és volt szerencsém megismerni pár nagyon komoly cselgáncs versenyzőt is a tradicionális jitsusok mellett. Az Ungvár testvérpár mellett, ott voltak az E. Kovácsék is, akik szintén elképesztő küzdenitudásról tettek tanúbizonyságot. Az edzést én tartottam, de sokszor én is csak lestem, mint rozy a multiplexben.

..én boxolok változatlan, de mostmár használom a lábamat is sokat. Edzést is tartok, ott is sokat fejlődök, mert jobban látom a hibákat. Van privát tanítványom, akivel amatőr MMAra készülök és persze BJJ orrvérzésig! Mindenben van hová fejlődnöm még bőven...
Mindenesetre köszönöm szépen az érdeklődésedet! Viszlát..
belekotty
A judoinfo fórumára tette fel ezt a linket a Buczó Zoli, a jutyubon találta. Egy profi válldobás bemutatás.
http://www.youtube.com/watch?v=iL71nZy0r1I
belekotty
Judo Dream Team
http://www.youtube.com/watch?v=Xyr6ouZtfqc

Azért ezekből a technikákból minden küzdősportot űző tanulhat. A végére felhívom a fórumtársak figyelmét. Yamashita 529 tétmeccset nyert pályfutása során, a japánok a mai napig a legnagyobb versenyzőnek tartják, holott ő a 70-es, 80-as években volt a csúcson. Nekem Ozsvár mesélte hogy rettenetes a fojtás technikája, aki bemer neki fordulni, az már kopogott is mert egyből lefojtotta.
Luisz
Hát ezért gyönyörü a Judo.
Bejön hozzád egy 4-5 vagy 6-8 éves kis gyerek és abbol te évek folyamán ilyen kitünö embereket versenyzöket nevelsz mint a Koga .Yamashita vagy sorolhatnánk magyar szláv afrikai stb judosokat.
Ez gyönyörü érzés ahogy nézed kiséred hogy egy egyén hogy fejlödik emberré sportolová felnött judosá talán europai bajnokká és abban neked is kis szereped volt benne.
Szép ez a sport.Nemhiába edzi ilyen sok ember a világon.
Aki kivárja hogy munkája gyümölcsözzön abbol igazán jo ember nevelödik ki aki igazán példakép lehet a társadalomnak.
Ezt Dr. Jigoro Kano jol kigondolta hála istennek.
belekotty
uchi mata (combdobás)
http://www.youtube.com/watch?v=OyCwuHlTGB4
Kodiak69
IDÉZET(belekotty @ 2009-05-19 07:53:35) *
Judo Dream Team
http://www.youtube.com/watch?v=Xyr6ouZtfqc

Azért ezekből a technikákból minden küzdősportot űző tanulhat. A végére felhívom a fórumtársak figyelmét. Yamashita 529 tétmeccset nyert pályfutása során, a japánok a mai napig a legnagyobb versenyzőnek tartják, holott ő a 70-es, 80-as években volt a csúcson. Nekem Ozsvár mesélte hogy rettenetes a fojtás technikája, aki bemer neki fordulni, az már kopogott is mert egyből lefojtotta.

"uchi mata (combdobás)"

Nagyon jó összeállítás. Giben sok más harcművészt összecsomagonának, ha közel tud jutni. Csak a hűűjje áll ki judóssal giben. Yoshida -Gracia első meccs nem is volt esélye sem a a barzilnak.
belekotty
IDÉZET(Kodiak69 @ 2009-05-21 11:54:50) *
"uchi mata (combdobás)"

Nagyon jó összeállítás. Giben sok más harcművészt összecsomagonának, ha közel tud jutni. Csak a hűűjje áll ki judóssal giben. Yoshida -Gracia első meccs nem is volt esélye sem a a barzilnak.

