Profibox Online | Profibox Fórum | Fight Online | Fight Fórum -->

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

7 Oldal V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Grappling
Ludmilla
hozzászólás 2010-03-15 20:15:14
Létrehozva: #21

Lightweight - Könnyűsúly (61.2kg)

Csoport: Regisztrált felhasználó
Azonosító: 8,369

Nem kötekedésből írom, de kíváncsi vagyok egyáltalán hányan birkóznak Mo.-n. Volt idő amikor még érdekelt, edzés után kerestem, de csak pár darab Bp-i egyesületet találtam, és azok is mind többnyire 7-15 éves korosztálynak(serdülőket) oktattak. Nem halt már ki itthon ez a sport?

IDÉZET(Luisz @ 2010-03-15 16:03:44) *
Na térjünk vissza a grappligre.Nálam volt keddenként submission és azok a judos fiatalok akik rászoktak a kemény judora szivesen jártak erre az orára is.
Most kedden nálam a thai bokszolok edzenek és a judosaim is eljárnak oda .Az edzés utolso 15-20 percében a judosok grapplingoznak. Erre megkértem az edzöjüket.
A Thai bokszolok habár érdekelte öket a dolog nemigazán kapcsolodtak be. na most a grappling az nagyon kemény munkát igényel ami a földharcot illeti. Aki erre nem szokott rá azt nehéz rávenni a grapplingra.
Mi hirdettünk szerte a városban (200000 es lakosu város) de bizony nagyon nem járt sikerrel. SEnki sem jött be. Még a városi birkozok sem grapplingeznek. Ott edzenek melettünk a sportközpontban. De azért nem jártunk sikerrel mert ez kemény munkát követel. Más klubokban is igy van. Nagyon kis számu a grapplingesek száma és talán a városi két bjj klubban grapplingoznak néha? Ott van MMA szakosztály is. Meg nálam? Informácioim szerint nem sokan. Csak a legkitartobbaké ez a sportág szerintem.Na meg persze szeretni is kell. Vannak egyének akik persze inkább judogiban földharcolnak.
Nem tudom Magyarországon ki grapplingozik de van egy olyan érzésem hogy ott is inkább a judosokat bjj-seket talán a birkozokat lehet rávenni erre a sportra.

Go to the top of the page

+Quote Post
Luisz
hozzászólás 2010-03-15 16:03:44
Létrehozva: #22

Hall Of Fame
Csoport kép

Azonosító: 11,479

Na térjünk vissza a grappligre.Nálam volt keddenként submission és azok a judos fiatalok akik rászoktak a kemény judora szivesen jártak erre az orára is.
Most kedden nálam a thai bokszolok edzenek és a judosaim is eljárnak oda .Az edzés utolso 15-20 percében a judosok grapplingoznak. Erre megkértem az edzöjüket.
A Thai bokszolok habár érdekelte öket a dolog nemigazán kapcsolodtak be. na most a grappling az nagyon kemény munkát igényel ami a földharcot illeti. Aki erre nem szokott rá azt nehéz rávenni a grapplingra.
Mi hirdettünk szerte a városban (200000 es lakosu város) de bizony nagyon nem járt sikerrel. SEnki sem jött be. Még a városi birkozok sem grapplingeznek. Ott edzenek melettünk a sportközpontban. De azért nem jártunk sikerrel mert ez kemény munkát követel. Más klubokban is igy van. Nagyon kis számu a grapplingesek száma és talán a városi két bjj klubban grapplingoznak néha? Ott van MMA szakosztály is. Meg nálam? Informácioim szerint nem sokan. Csak a legkitartobbaké ez a sportág szerintem.Na meg persze szeretni is kell. Vannak egyének akik persze inkább judogiban földharcolnak.
Nem tudom Magyarországon ki grapplingozik de van egy olyan érzésem hogy ott is inkább a judosokat bjj-seket talán a birkozokat lehet rávenni erre a sportra.

+Quote Post
m.zs.
hozzászólás 2010-03-11 23:06:32
Létrehozva: #23

Featherweigth - Pehelysúly (57.5kg)

Azonosító: 11,879

IDÉZET(Leko @ 2010-03-11 21:43:35) *
Kedves Mindenki! Tisztelt M. Zs.!

