Segítség - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: Klitschko vs. Haye
Harcosok klubja > ProfiboX.hu > ProfiboX.hu fóruma
Tigga
Wlagyimir Klicsko, a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) közös nehézsúlyú világbajnoka június 20-án védheti meg címét az angol David Haye ellen.

Van esélye Haye-nek? Fel tud nőni a feladathoz, vagy megmarad be nem váltott ígéretnek?
Pacific
Jó kis meccs lesz. icon_thumbs.gif
hittman
Megkockáztatok egy Haye k.o-t.Ha neki nem jön össze,akkor senkinek.
Tigga
IDÉZET(hittman @ 2009-04-03 09:06:40) *
Megkockáztatok egy Haye k.o-t.Ha neki nem jön össze,akkor senkinek.

Úgy látom a szavazás alapján többen egyetértenek veled. Érdekes, de én úgy gondolom, hogy ennyire jó ellenfél ellen nem tud Haye sem előhúzni a parádés technikai repertoárjából sok mindent, és a többi vonatkozásbeli hátránya sajnos a mérkőzés gyors befejeződéséhez vezethet. (látványos összecsapásra számítok magam is)
hittman
Klicskot tudjuk h boxol,minden meccsen ugyan azt csinálja.Hayera leszek kiváncsi,hogyan birkozik meg az ukrán fizikai fölényével.
Tigga
IDÉZET(hittman @ 2009-04-03 18:18:57) *
Klicskot tudjuk h boxol,minden meccsen ugyan azt csinálja.Hayera leszek kiváncsi,hogyan birkozik meg az ukrán fizikai fölényével.

sehogy?
Hibbantka
Vajon befolyásolná a szavazás állását, ha tétre menne? smile.gif
Norbi1971
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-04 02:54:16) *
sehogy?

Én most nem tippelek, de ne felejtsük el, hogy Vova még soha nem küzdött Haye kaliberű bunyóssal.
hittman
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-04 01:54:16) *
sehogy?

Meglátjuk.Nehéz josolni.Igaz h hulla gyenge ellenfelek ellen boxol Vova,de azért azt néha elvárta volna az ember,h egy rendes kombináciot valaki ráverjen.Nem hiszem h amiatt nem tették meg,mert hatástalanitva lettek volna.Remélem Haye megteszi,és akkor esély van rá,h az ukrán bepánikoljon.Ha ezt Haye kihasználja,nyerhet is,akár idö elött.Csak a Sanders féle forgatokönyv jöhet szoba.Kipontozgatni egyes ütésekkel nem fogja tudni.
leibigab
IDÉZET(Norbi1971 @ 2009-04-04 11:36:28) *
Én most nem tippelek, de ne felejtsük el, hogy Vova még soha nem küzdött Haye kaliberű bunyóssal.

Dehogynem...Corrie Sanderst vehetjük egy kalibernek vele smile.gif

Haye egy technikás, gyors, látványos bunyós...cirkálóban még erős is. De nekem valahogy elég törékenynek tűnik nehézsúlyban. Ha Holyfieldhez hasonlítom, aki szintén cirkálóból lépett fel, akkor nála azt láthatjuk, hogy Holy keményebb cirkálósúlyúak ellen bizonyította a keménységét. Azok a cirkálósúlyúak, akik ellen Holy mérkőzött, sokkal keményebbek voltak, mint akik ellen Haye ment. Holyfieldet nem hogy megverni, de leütni sem tudták. Ezzel szemben Haye igaz akkor még nem volt túl rutinos, de mondhatni egy már öreg, leszállóágban lévő Carl Thompson keménységével nem tudott megbírkózni. Aztán jött egy Mormeck, akinek az ereje szintén kevés lenne nehézben, de Haye lepadlózott ellene is. Holy, annak ellenére, hogy Hayenél keményebb, 3 év alatt, szisztematikusan felépítve érkezett a nehézsúlyú vb meccs kapujába, úgy hogy egyre erősebb, de 5 akkori nívós (Tillis, Thomas, Dokes, Rodriguez, Stewart) nehézsúlyú ellen jött fel, erősödött és szokott bele a nehézsúlyba. Haye esetében mindössze a középszerű Barrett töltötte be ezt a szerepet. Ugyan simán verte Barrettet, de kapott tőle egy tarkó körüli ütést, (ami ugyan szabálytalan), de minden baja volt tőle Hayenek...Barrett ütőereje pedig még mindig messze van a nehézsúly komolyabb bombázóitól. Haye azt mondja, hogy ő naturálisan nehézsúlyú...Az izomzata az lehet, hogy az, csak éppen az ütésbíró képessége is az e??? Klitschkot megzavarhatja, ha be tud neki vinni egy-két keményebb ütést...itt lehet esélye, hogy talán kivégzi, merthogy Wladimir álla sem túl erős, de kérdés, hogy Haye majd azt hogy viseli, amikor nem adja, hanem majd ő fogadja a pofont. Szóval azt gondolom, hogy Haye túl törékeny a nehézsúlyúak között és végül Klitschko kiüti őt.
Norbi1971
IDÉZET(leibigab @ 2009-04-04 17:31:07) *
Dehogynem...Corrie Sanderst vehetjük egy kalibernek vele smile.gif