Már pedig az életben a ruhás harc a reálisabb. Már egy masszivabb pólon is van mit fogni, egy zakóról, pulóverről, ingről nem is szólva. Fürdőnadrágban ritkán történnek inzultusok. Öv nélkül is egy farmeron simán fognak olyat mintha öv lenne rajtad. A fiam állandóan elszaggatja a ruhákat rajtam, mert rendszeresen nekem támad csak szórakozásból. Tatami van a szobájában, nincs ágya. Igaz hogy szakad a ruha, de a fogás az jó a dobás idejére.
belekotty
"Yoshida -Gracia első meccs nem is volt esélye sem a a barzilnak. "

Pedig Gracie is giben nyomta a BJJ-t. Az igaz hogy Yoshida kedvence az ollófojtás kifejezette git igényel.
Leko
Kedves Judozó Kispajtások!

Legyetek szívesek leírni nekem a judo első két fokozatának vizsgaanyagát és az övszíneket; amennyiben ez nem lehetséges, forrásokat a mai hivatalos magyar és Kodokan vizsgaanyaghoz!
Nekem régiek az információim ( Horváth-Galla ), frissíteni szeretnék!
Köszönöm szépen!

Üdv:
Leko
belekotty
tomoe nage illetve yoko tomoe nage oktatása. Zseniális.
http://www.youtube.com/watch?v=-fwxrhzJxKg
belekotty
IDÉZET(Leko @ 2009-05-22 09:42:22) *
Kedves Judozó Kispajtások!

Legyetek szívesek leírni nekem a judo első két fokozatának vizsgaanyagát és az övszíneket; amennyiben ez nem lehetséges, forrásokat a mai hivatalos magyar és Kodokan vizsgaanyaghoz!
Nekem régiek az információim ( Horváth-Galla ), frissíteni szeretnék!
Köszönöm szépen!

Üdv:
Leko

VI kyu fehér öv
V kyu citromsárga
IV kyu narancssárga
III kyu zöld
II kyu kék
I kyu barna

VI kyu

ne waza
hon kesa gatame
kuzure kesa gatame
makura kesa gatame
yoko shiho gatame
kami shiho gatame
tate shiho gatame

V kyu

nage waza

deashi barai
osoto gari
kouchi gari
ouchi gari
ippon seoi nage
ogoshi

ne waza

kata gatame
kuzure yoko shiho gatame
kuzure kami shiho gatame
kuzure tate shiho gatame

kansetsu waza

kesa garami

nage waza - ne waza átmenet

osoto gari - kesa gatame
ippon seoi nage - kami shoho gatame
ogoshi - kuzure kesa gatame

Ezekre a kulcsszavakra rágugolsz és tuti megtalálod valahol a vizsga anyagot.

De a legjobb ma is a Nagy György, Ősze Attila Judo Kyu övvizsgák című könyv. A bemutatásokban van néhol hiba a szakértők szerint, de rendesen össze van szedve.
jutyubon rákeresel a nevekre és megvan minden.

De itt van ez a video, ha jól emléxem ez a hivatalos MJSZ vizsgaanyag, igaz vannak benne hibák a hozzáértők szerint.
http://video.xfree.hu/?n=bcsab21%7Cee1ff43...4c848071c6d96a3
4-5-6 kyura a klubban vizsgázhatsz olyannál akinek erre MJSZ engedélye van, 1-2-3 kyu esetében csak a régiós vizsgáztatónál (Budapesten ez a Gosztonyi Zsolt 6. dan, más régióban nem vizsgázhatsz mint ahol le vagy igazolva, leigazolás nélkül meg az MJSZ nem ismeri el a vizsgát)
Danra csak a danvizsga bizottság előtt vizsgázhatsz, amit minden olimpiai év után a dan kollégium választ meg négy évre. (Dan kollégium a mesterek gyűlése kb. 100-150 mester jön össze egy ilyen szavazásra) Ilyen vizsga csak évent kétszer, decemberben és júniusban van a Testnevelési Egyetemen. A vizsga nyilvános, az uket neked kell hoznod és ha az uke sz*r, akkor ugyanúgy kirúgnak. Én már láttam amikor leüvöltötték az uke fejét mert elbaszta valakinek a vizsgáját.
Bukás arány a dan vizsgán valamivel kevesebb mint 50 százalék. Az utóbbi időben minden danvizsgát videón dokumentálnak, a felvételek nem nyilvánosak, csak a danvizsgabizottság tagjai kapnak belőle. Megjegyzem annyira kemények hogy volt már hogy junior Európa bajnokot is rúgtak ki danvizsgán, aki utána komolyan vette a következőt és oktató filmbe illő gyakorlattal szerezte meg fél évvel később a danját.
Luisz
Moskva ma és holnap elöben

