Segítség - Keresés - Felhasználók - Naptár
Teljes verzió: A BUDO ÉS A TÖBBI HARCMŰVÉSZET SZEMFÉNYVESZTŐI
Harcosok klubja > Fight.hu > Fight.hu fóruma
Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79
Bálna
IDÉZET(Csika @ 2011-01-29 13:00:05) *
Na nézd már, nem lehet leírni hogy c*gány? Mi folyik itt?


Azért mert ahogy az egész ország úgy már a fórumok is c*gány pártiak, hisz ők áldozatok, nem te meg én meg a haverod akihez betörtek, vagy az agyonvert öregasszony.

Na erről beszéltem tegnap! Nem a saját hibádból kerülsz bele ilyen helyzetbe aztán mégis te kerülsz bajba. Ezeknek a tetves parazitáknak mindent lehet, szépen lassan felemésztik az országot. Ezekkel kéne összeköltöztetni a szarevő politikusokat hogy megmutassák hogy kell velük együtt élni.
Kodiak69
IDÉZET(Csika @ 2011-01-29 11:58:39) *
Osu!
Gyerekek, friss hír: Ügyvéd barátom telefonált és mesélte el az alábbiakat!
Közös barátunkhoz az éjjel, tehát ma 2011.01.29.-én 1/2 3-kor betörtek. Két nem most barnult személy, egy férfi és egy nő, ráadásul ismerjük is őket(sajna)! Cimborám felébredt arra, hogy vki motoszkál a házba és elkapta a két görényt! Miközben a c*gány k*cs*göt gépelte, a nő majdnem kikaparta a szemét, de azt is lecsapta! Kihívta a rendőröket közben a két patkány menekült volna, de ő nem engedte el őket! Cigányokat elvitték havert meg a mentők veszprémbe mert kiderült úgy megkaristolta a c*gány "Qrva" az arcát hogy 9 öltéssel kellett összevarni!
Na ezután vett az ügy érdekes fordulatot! Haver miután hazaért csodálkozott hogy kutya sehol! Keresi és megtalálja a hátsó verandán megdögölve! Rohan a yardra hogy agyonverje a mocskokat, de csodák csodájára azokat már előbb kiengedték az őrsről, mint őt a korházból! Sőőt, most jön a java! De jó is hogy beugrott, mert így könnyen őrizetbe vehetik, testi sértés és alapvető személyiségi jogok korlátozása miatt!

Pár haver meg ezt a korlátozás este folytatni foglya! Lehet velük tartok!

Magyarország 2011

Ez a Magyar narancs sz*r ,de a miénk: remélem megszopja ezt bár bunkó nagypolitikus is.
Multkor a család nélkülem ment esti ügyeletre a nem most barnúlt újmagyarok nagycsaládosan bementek úgy 8 -an félrelöktek mindenkit azt egyenesen az orvoshoz miközben meg odaszóltak egy idősebb hölgynek, hogy dögöljön már meg mert foglalja a helyet előlük annak a nőnek aki előtt dolgozott úgy 40 évet, hogy ezeket az állatokat tudják etetni. Lehet, hogy szerencsém volt, hogy nem voltam ott mostt sitten lehetnék jogos rendrakás miatt. A portás ki sem merte dugni az orrát a fülkéjéből.
A fülke forradalom ennyit ér, dolgozz s majd az eltartott kinyír. angry.gif
chuck-d
IDÉZET(Csika @ 2011-01-29 12:00:05) *
Na nézd már, nem lehet leírni hogy c*gány? Mi folyik itt?


annyi előnye van, hogy legalább nem dobja ki a kereső ilyen témákra a fórumot, és így nem téved ide valami okos a rózsadombi burokból, hogy ilyen nincs, igazából a lakásunk egy direkt cigánycsapda, álnok módon odacsábítjuk őket és egy egyszemélyes rasszista felvonulás keretében, álmunkból felébredve alsógatyában, létszámhátrányban, puszta kézzel a kések, balták ellen terrorizáljuk a meglepett és rettegő romaszenteket.
chuck-d
IDÉZET(Zsoci @ 2011-01-29 12:50:58) *
Ezek után, ha valaki bejön, és sikerül megcsípni, azt érik el ezekkel a törvényekkel, ha tudom, elásom a fa alá a picsába. Akkor haza sem engedik fél óra után, meg nekem sem lesz belőle bajom, jólvan magyarország, ha úgy, hát így...


na igen, a túlkriminalizálás sosem jön be. ebből lehet az is, hogy már úgyis mindegy alapon jobban odacsap majd mindenki, mert ha csak leütöm, lefogom, akkor is elővesznek. az mondjuk érdekes, hogy alapból a törvények alapján még nem is kellene így csinálniuk, csak ez lett a bevett alkalmazási mód. mert a rendőr előveheti a Csika által mondott tényállást, vagy a jogos önvédelmet és a bűncselekmény elkövetőjét a hatóság megérkezéséig a helyszínen tartás jogát. van paragrafus, ami kiáll mellettünk, és van, amivel meg basztathatnak. ez utóbbit alkalmazzák, felülről bűzlik a hal.

hallottam, somogyi eset, nő autóval, pár c*gány szabálytalankodik, egymásba mennek. rendőrök kijönnek, a balesetet okozók helyett a könnyebb út, a nő a hibás, büntetés, még a jogsiját is elvették. most kire haragudjon jobban, a cigókra, vagy a rendőrökre. hogy visszaköszönjön a kutyás téma, miután felrúgja az ember a hűűjje acsargó kutyát, azért az azt poénból ráeresztő gazdit is jól szájon vágja, hogy érezze a törődést.
chuck-d
IDÉZET(hatchet @ 2011-01-29 10:27:26) *
Belekotty: sztem ne egy nyílt fórumon írd le, hogy van egy olyan késed, ami "tiszta" rolleyes.gif


nem jó megközelítés, azt képzeld el, hogy mi van még ott, ha ennyit simán leír ide. a mélygarázsában ott figyel még egy Panzerkampfwagen VI B is. smile.gif
Luisz
Eloffoltátok a kutyatémáig meg a késelésig romalopásig.Èn csak beirtam itt hogyan oldják meg az ilyen problémákat.Mert meg van oldva miután se gázspray nincs nálam sem balta az ágy alatt sem kés a gyermekeim nyugodtan sétálnak az éjszakában. Lehet hogy nagyvárosban és pont nálunk más.
De tegnap leirtam hogy Szerbiában hogyan oldják meg az ilyen eseteket aztán kitörölte a moderátor.
De elmesélhetem hogy hogyan van ez Törökországban .
Most per pillanat itt élek.
Szerintem egyesek nagyon a média hatása alatt élnek ott nállatok. basszátok meg azt ha én baltát kell az ágy alá rakjak meg kutyákkal aludjak.
A háboru alatt rabolták ki a Vajdaságban a házamat.Szerintem a lakok akik azelött ott laktak.De azota és azelött sem volt ott rablás.Ott az uj felépitett bebutorozott igaz kis házam.Soha semmi baj nem volt.
Na hogy ne csak egy gazdag ország példájával jöjjek elö.Vajdaság közepes inkább szegény terület de nem kell aludjunk késsel baltával az ágy alatt.
Maga a nép a kultura is hibás nemcsak a politikusok.