Haye egy technikás, gyors, látványos bunyós...cirkálóban még erős is. De nekem valahogy elég törékenynek tűnik nehézsúlyban. Ha Holyfieldhez hasonlítom, aki szintén cirkálóból lépett fel, akkor nála azt láthatjuk, hogy Holy keményebb cirkálósúlyúak ellen bizonyította a keménységét. Azok a cirkálósúlyúak, akik ellen Holy mérkőzött, sokkal keményebbek voltak, mint akik ellen Haye ment. Holyfieldet nem hogy megverni, de leütni sem tudták. Ezzel szemben Haye igaz akkor még nem volt túl rutinos, de mondhatni egy már öreg, leszállóágban lévő Carl Thompson keménységével nem tudott megbírkózni. Aztán jött egy Mormeck, akinek az ereje szintén kevés lenne nehézben, de Haye lepadlózott ellene is. Holy, annak ellenére, hogy Hayenél keményebb, 3 év alatt, szisztematikusan felépítve érkezett a nehézsúlyú vb meccs kapujába, úgy hogy egyre erősebb, de 5 akkori nívós (Tillis, Thomas, Dokes, Rodriguez, Stewart) nehézsúlyú ellen jött fel, erősödött és szokott bele a nehézsúlyba. Haye esetében mindössze a középszerű Barrett töltötte be ezt a szerepet. Ugyan simán verte Barrettet, de kapott tőle egy tarkó körüli ütést, (ami ugyan szabálytalan), de minden baja volt tőle Hayenek...Barrett ütőereje pedig még mindig messze van a nehézsúly komolyabb bombázóitól. Haye azt mondja, hogy ő naturálisan nehézsúlyú...Az izomzata az lehet, hogy az, csak éppen az ütésbíró képessége is az e??? Klitschkot megzavarhatja, ha be tud neki vinni egy-két keményebb ütést...itt lehet esélye, hogy talán kivégzi, merthogy Wladimir álla sem túl erős, de kérdés, hogy Haye majd azt hogy viseli, amikor nem adja, hanem majd ő fogadja a pofont. Szóval azt gondolom, hogy Haye túl törékeny a nehézsúlyúak között és végül Klitschko kiüti őt.

Corrie Sanders tényleg igazi belevaló tökös srác, de ez fájt. Gondolom, annak is szántad...

Hogy mennyire naturális nehézsúlyú Haye. Holynak az ütőereje nem igazán nehézsúlyú, viszont azt kompenzálja az egyedülálló keménysége, bátorsága, fanatizmusa (a meccsen és a felkészülésben), általában kondija, no meg a mesterségbeli tudása.

Haye miben jobb mint Holy:

- ütőerő
- ütőtáv
- gyorsaság
- tehetség

Amiben gyengébb:

- ütésállóság
- bátorság
- állóképesség

Viszont feltétlenül Haye javára szól, hogy azért közel sem olyan zónába merészkedik, mint anno Holy.

Én korábban megjelöltem néhány veszélyes ellenfelet a Klicskóknak, köztük volt Gomez és Haye is. Gomez ugyan kikapott, de továbbra is fenntartom, hogy a Sdunek-féle - mondjuk Castro elleni - Gomez pontozással igenis veszélyes lehetett volna rájuk. Persze, ha a nagyanyámnak töke lett volna...Nagyon nagy a távolság a mai és az akkori Gomez között, bejárhatatlanul nagy. Remélem viszont, hogy Haye edzésben van, és képességei javát fogja adni. Akkor viszont bármi megtörténhet.
hittman
Szerintem Haye bátor,nincs azzal baj.
Holynak tényleg fel kellett épitenie a nehézsulyu cimmeccsig az utat,de akkor más is volt a top10.Szerintem sokunkat kielégit h Klicsko ellenfele Haye.Egyszerüen nincs más.Én is féltem Haye ütésálloságát,nem szeretném ha egy kosza ütéstöl egyböl lemenne.Ha ki is ütik,remélem megdolgoztatja végre az ukránt,h lássuk mennyit is tud a boxbol valojában,hiába ö most a világbajnok.Nekem eddig nem tul meggyözö,hiába nyer,az ellenfelei motiválatlanok,és gyengék,igy is elbajlodik velük az egyenesekkel 6-7 meneten át.
Norbi1971
IDÉZET(hittman @ 2009-04-04 23:08:53) *
Holynak tényleg fel kellett épitenie a nehézsulyu cimmeccsig az utat,de akkor más is volt a top10.Szerintem sokunkat kielégit h Klicsko ellenfele Haye.Egyszerüen nincs más.Én is féltem Haye ütésálloságát,nem szeretném ha egy kosza ütéstöl egyböl lemenne.Ha ki is ütik,remélem megdolgoztatja végre az ukránt,h lássuk mennyit is tud a boxbol valojában,hiába ö most a világbajnok.Nekem eddig nem tul meggyözö,hiába nyer,az ellenfelei motiválatlanok,és gyengék,igy is elbajlodik velük az egyenesekkel 6-7 meneten át.