http://212.227.96.120/index_offline.php

Eredmények élöben az www.eujudo.com
honlapon vagy az ippon.org

Luisz
Látom hogy egy kategoriában két magyar is kint van,a Farkas Bálint meg a Hadfi Dániel valamint az Ungvári MIklos is ami nekem azt sugalja hogy az Ungvári revansot szeretne a következö olimpián.
Ugye aki látta az elmult olimpia szerencsétlenül sikerült földharcát az tisztában van azzal hogy ha az nem történik meg akkor Ungvári a döntöig jut el.

Most néztem a fiatalabb gyerek meccsét.Oriási felkészültség álloképesség de sajnos olyan gyorsan és furcsán belefutott egy Juji Gatameba.
Leko
Sziasztok!

Tegnap nem értem rá elújságolni a hírt.
Ungvári Miklós egy mongollal együtt harmadik, Karakas Hedvig ezüst érmes lett Moszkvában. Láttam a női meccset élőben. Hedvig jól küzdött, de a japó ellenfele kifogott rajta.
A linken még díjátadót is mutattak.
Gratulálok versenyzőinknek!

Üdv:
Leko
Leko
Sziasztok!

Gratulálok Galla Ferencnek a 9. danhoz!
Isten éltesse 80. születésnapja alkalmából!

Üdv: Leko
Leko
Kedves Fórumozó Társak!

Bor Barna a belgrádi Univerziádén +100 kg-ban bronzérmes.
Gratulálok! rolleyes.gif

Még valami eszembe jutott:
Galla Ferencről semmilyen megemlékezés nem volt egy sajtóorgánumban sem. Több, mint furcsa, mert olimpiai sportág és a tv-ben többnyire ezeket adják. Pontosabban azokról esik szó, amelyeket hagyományosan közvetítenek. A judohoz csak akkor fordulnak, amikor éremszerzés történik.
Ez méltatlan! angry.gif

Üdv:
Leko
bigi13
IDÉZET(Leko @ 2009-07-08 08:09:53) *
Kedves Fórumozó Társak!

Bor Barna a belgrádi Univerziádén +100 kg-ban bronzérmes.
Gratulálok! rolleyes.gif

Még valami eszembe jutott:
Galla Ferencről semmilyen megemlékezés nem volt egy sajtóorgánumban sem. Több, mint furcsa, mert olimpiai sportág és a tv-ben többnyire ezeket adják. Pontosabban azokról esik szó, amelyeket hagyományosan közvetítenek. A judohoz csak akkor fordulnak, amikor éremszerzés történik.
Ez méltatlan! angry.gif

Üdv:
Leko

Ha focista lenne akkor tele volna a média vele.
labanc
IDÉZET(bigi13 @ 2009-07-08 09:01:41) *
Ha focista lenne akkor tele volna a média vele.

Fejen találrad a szöget az biztos.
A Debreceni EB -n is lett 1 arany és 1 bronzérem is arról nagy a csönd.
Leko
Sziasztok!

Most észbe kaphatott a " királyi " tv, mert egyik fiú versenyzőnk ötödik lett. Sajnos a névre nem emlékszem, de igyekszem pótolni hiányosságom.
A debreceni verseny pedig vakok és gyengénlátóknak szólt; valamint junior Világjátékok is megrendezésre került.
Sajnos a testileg hátrányos emberekkel csak akkor foglalkoznak, amikor haszon is van belőle. Pl.: nézettség, netán divatos a téma.
Ugyanez van a juniorokkal is.
Hol él ez a Siklós Csaba, Novotny Zoltán ( nem is tudom ki a főnök ) Sport Föszerkesztőség vezető? angry.gif

labanc
IDÉZET(Leko @ 2009-07-09 21:41:27) *
Sziasztok!