Persze nem álitom hogy nincs ez igy ,de én a Blaha Lujza tér környékén sokat tartozkodom ,és arra amerre járkálok sok a roma de soha senki nem bántott.
Késsel sem alszom amikor ott vagyok.
Habár a Balatonon jártam már ugy hogy besurrant egy nagy darab ember és a hálobol ment ki amikor én a nappalibol. Zargattam az udvarban majd kiabáltak a kocsibol vissza hogy még találkozunk.
De ettöl függetlenül sem alszom késekkel. Aki a médiára halgat az rácsot tesz az ablakra.
Luisz
Egyébként elöbb utobb elkeveredtek ti velük. Nem szül a magyar vagy kivándorol.A lánynak fiura van szüksége a fiunak lányra.Miután a magyarok nem szaporodnak a fiatalok a romákkal lesznek kénytelenek összekeveredni.Nézzetek egy kicsit szét azért jobban. A folyamat már évtizede elindult csak egyesek nem valják be. Persze ahol ilyen a helyzet ott ez nem is baj.Más választás nincs.A most a Playboyban szereplö VV kislyán is roma lyány.Ès még hogy elcsábitsa a magyar férfiak szivét. rolleyes.gif
hatchet
IDÉZET(chuck-d @ 2011-01-29 14:04:19) *
nem jó megközelítés, azt képzeld el, hogy mi van még ott, ha ennyit simán leír ide. a mélygarázsában ott figyel még egy Panzerkampfwagen VI B is. smile.gif


A múltkor láttam egy embert, aki hokimaszkban szállt ki egy harckocsiból... smile.gif
(Ki lehetett az...? A helyes megfejtést beküldők között önvédelmi témájú bollywoodi akció DVD-ket sorsolunk ki. birggrosze.gif )
Luisz
Hát nem furcsa egy helyzet.A multban amikor ki ki szedtem a Blikk- böl egy egy ilyan bünözési témát és elemeztem akkor mindenki azzal támadt hogy leszarom Magyarországot.Most meg vagy 6-8 hazaiak által belinkelt ,beirás a helyzetröl ami ezek szerint nem rozsás.Na fene.
belekotty
IDÉZET(S.H.O.T. @ 2011-01-29 08:49:52) *
belekotty,

pár éve még azt írtam volna, te paranoid vagy és beteg.
Lassan viszont elértem azt, hogy ennyit gondoljak: paranoid vagy smile.gif , de sajnos megértelek.


Ha békét akarsz, készülj a háborúra! Ciolkovszkij rolleyes.gif
A szomszédomat 3 vagy négy éve nyáron a nyitott ablakon keresztül elkábították gázzal. Minden elvittek a lakásból, úgy hogy a kutyát is elaltatták.
Szembe két szomszédot pakoltak ki szilveszterkor. Nekem mind a hat kutya be volt csukva a lakásba valszeg csak azért nem próbáltak bejönni. Három házzal odébb két idős embert raboltak ki egy éve.
Szerinted aki a kutyák ellenére bejön, azzal mit kellene csinálni? Az nem pusztakézzel fog bejönni, azt tuti. Ez nem paranoia. Alapszabály. Úgy bocsájtkozz harcba, hogy eleve nálad legyen a fölény. Sajnálom nagyon hogy annak idején amikor Balcsin dolgoztam, nem vettem Hajmáskéren ezt-azt amikor a ruszkik kivonultak. Akkor 3 ezer volt az AK-47 öt teli tárral.
belekotty
IDÉZET(straight @ 2011-01-29 10:35:56) *
Sokaknak fájdalmas ez a való világ,de tesznek-e érte valamit,hogy mássá legyen?


Hát ez az! Én másítani nem tudok rajta, de legalább eggyel kevesebb k*cs*g mászkál utána az utcán ha hozzám bejön.
belekotty
IDÉZET(hatchet @ 2011-01-29 14:45:26) *
A múltkor láttam egy embert, aki hokimaszkban szállt ki egy harckocsiból... smile.gif
(Ki lehetett az...? A helyes megfejtést beküldők között önvédelmi témájú bollywoodi akció DVD-ket sorsolunk ki. birggrosze.gif )

birggrosze.gif birggrosze.gif birggrosze.gif
belekotty
IDÉZET(chuck-d @ 2011-01-29 14:04:19) *
nem jó megközelítés, azt képzeld el, hogy mi van még ott, ha ennyit simán leír ide. a mélygarázsában ott figyel még egy Panzerkampfwagen VI B is. smile.gif


Ajánlom szerezz be egy láncos buzogányt! Én Franciaországban vettem. Amint megláttam beleszerelmesedtem. A téglafalat le lehet bontani vele. Az álmom hogy legyen újra a kezemben Dragunov. Mesterlövész voltam. Az ám a fegyver! Sajna a lőfegyver tartása túl nagy rizikó.

hatchet !

Nem tudom kiírta ide be a nevemben hogy van "tiszta" késem, valaki ellopta a jelszavam. birggrosze.gif
belekotty
IDÉZET(Zsoci @ 2011-01-29 09:21:25) *
Belekotty nem beteg(na jó, lehet egy kicsit, de akkor én is^^), csak képben van a jelenlegi helyzettel, Ő a gondoskodó apa modellje számomra(én is egyébként hasonlóan próbálok megfelelni:P), aki nem a struccpolitikában látja a megoldást, hanem a tettekben, ha eljön az ideje.
Bárcsak minden magyar férfiben-apában lenne ennyi, és nem azt választanak, a lustaság-gyávaság miatt, hogy bele sem gondol, milyen dolgok jöhetnek a jövőben, és basznak rá, inkább hessegetve a gondolatot, hogy ilyen úgysem lesz, meg majd megvédi a családom a rendőrség/állam, + akkor már minden mindegy lesz amugy is stb...

Én számszeríj helyett visszacsapót vettem, nagyobb a tűzgyorsaság^^, hatás szintén meggyőző, be van tárazva vadászvessző gazdagon, gyakorolni is elkezdtem, hogy találjak is néha, ha kell, szekrényben feleségemnek betárazott gumis gázriasztó, ágyam mellett hű kistársam vipera, aki követ mindig mindenhova, kertben a rottweiler keverék, ablakon rácsok, és én is gondolkozom keményen, egy vadászklubbon mostanában, és nem feltétlen mert annyit járnék majd el vadászni(bár ez ellen sem igen van kifogásom, no meg a vadhusit is szeretem^^).


Köszi! icon_thumbs.gif
egall aladár
IDÉZET(belekotty @ 2011-01-29 16:47:43) *
Ajánlom szerezz be egy láncos buzogányt! Én Franciaországban vettem. Amint megláttam beleszerelmesedtem. A téglafalat le lehet bontani vele. Az álmom hogy legyen újra a kezemben Dragunov. Mesterlövész voltam. Az ám a fegyver! Sajna a lőfegyver tartása túl nagy rizikó.

hatchet !