Ez igaz, csak hát Holy abban egészen egyedülálló.
Tigga
Az én tippem az, hogy (a végeredménytől függetlenül) Haye addig lesz motivált, felkészült, és technikás, amig el nem kezdődik a meccs. Gyanítom, hogy a második nagy fülesnél visszavesz a tempóból, (és az arcából) és inkább túlélésre játszik majd.

Ezután meg megy majd itt a sírás-rivás, hogy Haye is milyen sz*r ellenfél volt.

Ne legyen igazam. Több izgalmat hozna egy új világbajnok a nehézsúlyban, mint a kiszámítható Klicskó győzelem...

Csak sajnos a box, az biznisz. Haye ugyan jó húzónév, jó bevétel, de egy meccs annyit nem ér, hogy nagyot kockáztassanak miatta, hacsak nem muszáj. És itt nem volt muszáj. Ebből le kell vonnom a következtetést, hogy mondjuk az Universum tanácsadó szakértői szerint Haye esélye kábé annyi mint egy terhes elefántnak a hátúszó világbajnokságon.
Hiszek nekik....
misi
Haye-t én még nem tudom hova tenni egyetlen(2) nehézsúlyú meccs alapján, nekem inkább az szúr szemet, hogy sokan komolyabb kihívóként tekintenek rá, mint Povetkinre.
adambalogh
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-05 04:07:55) *
.............. az Universum tanácsadó szakértői szerint Haye esélye kábé annyi mint egy terhes elefántnak a hátúszó világbajnokságon. Hiszek nekik....

Megneveznéd öket? Az Universum azon tanácsadó szakértöire gondolok, akik Haye szolgálatában állnak, és akiknek hiszel, mivel Téged is elláttak tanácsokkal..
Tigga
IDÉZET(adambalogh @ 2009-04-05 10:02:10) *
Megneveznéd öket? Az Universum azon tanácsadó szakértöire gondolok, akik Haye szolgálatában állnak, és akiknek hiszel, mivel Téged is elláttak tanácsokkal..

Látom, hogy nagy mestere vagy a logikai láncok követésének, és a képletes beszéd értelmezésének.

Szerinted a több millió dollár jelentőségű üzleti döntéseket pénzfeldobással döntik el? Ne vicceljünk már kérem.

Wladnak diszkrecionális joga volt dönteni a meccsről. Bevállalta, mert úgy nézte megéri. Ha Haye-nek (a menedzsment szerint) lenne reális esélye, akkor nyilván nem érné meg az ügy.

(Ha nem értetted elsőre, akkor gondolom, hogy nem tudsz pókerezni...)
adambalogh
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-05 19:56:26) *
Látom, hogy nagy mestere vagy a logikai láncok követésének, és a képletes beszéd értelmezésének.

Szerinted a több millió dollár jelentőségű üzleti döntéseket pénzfeldobással döntik el? Ne vicceljünk már kérem.

Wladnak diszkrecionális joga volt dönteni a meccsről. Bevállalta, mert úgy nézte megéri. Ha Haye-nek (a menedzsment szerint) lenne reális esélye, akkor nyilván nem érné meg az ügy.

(Ha nem értetted elsőre, akkor gondolom, hogy nem tudsz pókerezni...)

Tehát az Universum tanácsadó szakértöi azt javasolták Wladimir Klitschkonak, hogy bokszoljon Haye-vel?

Ez a válasz meggyözött engem arról, amit az elsö beirásod után is sejtettem.
Tigga
IDÉZET(adambalogh @ 2009-04-05 22:05:58) *
Tehát az Universum tanácsadó szakértöi azt javasolták Wladimir Klitschkonak, hogy bokszoljon Haye-vel?