A debreceni verseny pedig vakok és gyengénlátóknak szólt; valamint junior Világjátékok is megrendezésre került.
Sajnos a testileg hátrányos emberekkel csak akkor foglalkoznak, amikor haszon is van belőle. Pl.: nézettség, netán divatos a téma.
Ugyanez van a juniorokkal is.
Hol él ez a Siklós Csaba, Novotny Zoltán ( nem is tudom ki a főnök ) Sport Föszerkesztőség vezető? angry.gif

Hol élnek a múltban és az úszás meg a labdajátékok bűvöletében angry.gif.
A Debreceni EB résztvevői érzékszervi sérültek még haszon is lehet belőle hiszen lehetséges indulók a 2012. paralimpiai játákokon a judóban.
belekotty
Azé ezt érdemes +nézni.
http://www.youtube.com/watch?v=Ps84l917FLc
straight
Első magyar érem a Rotterdammi felnőtt világbajnikságon:Ungvári Miklós bronz 66 kg
Luisz
Gratulálok.Kár hogy a dereka megviccelte met talán bejött volna az arany is!?
straight
A birók viccelték meg.A világszövetség bírói bizottságának elnöke spanyol.
Nézd meg a mérkőzést:
http://www.judovision.org/
straight
Karakas Hedvig bronzérmes.
Luisz
MIndenesetre a kiegyenlitö Shido nevetséges. Az nem passzivitás ami ott történt. A folytatásban pedig a spanyol semmivel sem volt jobb.
Leko
Sziasztok!

Gratulálok a korábbi eredményekhez!
Női 70 kg-ban Mészáros Anett ezüstérmes!
Ehhez is gratulálok!

Luisz
Én is gratulálok.
straight
Egy szerényen elhallgatott téma a judós berkekben,hogy a felnőtt korosztály alatti kontinentális avagy világversenyeken az exszovjet országok válogatottainak életkora általában messze meghaladja a megengedettet.
A kaukázusban és kazah avagy kirgizisztánban bevett szokás a gyerekek öt éves kor körüli anyakönyvezése ami hamisítás nélkül is ötéves előnyt hoz.A versenyeken aztán a fizikailag sokkal fejlettebb juniorok birggrosze.gif szétszedik a szabályos korosztályú mezőnyt.Aztán a felnőtt korosztályban jön a csodálkozás mért égnek ki a papíron huszonéves versnyzők akik valójában harmincasok.
belekotty
No igen. Most az ifi VB-n is volt olyan kinai aki nem 17-nek, hanem 27-nek nézett ki.
Luisz
Ezek szerint ez a jelenség nemcsak a judoban van jelen hiszen ezen országok versenyzöi ott vannak a birkozok a bokszolok és más sportágak között is.
belekotty
A kínai tornászlányokkal is ez volt az olimpián, csak éppen fiatalabbak voltak a megengedettnél. 100 ezer Csing Cseng Csung között semmiből sem tart felcserélni az anyakönyveket. rolleyes.gif
Hibbantka
Én is ismertem olyat (török birkózó fiú), aki helyett a 3 évvel idősebb bátyja állt be a Sivas tartományi versenyen. Mintha ikrek lettek volna arcra-testre egyaránt. Szerencsére hamar kiesett (amiért sokáig nevették) és nem derült ki a dolog, mert nagy baj lehetett volna belőle.

Sokszor nehéz megállapítani az életkort bizonyos (főleg ázsiai) embertípusoknál. Elég korán "emberfejük" lesz.
Kodiak69
Aki azt hiszi: a versenyeredményesség a kodokan judo, annak még elkell gondolkodni a kodokan judo fogalmán, célján
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.