Nem tudom kiírta ide be a nevemben hogy van "tiszta" késem, valaki ellopta a jelszavam. birggrosze.gif

a keserű omertát át lehet alakítani sörétesre...
csak az érdekesség kedvéért mondom, nem akarok senkinek sem ötletet adni.

keserű home defender, 12 db 18 mm-es gumit lő ki: http://www.youtube.com/watch?v=4KukF6br5Pg...feature=related


és a topichoz - taktikai elefántpuszi birggrosze.gif http://www.youtube.com/watch?v=uUFQ6FTuSLw...feature=related

belekotty
Nyami, nyami, kedvenc témám.
Ha átalakítasz bármit, fegyvert, lőszert, lövedéket, az ugye azonnal lőszerrel illetve fegyverrel való visszaélés. 2-8 év ha jól tudom.

No de.

Vehetsz Keserű flóbert pisztolyt némi utána járással. 2000 forint engedély kérés, 2500 forint a fegyver bevizsgálása.
Semmire nem jó, fáj, de nem állít meg. Ha átalakítod, a fentiek.
Na de. Kaphatsz forgótárast, ahol a tár furatai közötti fal át van vágva, ezért a golyó energiája kicsi lesz. Ha a hatos tárba, minden másodikba beleteszel 9 milliméteres keményfa rudacskát, (Praktiker) amit bármikor kiszedsz és eldobsz. Vagy elégetsz ha a behatolóba belelőttél, akkor a kutya nem mutatja ki hogy a fegyvert módosítottad. A szabvány tölténnyel komolyan behatol a kétcentis fenyőfa deszkába, már olyan is sikerült hogy átvitte. Na most az a lövés több mint fáj. birggrosze.gif Nincs az az isten aki bebizonyítja hogy a fegyvert manipuláltad. Mellesleg a lőszerből valamivel kioldható az anyag (azt hiszem acetonnal vagy éterrel) vagyis ugyanazzal az anyaggal megduplázható a robbanó anyag mennyisége egy töltényben. Hilti patronból (szabadon kapható) is kiszedheted a lőport, de azt kimutatják. Abból csak nagyon keveset szabad bele rakni, mert a vékony forgótárat szétvetheti.
kaoklai
Oszt mit csinaltal szerbiaba belekotty?
chuck-d
IDÉZET(belekotty @ 2011-01-29 16:47:43) *
Ajánlom szerezz be egy láncos buzogányt! Én Franciaországban vettem. Amint megláttam beleszerelmesedtem. A téglafalat le lehet bontani vele. Az álmom hogy legyen újra a kezemben Dragunov. Mesterlövész voltam. Az ám a fegyver! Sajna a lőfegyver tartása túl nagy rizikó.


ahogy te is, én is csak olyan cuccokat vennék ilyenkor a kezembe, amit tudok már valamennyire használni. biztos pusztít, magamat ismerve ilyenre festeném a végén a vasgolyót:

azért a kertben elásva bárhol otthagyhattak az oroszok valami lezsírozott vasat. csak ha nagyon melegedne itthon a pite. smile.gif
belekotty
IDÉZET(chuck-d @ 2011-01-29 21:12:03) *
ahogy te is, én is csak olyan cuccokat vennék ilyenkor a kezembe, amit tudok már valamennyire használni. biztos pusztít, magamat ismerve ilyenre festeném a végén a vasgolyót:

azért a kertben elásva bárhol otthagyhattak az oroszok valami lezsírozott vasat. csak ha nagyon melegedne itthon a pite. smile.gif


Ja, meleg pitére jó lenne tartani valamit. Oszt elásnám fenn a hegyen, kis műanyag tálkában, viaszba öntve, valami kiemelt tájékozódási ponthoz közel.
Ha lőnek az utcán és fosztogatnak, akkor kiásom és lelövöm azt is aki átmászik a kerítésen.

A láncos buzogány egyszerű fegyver, használata messze nem annyira komplikált mint a nuncsakué. Egyre kell vigyázni, fáról, falról visszapattanhat a feje. Emberről nem pattan vissza. birggrosze.gif Csak hely kell a használatához.
http://www.turania.hu/catalog/buzogany/lan...nagy-p-584.html

Nekem egyébként öntöttvas fejű van, a tömör téglafal bontható vele. Kutya ellen remek, mert vízszintesen kaszálva a dög nem tud közeledbe jönni, ha meg elkapod vele, annak annyi. Csak hát a sajátodról nem tudod leszedni vele. Olcsó fegyver és több ember ellen is remek, mert akit ér, annak annyi.
Három brazil belép a szobámba, másodperceken belül halottak lesznek.
Na jó, tudom S.H.O.T-tól mindjárt kapok ezért. birggrosze.gif
Luisz
Az én kérdésem inkább igy hangzik hogy Szerbiában vagy a Vajdaságban?Mert Szerbia a Duna másik oldalán van. A Vajdaság meg a másikon.Térképen egy az ország de az emberek nem a térképröl döntik el odahaza hogy Szerbia határai hol huzodnak.
Hát érdekes örvénybe estél bele Belekoty.
Van egynéhány dolog ami után elgondolkozik az ember hogy te tényleg valami minisztérium tanácsadója vagy ma mit is irtál?
Na hát okosabb lettem. Veszek egy francia buzogányt ,és elásom ott a lakás környékén ha netalán valakik majd fosztogatnak akkor legyen mivel fejbeverni az embereket.
A zasszony meg a gyerek márciusban utaznak Budapestre egy kis kikapcsolodás okánál fogva. Na felvilágositom öket mint jó férj és jó apa hogy a gyerek legjobb ha bemegy és vesz egy szamurájkardot vagy egy 15 cm-eres kést ,amit a zsebben fog hordani amig az anyjával sétálnak a pesti éjszakákában.Egy baltát pedig azon okok miatt kell majd venni hogy ha netalán 3 rézbörü brazil bejut a lakásba akkor azzal meg tudják védeni magukat.
A feleségem meg nem árt ha felfegyverkezik egy gázszpréjjel a gyerek azért még talán vegyen egy gázpisztolyt is.

Borzalmas de talán ez a megoldás.
Nekem meg nyárára meg kell gondolnom hogy milyen fegyvert kell vennem amit át manipulálhatok hogy ha a rézbörüek késsel pénzt követelnek akkor meg tudjam védeni magamat.

De ami mindennél fontosabb hogy gázálarcot kell vennem a családnak ha este valaki gázzal akar minket elaltatni Budapesten akkor megvéd az álarc.Közben meg egy altatógázt érzékelö riasztót is kell venni mert ami biztos az biztos.

Micsoda kiadás azt a pereputyot.Ki gondolta volna hogy ez mind szükséges ha az ember Budapesten sétál.
Szerintem azért még egy kuvaszt is bérlek valami kutyatenyésztötöl hadd legyen kéznél ha a brazilok támadnak. icon_thumbs.gif

belekotty
Luisz!