Ez a válasz meggyözött engem arról, amit az elsö beirásod után is sejtettem.

felvilágosítanál? nem tudok átlátni a bölcsességed leplezésére használt dodonai homályon...
Thoer
Tigga, javaslom nézz utána, hogy ki promótálja Vlagyimir Klicskót!
Tigga
IDÉZET(Thoer @ 2009-04-05 23:01:21) *
Tigga, javaslom nézz utána, hogy ki promótálja Vlagyimir Klicskót!

Tudomásom szerint Bernd Boente. Miért?
Rajhi
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-05 23:05:35) *
Tudomásom szerint Bernd Boente. Miért?

Akkor már csak az a kérdés, hogy hogy jön a képbe az Univerzum (szakmai tanácsadói).
Tigga
IDÉZET(Rajhi @ 2009-04-06 09:43:59) *
Akkor már csak az a kérdés, hogy hogy jön a képbe az Univerzum (szakmai tanácsadói).

Ja, tudom már, miért kérdezted... Hát sehogy nem jön ide... rolleyes.gif

(Mittomén, miért írtam elsőre az Universumot... fáradtság? mindenesetre könnyen lehet, hogy ugyanazon emberek csinálják a kockázatelemzést az összes nagyobb európai klubnak, de ez messzire vezetne)

Az viszont szerintem biztos, hogy az ellenfelek kiválasztása nem az alapján zajlik, hogy összeülnek egy kocsmában, és sörtől beeszesedve hőbörögnek:
"- Én leverem Valuevet!
- Az is valaki, idesüss: én meg kiállok Haye-vel!"

A menedzserek minden mérkőzésnek felmérik a kockázatát (nyilván nem saját IQ-ból), valamint a rövid és hosszú távú nyereségét. Mivel a Klicskók már majd mindent elértek, amit elérhettek, ezért ez a kérdés leegyszerűsödik bevétel / kockázat hányadosra. Úgy látják hogy ez nagyon jó. Mivel Haye - minden tiszteletem ellenére - a nehézsúlyban még nem akkora név, hogy a szokásos bevétel sokszorosa jöjjön be belőle, csak egy magyarázat lehet: az elfogadható bevétel mellett a kockázatot tartják megfelelően alacsonynak.
Thoer
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-06 10:30:13) *
A menedzserek minden mérkőzésnek felmérik a kockázatát (nyilván nem saját IQ-ból), valamint a rövid és hosszú távú nyereségét. Mivel a Klicskók már majd mindent elértek, amit elérhettek, ezért ez a kérdés leegyszerűsödik bevétel / kockázat hányadosra. Úgy látják hogy ez nagyon jó. Mivel Haye - minden tiszteletem ellenére - a nehézsúlyban még nem akkora név, hogy a szokásos bevétel sokszorosa jöjjön be belőle, csak egy magyarázat lehet: az elfogadható bevétel mellett a kockázatot tartják megfelelően alacsonynak.

Téves a feltételezésed, ugyanis jelenleg senki nem igazán nagy név a nehézsúlyban, legalábbis az amerikai piacon senki nem tud kiemelkedő eredményeket elérni. A 90-es évek sztárjainak kiöregedésével és a meccsek ellaposodásával egyidejűleg az amerikaiak fokozatosan elfordultak a nehézsúlyú ökölvívástól. Nyilván a Klicskóékat elég sokan ismerik, de ők se nagyon hozzák lázba a ppv meccsek rajongóit, legalábbis nem tömegével. Valuevet még talán ismerik, mert bazi nagy darab ember és Don King turnéztatta Amerikában, de Chagaev, Povetkin, Dimitrenko szerintem csak a bokszfanok előtt ismert. Rajtuk kívül aki van, az vagy kiöregedett (Toney, Rahman, Holyfield, de talán még Brewster is) vagy már megkapták az esélyüket az ukránok ellen, esetleg mindkettő igaz.
Na most az előbb említett "ruszki" triónál Haye sokkal eladhatóbb. Egyfelől a cirkálósúlyú eredményei nagyszerűek, másodszor egész jól beszél angolul smile.gif, harmadszor pedig a boksza is látványosabb, mint bárkinek a nehézsúlyú elitben. Ehhez még vedd hozzá, hogy Vlagyimir azzal is számolhatott, hogy ha most bunyózik vele, akkor egyfelől nem adja meg annak az esélyét, hogy az angol belefut egy vereségbe ami azt is jelentené, hogy nem lehet a mostani erős presztízsét pénzzé tenni, másodszor pedig ő is jobb eséllyel indul ellene, hiszen még ha bele is erősödött a nehézbe, akkor is meglepetés lesz a számára, hogy mekkorát üt egy igazi nehézsúlyú.
adambalogh
Az Universum Box Promotionnak nincsenek szakértö tanácsadói.
Szakácsai, orvosai sincsenek (korábban felmerült).