Mi nem a kényelmes Svédországban élünk. Én meg tudom mi a Vajdaság, tudom mi Szerbia és Pristina városát is ismerem, amit te lehet hogy nem.
Te meg vajdasági magyarként ítéled meg a dolgokat. Én meg a szerbek szempontjából is. Nekem volt egy Dara nevű szerb barátnőm kint Belgrádban, aki belügyi dolgozóként el tudta intézni, hogy elmehessen a szüleiért dél-Boszniába a lezárt területekre. Sosem jött vissza, ma is a háborúban eltűntek listáján szerepel a szüleivel együtt. Maradjunk abban hogy a bosnyákok és horvátok is megérték pénzüket, csak a magyar médiának a szerbek lejáratása volt a cél. Tudok egy-két dolgot arról hogy kaptak fegyvereket hirtelen a horvátok 92-ben. A magyar diplomácia célja akkor az volt hogy a szerbeket lekössék a horvátok és ne legyen erejük a magyar kisebbség elleni pogromokhoz. Aztán jött az embargó. Hatalmas pénzt lehetett keresni, mert a nyugati szakemberek nem mehettek, de mi magyarok igen. A felvilágosult szerbek pedig semmi bajuk nem volt a magyarokkal. Meg kell értenünk, nekünk egy diktátum szabta meg a határainkat Trianonban, az övékét pedig a mai nagyhatalmak. Ha nem akkor esett volna pont széjjel a Szovjetunió, akkor ma Jugoszlávia egységes állam lenne, mert az oroszok nem engedték volna.
szerzetes
Sziasztok. Hú... ez valami paranoid topic?! Belekotty ha ennyire fosol, miért nem kérsz engedélyt önvédelmi lőfegyver tartására? Mint azt javasoltad is magadnak, belépsz egy bármilyen lövész egyletbe, és máris lehet saját pisztolyod. A többi faxság amiket írogattok itt kb. hasonlít a Holló Színház önvédelmi tanfolyamához ("támadj meg ezzel a banánnal" stb.). Komolyan ez az arzenál, 15 cm-es kés meg láncos buzogány, a gyülevész kisebbségi hordák szoktak ilyennek felfegyverkezni... miért nem vállról indítható páncéltörő rakétát és lángszórót tartotok otthon, azokkal könnyebb kiiktatni egy palota pincsit. birggrosze.gif
Zsoci
Vadászklubbos tagságra csak annyit mondok tényleg, ami késik nem múlik, a "fosásról" is csak annyit, aki készül, az nem feltétlen gyáva, csak nem szeretné pl. a hívatlan vendég/ek "jóindulatától" látni függeni a családja életét.
Én ha lehet, nem szeretnék elfeküdve egy sz*r szituban könyörögni egynlőtlen harc után(pl. bozótvágó vs puszta kéz) kivérzséshez közeli állapotban, legalább a kisfiamat ne bántsa stb szintü rigmusokat ismételve.

Miért ne lehetne nekem is itthon mindenféle jófajta FALIDISZ(nekem amugy jobban is tetszik egy íj-kard izlésesen elhelyezve mint dísz, mint mondjuk egy festmény-fotó), ami azért ha kell, jó helyre nyúlva szétbaszkodhat hamar pár embert, no meg a szekrénybe elrejtett de gyorsan elővehető gumis stukker sem zavarja egyetlen vendégemet sem, akit ÉN HÍVTAM be, zömük azt sem tudja hogy van...

Nem fosás ez, egyszerüen csak nem struccpolitika. aki készül azt is meg lehet lepni, de aki nem is készül, az csak préda semmi több.
S.H.O.T.
belekotty,
tőlem aztán nem kapsz, én azt írtam, megértem a paranoiádat MÁR. Ugyanis engem is azzá tett az utóbbi pár év. icon_thumbs.gif
annyira, hogy az eddigi kényelmes fotelállásomat képes vagyok lecserélni egy paranoia okozó üldözésre... blink.gif


szerzetes,
Az éles önvédelmi fegyver megszerzése NAGYON nem ilyen egyszerű... mármint legálisan.
S.H.O.T.
ahogy látom, a két véglet között mozgunk.
Aki nem fegyverkezik = préda
aki fegyverkezik = paranoid
d3.gif

Azért nem valami közel-keleti, vagy dél-amerikai "őserdőben" élünk szerencsére, csak éppen a kilátástalanság nőtt óriásira itthon és
a csóróság egyre több gázos szitut termel ki. A remek múltunkból itthagyot jogszabályok pedig az átlag enmberek szerint nem őket védi.
Ráadásul őket is sarcolja meg a mindenkori kormány a legjobban (3.8millió adózó?????), oszt még ő rajtuk is statuálják a példákat....

chuck-d
IDÉZET(szerzetes @ 2011-01-29 22:57:56) *
Sziasztok. Hú... ez valami paranoid topic?! Belekotty ha ennyire fosol, miért nem kérsz engedélyt önvédelmi lőfegyver tartására? Mint azt javasoltad is magadnak, belépsz egy bármilyen lövész egyletbe, és máris lehet saját pisztolyod. A többi faxság amiket írogattok itt kb. hasonlít a Holló Színház önvédelmi tanfolyamához ("támadj meg ezzel a banánnal" stb.). Komolyan ez az arzenál, 15 cm-es kés meg láncos buzogány, a gyülevész kisebbségi hordák szoktak ilyennek felfegyverkezni... miért nem vállról indítható páncéltörő rakétát és lángszórót tartotok otthon, azokkal könnyebb kiiktatni egy palota pincsit. birggrosze.gif


nem tudom mit szedsz, de le kellene állnod róla, ráment az arcodra. növeszti. gondolom vágod, hogy nem a tartalmi résszel van gondom.
chuck-d
IDÉZET(S.H.O.T. @ 2011-01-30 08:33:37) *
ahogy látom, a két véglet között mozgunk.
Aki nem fegyverkezik = préda
aki fegyverkezik = paranoid
d3.gif

Azért nem valami közel-keleti, vagy dél-amerikai "őserdőben" élünk szerencsére, csak éppen a kilátástalanság nőtt óriásira itthon és
a csóróság egyre több gázos szitut termel ki. A remek múltunkból itthagyot jogszabályok pedig az átlag enmberek szerint nem őket védi.
Ráadásul őket is sarcolja meg a mindenkori kormány a legjobban (3.8millió adózó?????), oszt még ő rajtuk is statuálják a példákat....


Si vis pacem, para bellum.
ennyi smile.gif
egall aladár
IDÉZET(Luisz @ 2011-01-29 22:19:11) *
Az én kérdésem inkább igy hangzik hogy Szerbiában vagy a Vajdaságban?Mert Szerbia a Duna másik oldalán van. A Vajdaság meg a másikon.Térképen egy az ország de az emberek nem a térképröl döntik el odahaza hogy Szerbia határai hol huzodnak.
Hát érdekes örvénybe estél bele Belekoty.
Van egynéhány dolog ami után elgondolkozik az ember hogy te tényleg valami minisztérium tanácsadója vagy ma mit is irtál?
Na hát okosabb lettem. Veszek egy francia buzogányt ,és elásom ott a lakás környékén ha netalán valakik majd fosztogatnak akkor legyen mivel fejbeverni az embereket.
A zasszony meg a gyerek márciusban utaznak Budapestre egy kis kikapcsolodás okánál fogva. Na felvilágositom öket mint jó férj és jó apa hogy a gyerek legjobb ha bemegy és vesz egy szamurájkardot vagy egy 15 cm-eres kést ,amit a zsebben fog hordani amig az anyjával sétálnak a pesti éjszakákában.Egy baltát pedig azon okok miatt kell majd venni hogy ha netalán 3 rézbörü brazil bejut a lakásba akkor azzal meg tudják védeni magukat.
A feleségem meg nem árt ha felfegyverkezik egy gázszpréjjel a gyerek azért még talán vegyen egy gázpisztolyt is.

Borzalmas de talán ez a megoldás.
Nekem meg nyárára meg kell gondolnom hogy milyen fegyvert kell vennem amit át manipulálhatok hogy ha a rézbörüek késsel pénzt követelnek akkor meg tudjam védeni magamat.

De ami mindennél fontosabb hogy gázálarcot kell vennem a családnak ha este valaki gázzal akar minket elaltatni Budapesten akkor megvéd az álarc.Közben meg egy altatógázt érzékelö riasztót is kell venni mert ami biztos az biztos.

Micsoda kiadás azt a pereputyot.Ki gondolta volna hogy ez mind szükséges ha az ember Budapesten sétál.
Szerintem azért még egy kuvaszt is bérlek valami kutyatenyésztötöl hadd legyen kéznél ha a brazilok támadnak. icon_thumbs.gif


lehet ironizálni nyugodtan. de mindentől függetlenül én szükségesnek találom, hogy az otthonunkat legyen mivel megvédenünk.
legutolsó betörési próbálkozásnál hozzánk a tetőn keresztül akartak bejutni (tetőtéri lakásban lakok). ha akkor mondjuk betegség, vagy szabadság miatt otthon lettem volna (hétköznap délelőtt ugye), akkor mégis mit csináltam volna, amikor arra kapom fel a fejem, hogy bebasszák az egyik tetőtéri ablakot, és a ott állok szemben egy betörővel, aki szintén meglepetetten és nem kevésbé ijedten pislog rám a barna szemeivel?
nyissam ki az ajtót és kísérjem ki? vagy várjam meg, ahogyan felküzdi magát a törött ablakon, vissza a tetőnkre, és ha kell odaadom neki a létrát is?
szerintem az ilyen helyzeteknél nagyon jól jön, ha van a közelben egy-két "észérv": rövid machete, gázspray, gumizott gázfegyver, vipera, rpg, kinek ízlése szerint.
véleményem szerint, ha valaki már arra adja a fejét, hogy betör valakinek az otthonába, számoljon azzal, hogy nem fogják tárt karokkal fogadni.

és tudom, hogy svéd nyelven nincsen olyan szó, hogy betörni (erre az angol szót használják) smile.gif , de nálunk sajnos erre kell felkészülni.
egall aladár
IDÉZET(chuck-d @ 2011-01-30 09:06:38) *
Si vis pacem, para bellum.
ennyi smile.gif

én mindig azt mondom, hogy: könnyű úgy pacifistának lenni, ha nincsen fegyvered.

smile.gif
Kodiak69
IDÉZET(S.H.O.T. @ 2011-01-30 08:33:37) *
ahogy látom, a két véglet között mozgunk.
Aki nem fegyverkezik = préda
aki fegyverkezik = paranoid
d3.gif

Azért nem valami közel-keleti, vagy dél-amerikai "őserdőben" élünk szerencsére, csak éppen a kilátástalanság nőtt óriásira itthon és
a csóróság egyre több gázos szitut termel ki. A remek múltunkból itthagyot jogszabályok pedig az átlag enmberek szerint nem őket védi.
Ráadásul őket is sarcolja meg a mindenkori kormány a legjobban (3.8millió adózó?????), oszt még ő rajtuk is statuálják a példákat....

Na ja icon_thumbs.gif Csak oda ne jussunk, hogy azt higyjük, hogy minden szegény gázos lesz, mert ez kultúra függő excl.gif
Aki fegyverkezik az = tisztánlátó
A sok hűűjje álhumános megtévesztett, meg tisztán préda, de a jóidőben jött pofontól hamar tisztánlátóvá tehetőek birggrosze.gif
A kutyából nem lesz szalonna és addig jár a korsó a kútra amíg az Orsós el nem lopja.
Csak azért amiért Jézus negyik szögét is ellopták "ne verjék már bele nem szenved annyít" nyílatkozta tegnap eltartott honfitársunk a TV -be, Itt meg ne görnyedjél mán a vízhordással tesókám.
A testvéri szeretet nevébe utcai harcal fűszerezve birggrosze.gif
http://www.youtube.com/watch?v=ne5DKEA2tL0...feature=related

A gipo himnusz a szöglopással ennél a fábaszrúlt féreg, ha összefog a nyervogó macskával másnaposan is különbet vonyít tüzes vassal a seggébe.
http://www.youtube.com/watch?v=ORJoAdaMHRI
oldjudoman
Mi van itt?! smile.gif

Végigolvastam. Valaki benyögte hogy a sok harcművész vitatkozik itt a késharcról, holott fogalma sincs róla. Mire kialakult egy polémia hogy arcba, gyomorba, vagy ütőeret vágva kell küzdeni, belekotty főfőklaviatúra koptató barátunk pedig arról elmélkedett hogyan szúrna le egy kutyát kedvenc, már már hálótársi rangig emelkedett késével.
Ezen, meg az arcba szúráson sokan elkezdtek sápítozni, a vitaindító pirulva ki is vonult a vitából.

Közben kaptunk kis helyzet ismertetést a svéd paradicsomból. icon_reclamao.gif

Na most akinek kényes izlését bántja még így interneten gépelve is az arcba döfés, vagy egy megvadult kutya leszúrása, annak biztosan az életben nem volt kés a kezében kritikus szituációban, az jobb lenne ha nem írogatna róla!
Ez kábé olyan mint ha egy társaság a gázolás élvezetén örömködve, szörnyülködne azon hogy valaki tolatva szeret gázolni.
Aztán voltak jó poénok képekkel fűszerezve hokimaszkokról, annak mentén hogy egyesek az én házam, az én váram elvén kisebb középkori fegyverarzenált tartanak otthon, talán csak a dobó lándzsa hiányzik. Medvecsapdát is csak azért nem tart mert kutyái vannak, de az ablakait szívesen alakítaná lőréssé.

Közben ismét kaptunk helyzet ismertetést a svéd paradicsomból, a magyar és vajdasági összevetéssel. icon_reclamao.gif

Akit már ért stressz az fura hogy nem akar védekezni. Szerintem az gyáva aki nem készül az ilyen szituációra.
Lehet struccként viselkedni ebben a témában, csak ha otthon támadják meg a családja körében, akkor éppen betonon állva ijesztik meg.
Ez a kés a gyávák fegyvere duma meg végképp, főképp egy harcművész fórumonon, mert ez másról sem szól mint az összecsapásra felkészülésről.
Aki pedig a rózsadombi békében él, az meg ne dumáljon bele ezekbe!
A gáz és egyéb tűzfegyverekről olvasott ismeretek érdekesek voltak, az adott linkeket mégnézve már látom hogy én is rászánok ezekre némi pénzt, de lehet nem alszok vele együtt mint belekotty a doromboló kiskésével. birggrosze.gif

Valaki meg csináljon egy "Bezzeg Svédország" témát, mert itt már nagyon unom.
chuck-d
IDÉZET(belekotty @ 2011-01-29 16:38:52) *
Ha békét akarsz, készülj a háborúra! Ciolkovszkij rolleyes.gif


nem, Vegetius. smile.gif
S.H.O.T.
"Végigolvastam. Valaki benyögte hogy a sok harcművész vitatkozik itt a késharcról, holott fogalma sincs róla."