Egy-egy gála szervezésében néha kapcsolatba lépnek egy helyi szervezövel, ez a cuxhaveni bokszgálák esetében Schlichting úr, a májusi brémai gála esetében Minder úr, ök a városi idegenforgalmi iroda vezetöi. A többi gálán is igénybe veszik a helyi szervezö segítségét. Azokat nem ismerem névszerint.

Külsö szolgáltatást ezenkívül nem vesznek igénybe, Poszwa és Foitschik (Kohl egyre ritkábban) eldönti, elintézi és megszervezi (megszervezteti) a felmerülö feladatokat. Ök értenek annyira a bokszhoz, hogy ne kelljen mást megkérdezniük, legalábbis ezt gondolják magukról.

Hogy kik dolgoznak az Universumnál (tulajdonosként ill. alkalmazottként) azt meg lehet tekinteni a honlapon: boxing.de.
Tigga
IDÉZET(adambalogh @ 2009-04-06 12:13:08) *
Az Universum Box Promotionnak nincsenek szakértö tanácsadói.
Szakácsai, orvosai sincsenek (korábban felmerült).
Egy-egy gála szervezésében néha kapcsolatba lépnek egy helyi szervezövel, ez a cuxhaveni bokszgálák esetében Schlichting úr, a májusi brémai gála esetében Minder úr, ök a városi idegenforgalmi iroda vezetöi. A többi gálán is igénybe veszik a helyi szervezö segítségét. Azokat nem ismerem névszerint.
Külsö szolgáltatást ezenkívül nem vesznek igénybe, Poszwa és Foitschik (Kohl egyre ritkábban) eldönti, elintézi és megszervezi (megszervezteti) a felmerülö feladatokat. Ök értenek annyira a bokszhoz, hogy ne kelljen mást megkérdezniük, legalábbis ezt gondolják magukról.
Hogy kik dolgoznak az Universumnál (tulajdonosként ill. alkalmazottként) azt meg lehet tekinteni a honlapon: boxing.de.

Úgy tűnik, alapos ismereteid vannak a témáról, szóval hinnem kell neked. Viszont akkor a "menedzserek" kevéssé racionálisak, mivel nem igazán XXI. századi döntéshozási módszereket alkalmaznak....

IDÉZET(Thoer @ 2009-04-06 11:25:58) *
Téves a feltételezésed, ugyanis jelenleg senki nem igazán nagy név a nehézsúlyban, legalábbis az amerikai piacon senki nem tud kiemelkedő eredményeket elérni. A 90-es évek sztárjainak kiöregedésével és a meccsek ellaposodásával egyidejűleg az amerikaiak fokozatosan elfordultak a nehézsúlyú ökölvívástól. Nyilván a Klicskóékat elég sokan ismerik, de ők se nagyon hozzák lázba a ppv meccsek rajongóit, legalábbis nem tömegével. Valuevet még talán ismerik, mert bazi nagy darab ember és Don King turnéztatta Amerikában, de Chagaev, Povetkin, Dimitrenko szerintem csak a bokszfanok előtt ismert. Rajtuk kívül aki van, az vagy kiöregedett (Toney, Rahman, Holyfield, de talán még Brewster is) vagy már megkapták az esélyüket az ukránok ellen, esetleg mindkettő igaz.
Na most az előbb említett "ruszki" triónál Haye sokkal eladhatóbb. Egyfelől a cirkálósúlyú eredményei nagyszerűek, másodszor egész jól beszél angolul smile.gif, harmadszor pedig a boksza is látványosabb, mint bárkinek a nehézsúlyú elitben. Ehhez még vedd hozzá, hogy Vlagyimir azzal is számolhatott, hogy ha most bunyózik vele, akkor egyfelől nem adja meg annak az esélyét, hogy az angol belefut egy vereségbe ami azt is jelentené, hogy nem lehet a mostani erős presztízsét pénzzé tenni, másodszor pedig ő is jobb eséllyel indul ellene, hiszen még ha bele is erősödött a nehézbe, akkor is meglepetés lesz a számára, hogy mekkorát üt egy igazi nehézsúlyú.

Szép gondolatmenet... nehéz is vitatkozni vele. ámbár Haye helyében lehet, hogy érdemes lett volna még pár felhozómeccset vívni az amerikai közönség megnyerésére, és addigra egyrészt nagyobb pénzek lennének a meccsben, másrészt jobb esélye lenne a győzelemre)
adambalogh
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-06 12:54:20) *
..............Viszont akkor a "menedzserek" kevéssé racionálisak, mivel nem igazán XXI. századi döntéshozási módszereket alkalmaznak....