ki nyögte be? ezek szerint ő Qrvára ért a késharchoz. jöjjön kiokosítani minket.
de ha ilyen kali, esc - rima, stb. akkor köszi, mehet aludni. frech30.gif nem késes kötőszakkör, hanem önvédelem, amiről szó van. eplus2.gif


"Valaki meg csináljon egy "Bezzeg Svédország" témát, mert itt már nagyon unom."

azt hiszem, tudom kit takar a nicname-ed, de 21 hsz-el nem kellene "unni" még a többiek dumáját szerintem.
egall aladár
IDÉZET(S.H.O.T. @ 2011-01-30 11:03:09) *
de ha ilyen kali, esc - rima, stb. akkor köszi, mehet aludni. frech30.gif nem késes kötőszakkör, hanem önvédelem, amiről szó van. eplus2.gif


miből gondolod, hogy az eskrimások nem értenek a kés elleni önvédelemhez? gondolod, hogy csak támadni tanítanak késsel, ellene védekezni nem? smile.gif
az eskrimásoknak nagyon sok kés elleni önvédelmi technikájuk van, mert olyan szituációkra is igyekeznek felkészülni, amire ők számítanak, mert tudják, hogy így is lehet csinálni, míg a többi (nem fegyver orientált) stílus csak az alapokat ismeri és tanítja.
én úgy gondolom, hogy az tud a legjobban védekezni egy bizonyos dolog ellen, aki azt behatóan ismeri. már pedig aki edzésről edzésre késsel gyakorol jobban tisztában van a lehetőségekkel, mint az, aki csak bemutatón lát ilyet.
S.H.O.T.
a mondatom valakinek szólt, aki olvassa a fórumot wink.gif, ő tudja miért.
Egyébként jobban hiszek az olyan rendszereknek, mint pl. a ShivWorks, Crucible, stb. mert azok a kést, mint escape használják.
olyan, hogy kés-késharc nincs. A késelések (az igaziak, nem az elméletiek) nem Applegate Fairbairn-nel, vagy Extrema Ratio-kal történnek,
hanem kínai bicskákkal, konyhakéssel meg adhoc bökőkkel. Tény, hogy a fogást-elővételt-stb gyakorolni kell, de a keretek közé zárt rendszerek itt is olyanok, mint bunyóban az aikido, kungfu, stb. Tehát növeli az esélyed, de a másik reakciója úgysem az lesz, mint tanultad/tervezted.
SZIGORÚAN SZERINTEM!
(egyébként nem 1 kali/escrima instruktort ismerek személyesen, gyakorlotam velük, tehát nem megbántani akartam őket, hanem a fenti sor lebegjen a szem előtt icon_thumbs.gif )
Luisz
Hát nem az de az az érzésem van néha hogy valahol az öserdöi gerillaháboruk mindennapjairol olvasgatok itten.
Az amit a Joshi barátbol belinkelt a Kodiak 69 ,hát kb. olyan volt a Balkáni kultura valaha.Azóta volt egy háború ahol az ilyenek többsége meghalt aki meg nem az kábitószerben elpusztult. A háború szerintem megtisztitotta a légkört odahaza.Lehet hogy ez a megoldás?
Itt meg már 300 éve nem volt háború itten meg ezt tett jót ennek az országnak hogy nyugodtan élhetünk meg talán az erös karhatalom és az ügyes rendörség.
Tegnap éppen kint voltunk a feleségemmel a városi diszkoban ahol kb 600 középkorú ember többségében asszonyok nök táncoltak.Önfeledtül szorakoztak iszogattak.Kb az a 25-60 éves korosztály az aki ott bent van hétvégeken.
Hát eszembe jutott ez a topic.
Hála istennek mint azt már majd 2 évtizede tapasztalom nem volt balhé.
Hiába 300 év béke békét szül.
Ezer éves mindennapi háboruzgatás keveredve a nincstelenséggel olyan kulturát szül ami ott van.Lásd Joshi bharát klipp.
Hát csak gyakorolgassátok a késelést meg az önvédelmet.
Nálunk én már rég csödbe mentem volna eggyütt a város küzdsösportegyesületeivel ha ilyen alapokon oktatnánk a küzdösportokat.

Belekoty amit SZerbiárol irtál azzal tisztában vagyok.Koszovon nem voltam de éltem a menekülttáborban itten 2000 koszovoi albánnal.Söt egy családdal 6 honapig egy lakásban is. Ismert a helyzet számomra.
Luisz
Èn ezzel be is fejeztem.
Belekoty. Ha igy van ahogy leirtad akkor költözz el onnan.Van Budapesten több kerület ahol nem kell késsel aludni. De ha átköltözöl a Vajdaságba ottan se kell késsel aludnod. Nálunk odalent még a kaput is csak este 22-23 ora után zárják be az emberek addig isten hozott mindenkit.Nálam még zár sincs a kapunk.
icon_thumbs.gif
egall aladár
IDÉZET(S.H.O.T. @ 2011-01-30 12:03:20) *
Egyébként jobban hiszek az olyan rendszereknek, mint pl. a ShivWorks, Crucible, stb. mert azok a kést, mint escape használják.
olyan, hogy kés-késharc nincs. A késelések (az igaziak, nem az elméletiek) nem Applegate Fairbairn-nel, vagy Extrema Ratio-kal történnek,
hanem kínai bicskákkal, konyhakéssel meg adhoc bökőkkel. Tény, hogy a fogást-elővételt-stb gyakorolni kell, de a keretek közé zárt rendszerek itt is olyanok, mint bunyóban az aikido, kungfu, stb. Tehát növeli az esélyed, de a másik reakciója úgysem az lesz, mint tanultad/tervezted.
SZIGORÚAN SZERINTEM!
(egyébként nem 1 kali/escrima instruktort ismerek személyesen, gyakorlotam velük, tehát nem megbántani akartam őket, hanem a fenti sor lebegjen a szem előtt icon_thumbs.gif )


nem tudom, hogy más klubokban hogyan tanítják ezeket a dolgokat, nálunk az utcai szituációkra készítenek fel bennünket. éppen ezért nincsen nálunk késharc verseny. nálunk is elmondják azt, amit említettél, hogy kés vs. kés az esetek 99%-ban nem fordul elő. sőt, nálunk még arra is felhívják a figyelmet, hogyha már késharcról van szó, akkor mind a két fél vérezni fog, csak az egyik belehal.
pl. nálunk nem is annyira erőltetik a vágást, mert ha egy gagyi, sz*r (értsd kínai) késed van, annak nem lesz olyan éle, mint egy coldsteelnek, ezért a hatékonysága, hatása sem lesz ugyanaz. (ezért is a "kedvencem" az, amikor elmegyek másik helyre késes dolgot tanulni, akkor olyan technikákat tanítanak ami kínai bicska vs. bőrkabát ellen nem működik. amikor rákérdezek erre, akkor max. a szájukat húzzák, és kitérnek a válasz elől.)
tanulásnál olyan dolgokat tanítanak, ami nem köti gúzsba a kezünket, pont amiatt, hogy ne legyünk egy rendszer keretei közé szorítva. nálunk nincs olyan, hogy "ilyet nem lehet", vagy "ilyet nem csinálnak".
tehát igyekeznek kitörölni belőlünk minden illúziót, ami ezzel a témával kapcsolatban felmerülhet.
S.H.O.T.
akkor te Schermát is tanulsz, ha jól sejtem smile.gif

ja és a Coldsteel-ek gyári élezése xarok. én a spyderco p'kal-ban találtam meg a lelki társam egy éve, azóta... smile.gif
Luisz
Belekoty.
Ami a volt Jugoszláviát illeti igazad van.
A balfasz hazai politikusok meg a nagyhatalmak verték szét.A jóbol is megárt a sok.Hát szerintem tul sok sült bárányt ettünk meg a sok sljivocica is megártott egyeseknek.
1990 ben 20000 németmárka évi fizetésem volt egyszerü vegyigyárban dolgoztam.
5 év után amikor az utlevelet becseréltem 80 országhatár átlépésem volt. Szegedre vagy Budapestre ugy jártam vacsorákra szorakozni mint más a szomszédos kaffeba.
Minden évben a tengeren nyaraltam vagy a görög tengerparton vagy a balatonon.
Èlt a nép mint Marci a havason. Voltam vagy 100 lakodalomba az ottlakásom alatt mert ha lakodalom volt a falu összes magyar fiatalja hivatott vendég volt.
Apám szobafestöként egyedül dolgozott házat vett plusz Szeged Szöregen is vett egyet.
A Beldrádi autószalonrol a legdrágább kocsikat rögtön elkapkodták.
Mutasson az ember egyetlenegy lakást abban az országban amit saját pénzen vett.
Mind az államtol a vállalati ranglistákon kapták a munkások.
Volt mindene annak az országnak.

Ma mi van az utodálamoknak?A horvátok arra ébredtek hogy a nyugatiak megvették a tegerpartjukat? Ott voltam a tavaly a tengeren.Olvastam az ujságaikat.Maradt a sahtábla a zászlajukon? A többi válalat mind a külföldiek kezén?

A Montenegroiaknál meg minden lassan az oroszok kezében a tengerparton? Koszovoban 40 %-os a munkanélküliség?Macedonia egy szegény országocska?!
Ès azt álitsa valaki hogy igy jol jártak?Csak ha a sok politikus bevallaná hogy tévedett akkor a fákra kötnék fel öket. Igy az új generácio melozik 300-500 euroért a napi falatért a tengerröl ami sajátjuk még sokan álmodni sem mernek ,mig abban a sz*r Jugoszláviában akkor a dupláját keresték.
A szarajevoi Golf gyárban ami kocsi lejött a futoszalagrol az mind elkelt.
Boszniárol ne is beszéljünk mi lett belölle.
Mi meg itt külföldön ugye. Èn ha ma összetákolnák ujra azt az országot mennék haza.Ott jobban éltünk mint ma itt élek.
Persze az a hazám volt ez meg nem.Ez csak egy idegen ország számomra.Persze attol függetlenül a jó megoldásairol be be irogatok.
kaoklai
belekotty
pristina kosovoban van
az albanok ,horvatok nem artottak a magyarsagnak
a szerbek soha nem mulattak el egy alkalmat se a tortenelem soran (az olahokkal egyutt),hogy ne tamadjanak orvul a magyarsagra ha lehetoseg volt
amit az alabbiakban felvazoltal ha a negyede igaz volna a cigobunozes csirajaban folytodott volna az anyaorszagba
ehelyett a fletokorszakban hetente alztak titeket
ennyi...
Csika
IDÉZET(S.H.O.T. @ 2011-01-30 13:22:39) *
akkor te Schermát is tanulsz, ha jól sejtem smile.gif

ja és a Coldsteel-ek gyári élezése xarok. én a spyderco p'kal-ban találtam meg a lelki társam egy éve, azóta... smile.gif


Osu!
A coldsteel kardjaim éle csakugyan nem tökéletes (persze nem hozzáértőnek leesik tőle az álla) de ha kést akartok tökéleteset, akkor kyzliar! Van egy korshun és egy dv-2 -őm, (állítólag putyinnak is ez van) na ezek már kések!
Tökéletes fogás és a pengéje szenzációs! Hja és ha oroszoknál veszed akkor élezni is visszaküldheted mert postát kivéve ingyen van az is, bár 11 és 4 év alatt sem lett baja! Talán amik vetekszenek velük azok a marttiini késeim!
Spyderco is jó!
kaoklai
IDÉZET(Luisz @ 2011-01-30 16:29:10) *
Belekoty.
Ami a volt Jugoszláviát illeti igazad van.
A balfasz hazai politikusok meg a nagyhatalmak verték szét.A jóbol is megárt a sok.Hát szerintem tul sok sült bárányt ettünk meg a sok sljivocica is megártott egyeseknek.
1990 ben 20000 németmárka évi fizetésem volt egyszerü vegyigyárban dolgoztam.
5 év után amikor az utlevelet becseréltem 80 országhatár átlépésem volt. Szegedre vagy Budapestre ugy jártam vacsorákra szorakozni mint más a szomszédos kaffeba.
Minden évben a tengeren nyaraltam vagy a görög tengerparton vagy a balatonon.
Èlt a nép mint Marci a havason. Voltam vagy 100 lakodalomba az ottlakásom alatt mert ha lakodalom volt a falu összes magyar fiatalja hivatott vendég volt.
Apám szobafestöként egyedül dolgozott házat vett plusz Szeged Szöregen is vett egyet.
A Beldrádi autószalonrol a legdrágább kocsikat rögtön elkapkodták.
Mutasson az ember egyetlenegy lakást abban az országban amit saját pénzen vett.
Mind az államtol a vállalati ranglistákon kapták a munkások.
Volt mindene annak az országnak.

Ma mi van az utodálamoknak?A horvátok arra ébredtek hogy a nyugatiak megvették a tegerpartjukat? Ott voltam a tavaly a tengeren.Olvastam az ujságaikat.Maradt a sahtábla a zászlajukon? A többi válalat mind a külföldiek kezén?

A Montenegroiaknál meg minden lassan az oroszok kezében a tengerparton? Koszovoban 40 %-os a munkanélküliség?Macedonia egy szegény országocska?!
Ès azt álitsa valaki hogy igy jol jártak?Csak ha a sok politikus bevallaná hogy tévedett akkor a fákra kötnék fel öket. Igy az új generácio melozik 300-500 euroért a napi falatért a tengerröl ami sajátjuk még sokan álmodni sem mernek ,mig abban a sz*r Jugoszláviában akkor a dupláját keresték.
A szarajevoi Golf gyárban ami kocsi lejött a futoszalagrol az mind elkelt.
Boszniárol ne is beszéljünk mi lett belölle.
Mi meg itt külföldön ugye. Èn ha ma összetákolnák ujra azt az országot mennék haza.Ott jobban éltünk mint ma itt élek.
Persze az a hazám volt ez meg nem.Ez csak egy idegen ország számomra.Persze attol függetlenül a jó megoldásairol be be irogatok.Luis !te a vajdasagot meseled de 1984 ben olyan kodussag volt Macedoniaban ,hogy Milan Ercegan a birkozovilagszovetseg elnoke az olimpiai bajnok jugoszlav birkozonak oda adta a mobiljat ,hogy beszeljen haza de az visszautasitotta azzal ,hogy naluk 600 km/s korzetbe nincs se aram se telefon.
szerzetes
IDÉZET(Zsoci @ 2011-01-30 08:18:41) *
Nem fosás ez, egyszerüen csak nem struccpolitika.