A magukat hozzáértönek tartó "menedzserek" a XXI. századi döntéshozási módszereikkel csödbe juttatták a világgazdaságot.
Hála a Jóistennek vannak még döntéshozók, akik csak a saját józan eszükre hallgatnak.
Tigga
IDÉZET(adambalogh @ 2009-04-06 13:02:59) *
A magukat hozzáértönek tartó "menedzserek" a XXI. századi döntéshozási módszereikkel csödbe juttatták a világgazdaságot.
Hála a Jóistennek vannak még döntéshozók, akik csak a saját józan eszükre hallgatnak.

hát a válság nagyon off, és ne is keverjük ide. (Ne feledd, hogy menedzsereknek csak a saját területüket kell a legnagyobb nyereséggel üzemeltetni, és nem a világgazdaságot.)

Aki magát menedzsernek vallja, és azt állítja, hogy egy ilyen döntést meg tud hozni kockázat-nyereség elemzés nélkül, az vagy zseni, vagy inkompetens.

bevételmaximalizálás kábé: (nyerés oddsa * nyerés esetén kapott bevétel + summa (jövőbeni nyerés esetén létrejövő meccsek becsült oddsa * bevételei ugyanígy) ) + (vesztés oddsa * vesztés esetén kapott bevétel + summa (jövőbeni, vesztés esetén létrejövő meccsek becsült oddsai * bevételei ugyanígy) )

ez egy sorozat összeg amiben a helyes és hibás döntés között marha nagy különbség van. Lehet ezt pénzfeldobással is csinálni, de nem hinném, hogy értelmes emberek így tesznek... Elmondásod szerint mégiscsak?
Hibbantka
Az összes szavazatnak nem 15-nek kellene lennie? blink.gif (jelenleg: 1-6-0-6-1-0-1)
Rajhi
Pénzügyi kockázatelemző cégek vannak, de hogy ökölvívásban lennének ilyenek az merő fikció. Minden klub vezetősége végzi saját maga számára a kockázatelemzéseket, egyes esetekben az edzőket is bevonva.
adambalogh
IDÉZET(Rajhi @ 2009-04-06 17:27:58) *
1. Pénzügyi kockázatelemző cégek vannak,

2. de hogy ökölvívásban lennének ilyenek az merő fikció. Minden klub vezetősége végzi saját maga számára a kockázatelemzéseket, egyes esetekben az edzőket is bevonva.

1. Mint azt a közelmúlt bizonyította, nem érnek semmit.*

2. Ez az én tapasztalatom is.

* A szovjetuniónak volt egy szimpatikus vonása: aki egy bizonyos összegnél nagyobb kárt okozott a gazdaságnak azt kivégezték. Ha ezt a törvényt világszerte bevezetnénk, akkor pl. a General Motors chief executive managere nem évi 80 millió dolláros nyugdíjjal kényszernyugdíjaztatná saját magát, hanem lógna a bitón.
Thoer
IDÉZET(Hibbantka @ 2009-04-06 17:21:49) *
Az összes szavazatnak nem 15-nek kellene lennie? blink.gif (jelenleg: 1-6-0-6-1-0-1)

De figyel valaki. smile.gif

Amúgy mekkora jó lenne, ha a fogadóirodáknál is ilyen bizakodó lenne mindenki! Tuti megtenném az ukránt! Félek a végén megint kb 1.2 lesz a szorzó...
Norbi1971
IDÉZET(adambalogh @ 2009-04-06 20:45:34) *
1. Mint azt a közelmúlt bizonyította, nem érnek semmit.*

2. Ez az én tapasztalatom is.

* A szovjetuniónak volt egy szimpatikus vonása: aki egy bizonyos összegnél nagyobb kárt okozott a gazdaságnak azt kivégezték. Ha ezt a törvényt világszerte bevezetnénk, akkor pl. a General Motors chief executive managere nem évi 80 millió dolláros nyugdíjjal kényszernyugdíjaztatná saját magát, hanem lógna a bitón.

OFF

Ehhez nem kell Szovjetunió. Ha nem is a kivégzéshez, de az élethosszig tartó tömlöchöz és a retyerutyára kiterjedő teljes vagyonelkobzáshoz megvan a hatályos jogrendszernek is a lehetősége. Hol vannak a büntetőeljárások, a letartóztatások? Mi van itt?
Hibbantka
IDÉZET(adambalogh @ 2009-04-06 20:45:34) *

Kínában még mindig játszik.