Nem is a struccpolitikáról beszéltem, hanem arról, hogy kezd a fórum egy kicsit groteszk irányba elkanyarodni... mint egy hentes fórum... smile.gif ha jobban belegondolok, én is fel vagyok valamilyen szinten fegyverkezve, van pár nunchakum (elég jól kezelem...), itt figyel az előszobában egy spyderco penge és gázfegyverem is van... De annak boncolgatása, hogy kinek hová kell szúrni a pengével, hirtelen nem tudom sem a harcművészet, sem a küzdősport, sem az önvédelem kategóriába besorolni. Ha önvédelem, akkor gázpisztoly és nyúlcipő. Ha ennél komolyabbra lehet számítani, akkor lőfegyver. Fogalmam sincs, milyen nehéz lehet legálisan lőfegyverhez jutni. Én még nem éreztem szükségét (ritkán utazom BAZ megyébe...).
szerzetes
IDÉZET(chuck-d @ 2011-01-30 09:04:15) *
nem tudom mit szedsz, de le kellene állnod róla, ráment az arcodra. növeszti. gondolom vágod, hogy nem a tartalmi résszel van gondom.


Gondolkodtam valami frappáns válaszon, de túl fáradt vagyok hozzá. Nincs semmi baj az arcommal, tegnap ilyen kedvemben voltam. Bocs Belekotty (de tudom, hogy nem veszed magadra). A tartalmi részt fenntartom.
Tigga
ha nem hagyjátok abba hamarosan Magyarország fikázását és a hasonló témákat, akkor egyrészt rosszban leszünk (mert nálam ez kényes téma), másrészt idegességemben telefloodolom a topicot pl. a marhapörkölt főzéséről szóló szösszenetekkel, harmadrészt ha jól sejtem, hamarosan innen is elhúz mindenki, aki a másik topicokból is lelépett emiatt.
Luisz
Ha jol érzékelem itt magyarországiak irogatnak a mindennapi életröl. Tehát nem az ország fikázása az amikor 4-5 ember vázolja hogy késsel sétál , vagy baltával alszik vagy az önvédelmet azon okoknál fogva gyakorolja mert tényleg meg kell védenie magát.
Ezt azért jó tudni föleg nekünk akik külföldröl odalátogatunk.Nem árt elövigyázatosnak lenni talán?

Tigga valahogy sok a span a másik topicoldalon.

Strike:
Jugoszlávia szerintem maga a mai EU volt.
Voltak gazdagabb és szegényebb országrészei.A gazdagabbak finanszirozták a szegényebbek felemelkedését.Majd a gazdagabb tagállamok megunták eztet.
Hogy is van ma az EU-ban?Ugyanigy.Vannak gazdagabb országok akik fizetnek azért hogy a szegényebbek felzárkozzanak. Lassan az EU-ban is kezdik ezt a gazdagabbak megunni.
Koszovot hagyjuk ezen a topicon a horvátokrol amit irsz meg nem igaz,mert Jelasics bán hátbatámadta az 1848 as magyar forradalmat.
A horvátoknál a másadik világháború után azt hiszem 70000 magyar volt ma van 10000.Hova tüntek el mit gondolsz?Nem párologtak csak ugy el.
straight
tiggának
mióta lettél ilyen érzékeny?Egypár éve lelkesen dicsőitetted a pesti utcákon tüntetőket laposraverő orkokat ,elnézést rendőröket + fletót?
Luisnak
a luis topikjában válaszolok mert amit feszegetsz az nem tartozik már a topik témájához.
mint már alább is írták ha negyed része igaz lenne a nagy fegyverkezésnek nem létezne romabűnözés és nem létezett volna a magyarság útóbbi évekbeli alázása.
S.H.O.T.
"Ezt azért jó tudni föleg nekünk akik külföldröl odalátogatunk.Nem árt elövigyázatosnak lenni talán?"

Azért nem ilyen vészes a helyzet. Mint minden városban/országban, itt is vannak olyan peremrészek, ahol elővigyázatosnak kell lenni.
Egy átlag túrista, mint te eplus2.gif , nem ilyen helyekre fog ellátogatni.
belekotty
IDÉZET(szerzetes @ 2011-01-30 23:37:41) *
Nem is a struccpolitikáról beszéltem, hanem arról, hogy kezd a fórum egy kicsit groteszk irányba elkanyarodni... mint egy hentes fórum... smile.gif ha jobban belegondolok, én is fel vagyok valamilyen szinten fegyverkezve, van pár nunchakum (elég jól kezelem...), itt figyel az előszobában egy spyderco penge és gázfegyverem is van... De annak boncolgatása, hogy kinek hová kell szúrni a pengével, hirtelen nem tudom sem a harcművészet, sem a küzdősport, sem az önvédelem kategóriába besorolni. Ha önvédelem, akkor gázpisztoly és nyúlcipő. Ha ennél komolyabbra lehet számítani, akkor lőfegyver. Fogalmam sincs, milyen nehéz lehet legálisan lőfegyverhez jutni. Én még nem éreztem szükségét (ritkán utazom BAZ megyébe...).


Miért lenne groteszk? A késharcról beszélünk. Ha aikidóról beszélünk akkor miért a csuklócsavarásról beszélünk? Mert az a hatékony.
Ha boxról, akkor miért azt tanítják hogy álcsúcsra üss és ne homlokra?

Késharcban azzal nincs problémád hogy az eskrimások a gyomor, máj, vese, torok, artériák szúrását, vágását tanítják? Ezekben lehet hogy csak lágyrészt nem létfontosságú részt találsz és akkor még vagdalkozni fog a másik. Mégha torkot vágsz, lehet akkor is. Ha arcba szúrsz, az mindenképpen rettenetes fájdalommal jár és tájékozódási zavarral.
Ha testen szúrnak lehet észre sem veszed egy darabig, holott halálos a szúrás. Arcnál ilyen nincs, az mindenképpen demoralizál és megakaszt.
Ugye ott az az eset amikor a rendőrt halálos mellkasi lövés érte, de még nyomorékké lőtte az a gazembert.
A késharc a túlélésről szól, az ellenfél azonnali harcképtelenné tételéről.
Mit kell itt finnyáskodni? Ha pisztoly van a kezedbe akkor nem arcába durrantanál azonnal? Ha testre lősz még simán megszúr, ha szétloccsantottad az agyát már nem fog böködni.
Persze hogy nem küzdő sport. De szemfényvesztés ilyen belharcos kaszabolásokat oktatni, amikor te a karatés tapasztalatoddal is simán egy kizami tsukival belevillannál az agyába késsel a kezedben. Ne félj, ha a remegő, síró gyereked és felséged lenne a hátad mögött, előtted meg egy kancigány késsel a kezében nem lennének fenntartásaid!
Szerinted Dopeman, akinek nagyapját és nagyanyját halálra verte és kínozta pár büdös brazil, habozna beleszúrni egy ilyen pofájába?
Nem kell ez a finomkodó szemforgatás. Ha már ezen lelkizel, akkor ne vegyél kést a kezedbe, mert halott ember leszel adott esetben ha habozol!
A szöveges verzió nem adja vissza az eredeti lap tartalmát korrektül, nincsenek képek és formázott szövegek, az eredeti verzió megtekintéséhez: Kattints ide!.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.