Thoer!

Nincs zugfogadóirodám! smile.gif Egyszerűen nem értem a számlálót. Te tudod, miért nem 15ön áll az összes szavazat? blink.gif
Tigga
IDÉZET(Norbi1971 @ 2009-04-06 23:07:21) *
OFF
Ehhez nem kell Szovjetunió. Ha nem is a kivégzéshez, de az élethosszig tartó tömlöchöz és a retyerutyára kiterjedő teljes vagyonelkobzáshoz megvan a hatályos jogrendszernek is a lehetősége. Hol vannak a büntetőeljárások, a letartóztatások? Mi van itt?

off

Azért elég nehéz megállapítani a személyes felelősséget egy globális probléma esetén. Ki felel a megrendelések csökkenése esetén? Az "igazgató" (a stróman)? A kereskedők, akik nem bírják eladni a terméket? A tervezők, akik elavult szart terveznek? A gyár, aki nem tartja be a tervezők előírásait? Az üzemanyag adójáról döntő személy, aki miatt csökken a járműhasználat? Az importáló cég, aki konkurenciát teremt a nemzetgazdaságnak?

Ugyan már....

Büntetőjogi felelősséget csak felróhatóság (szándékosság vagy gondatlanság) esetén lehet megállapítani. Nem lehet azért lecsukni valakit, mert béna volt.

IDÉZET(Hibbantka @ 2009-04-07 11:59:59) *
Thoer! Nincs zugfogadóirodám! smile.gif Egyszerűen nem értem a számlálót. Te tudod, miért nem 15ön áll az összes szavazat? blink.gif

bár nem engem kérdeztél, de épp tudom aválaszt, én állítottam be ugyanis a többszörös választás lehetőségét, és ki is használtam, beállítottam egy vagy-vagy szituációt.
Ha ez itt nem szokás, mea culpa.
Hibbantka
Tigga!

Köszi, gondoltam, hogy valami beállítási trükk. Vagy-vagy szituáció? Vagy Haye, vagy Klitschko! rolleyes.gif
Tigga
IDÉZET(Hibbantka @ 2009-04-07 12:11:04) *
Tigga!

Köszi, gondoltam, hogy valami beállítási trükk. Vagy-vagy szituáció? Vagy Haye, vagy Klitschko! rolleyes.gif

hát igazából én voltam eddig az egyetlen, aki esélyt látott egy padlózásra a 3. menetig rolleyes.gif

(illetve vagy-vagy alapon utána, de pontozásra, Wlad vereségre nemigen). Haye nem szokta ezeket a pofonokat, bár a cirkálósúlyban már vannak nagy ütők.
Hibbantka
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-07 12:18:04) *
hát igazából én voltam eddig az egyetlen, aki esélyt látott egy padlózásra a 3. menetig rolleyes.gif

(illetve vagy-vagy alapon utána, de pontozásra, Wlad vereségre nemigen). Haye nem szokta ezeket a pofonokat, bár a cirkálósúlyban már vannak nagy ütők.

Lehet, hogy más is gondolt padlózásra a 3. menetig, mondjuk aközül a hat szavazó közül, aki Haye KO-ra tette le a voksát... smile.gif
Thoer
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-07 12:18:04) *

Nem vagyunk még hozzászokva az új rendszer adta lehetőségekhez. smile.gif
Amúgy a 3 nagyon kevés, ha 6-ot írtál volna szerintem sokkan tippeltek volna rá.
Norbi1971
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-07 12:05:09) *
off

Azért elég nehéz megállapítani a személyes felelősséget egy globális probléma esetén. Ki felel a megrendelések csökkenése esetén? Az "igazgató" (a stróman)? A kereskedők, akik nem bírják eladni a terméket? A tervezők, akik elavult szart terveznek? A gyár, aki nem tartja be a tervezők előírásait? Az üzemanyag adójáról döntő személy, aki miatt csökken a járműhasználat? Az importáló cég, aki konkurenciát teremt a nemzetgazdaságnak?

Ugyan már....

Büntetőjogi felelősséget csak felróhatóság (szándékosság vagy gondatlanság) esetén lehet megállapítani. Nem lehet azért lecsukni valakit, mert béna volt.

bár nem engem kérdeztél, de épp tudom aválaszt, én állítottam be ugyanis a többszörös választás lehetőségét, és ki is használtam, beállítottam egy vagy-vagy szituációt.
Ha ez itt nem szokás, mea culpa.

OFF

Nem olyan bonyolult az, mint elsőre tűnik, csak bele kell vágni! dry.gif

ON
adambalogh
Ha egy nagyvállalat menedzsere fele olyan gondosan végezné a munkáját, mint egy rossz orvos, vagy tizede annyit értene a dolgához, mint egy átlagos orvos, akkor nem tartanánk itt.
Az az érzésem Tigga, hogy te is egy ilyen nagyokos menedzser vagy, aki XXI. századi módszerekkel megtervezi azt, amiröl, ha bárkit megkérdezne az utcán, az elmondaná neki, hogy egy hűűjje terv.
Rajhi
off
Tigga, a kialakult helyzetért a rossz kölcsönkonstrukciókat nyújtó bankok a felelősek. Ezek között élen jár a Lehman Brothers (lehet nem pontosan írom a nevét). Ergo a felelősök megvannak.

on
Ez a meccs a nagy talány kategóriába tartozik, a talány felét Haye alkotja. Azt nagyjából lehet tudni, hogy Vova mit tesz majd, a kérdés csak az, hogy mikor hagyja abba az óvatoskodást. Haye taktikáját azonban homály fedi, mely csak júniusban oszlik el.
Tigga
IDÉZET(adambalogh @ 2009-04-07 13:39:35) *
Ha egy nagyvállalat menedzsere fele olyan gondosan végezné a munkáját, mint egy rossz orvos, vagy tizede annyit értene a dolgához, mint egy átlagos orvos, akkor nem tartanánk itt.
Az az érzésem Tigga, hogy te is egy ilyen nagyokos menedzser vagy, aki XXI. századi módszerekkel megtervezi azt, amiröl, ha bárkit megkérdezne az utcán, az elmondaná neki, hogy egy hűűjje terv.

off
Az orvosok szaktudásától nem esnék hanyatt, sok ügyvéd megél belőlük. A személyeskedő részre adott választ nem szofisztikálnám agyon: marhaság. Az is, hogy egy "utcai ember" ránézésre jobb döntéseket hoz, mint egy képzett és gyakorlott.

Tudod, ez pont olyan, mint amikor a kocsmában szakértik a focit meg a politikát. Vagy épp a jogalkotást-jogalkalmazást.
hát igen, mindenki marha nagy szakértő más dolgában.
on.
Norbi1971
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-07 16:47:42) *
off
Az orvosok szaktudásától nem esnék hanyatt, sok ügyvéd megél belőlük. A személyeskedő részre adott választ nem szofisztikálnám agyon: marhaság. Az is, hogy egy "utcai ember" ránézésre jobb döntéseket hoz, mint egy képzett és gyakorlott.

Tudod, ez pont olyan, mint amikor a kocsmában szakértik a focit meg a politikát. Vagy épp a jogalkotást-jogalkalmazást.
on.

Nem másra, mint pont az önhittség, a "mi szakmabeliek jobban tudjuk" mentalitás veszélyeire a legjobb példa a válság. Egyet biztosan lehet tudni, a pénzemberek csúful elszúrták.
Hibbantka
Nagyon amatőr bokszrajongói szemmel én úgy látom, hogy Haye esélyei a győzelemre a meccs folyamán az idő múlásával egyre csökkennek, függetlenül az ukrán kondijától. Nem különösebben szeretem Klitschkoék bokszát, de tény, hogy nem sokan találták még el, hogy mit is kellene ellenük tenni. Várom a meccset, de úgy érzem, ha Haye időben nem aktivizálódik, az ukrán lebontja a jab-jaivel. Mindenesetre örülnék, ha Haye meglepne.
Pacific

Vitali megsüvegeli Haye-t. cool.gif

http://www.youtube.com/watch?v=Ilvy5MLJq-E...feature=related
zvajo
IDÉZET(hittman @ 2009-04-04 23:08:53) *

Kivéve amikor balhoroggal (pl Austin), vagy jobbhoroggal (pl. Byrd, Brock, stb.) üti ki az ellenfelet...
adambalogh
IDÉZET(Tigga @ 2009-04-07 16:47:42) *
off

on.

Nevetséges. Azokat véded, akik minden józanul gondolkodó ember számára a tehetségtelenség és az önhitt ostobaság példaképei lesznek a következö néhány száz évre. Söt azok is maradnak az idök végezetéig.
Vannak hozzáértö, müvelt, lelkiismeretes és jólfelkészült menedzserek a világon.
Ezt én is aláírom. Büszke vagyok rá, hogy mindkettöjüket személyesen ismerem.
zvajo
IDÉZET(Pacific @ 2009-04-08 22:49:37) *

Basszus, Haye ugy néz ki Vitya mellett, mint egy kisiskolás smile.gif
Nekem már többször feltűnt, hogy csak akkor nagy a pofája, ha Vitali nincs éppen jelen. Nem lehet véletlen.
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.