Rendkívül alpári módon szóltál a judo-ról és a judot kedvelő fórumozó társainkról. Hozzászólásod töröltem.
Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a judo felé húzókkal, vagy sem, nem így kell megbeszélni a dolgokat. Azt hiszem, a bjj gyakorlók többsége sem ért egyet ilyen hangvételű hozzászólásokkal.
Normálisan, észérvekkel alátámasztva kellene kommunikálni.
Arra kérek mindenkit, hogy a jövőben az előbbi mondatnak megfelelően, higgadtan társalogjunk!
Valósítsuk meg ezt együtt!
Köszönöm!

Üdv:
Leko

Tisztelt Leko úr,
ok,rendben.próbálok lájtosabban fogalmazni.amúgy nem is volt célom irni a fórumra csak már nem bírtam szó nélkül hagyni amit ezek itt csinálnak,mert annak tényleg semmi értelme.

+Quote Post
Leko
hozzászólás 2010-03-11 21:43:35
Létrehozva: #24

Middleweight - Középsúly (72.6kg)

Azonosító: 3,156

Kedves Mindenki! Tisztelt M. Zs.!

Rendkívül alpári módon szóltál a judo-ról és a judot kedvelő fórumozó társainkról. Hozzászólásod töröltem.
Függetlenül attól, hogy egyetértünk-e a judo felé húzókkal, vagy sem, nem így kell megbeszélni a dolgokat. Azt hiszem, a bjj gyakorlók többsége sem ért egyet ilyen hangvételű hozzászólásokkal.
Normálisan, észérvekkel alátámasztva kellene kommunikálni.
Arra kérek mindenkit, hogy a jövőben az előbbi mondatnak megfelelően, higgadtan társalogjunk!
Valósítsuk meg ezt együtt!
Köszönöm!

Üdv:
Leko

+Quote Post
j27
hozzászólás 2010-03-11 17:35:45
Létrehozva: #25

Light Heavyweight - Félnehézsúly (79.4kg)

Azonosító: 4,146

IDÉZET(straight @ 2010-03-11 17:21:02) *
Nem az apja shotokanos inkább?

www.youtube.com/watch?v=4nqbAfzrg-E

--------------------
Jelentõs részét az életemnek sporttal töltöttem.A többit elpocsékoltam...

+Quote Post
straight
hozzászólás 2010-03-11 16:21:02
Létrehozva: #26

Hall Of Fame
Csoport kép

Azonosító: 2,086

IDÉZET(j27 @ 2010-03-11 15:16:54) *
Bocs, hogy bele vauzok, de Machida alapból sotokan karate mester.Amúgy Ishii tényleg szépen megdobta.

Nem az apja shotokanos inkább?

+Quote Post
Luisz
hozzászólás 2010-03-11 14:56:56
Létrehozva: #27

Hall Of Fame
Csoport kép

http://www.youtube.com/watch?v=hO5fhH_5C0w

A kék judogis az judos.

+Quote Post
j27
hozzászólás 2010-03-11 14:16:54
Létrehozva: #28

Light Heavyweight - Félnehézsúly (79.4kg)

Azonosító: 4,146

IDÉZET(kaoklai @ 2010-03-10 11:29:05) *
a yoshida vs ishi meccs méltán kiérdemelné helyét a top 5 legszarabb meccs 2009-ben kat.-ban
Bezzega a graciek nem rugtak ki csak az iden vagy kettot az UFC-bol az iden inkompetencia miatt.+ a tofla ishi nem is hajigalja ahogy akarja a csodas bjj nagymester Machidat 2perc 53 s nel
http://www.youtube.com/watch?v=1s5MkEC-2pc

Bocs, hogy bele vauzok, de Machida alapból sotokan karate mester.Amúgy Ishii tényleg szépen megdobta.

--------------------
Jelentõs részét az életemnek sporttal töltöttem.A többit elpocsékoltam...

+Quote Post
m.zs.
hozzászólás 2010-03-11 13:30:43
Létrehozva: #29

Featherweigth - Pehelysúly (57.5kg)

Azonosító: 11,879

IDÉZET(kaoklai @ 2010-03-10 10:29:05) *
a yoshida vs ishi meccs méltán kiérdemelné helyét a top 5 legszarabb meccs 2009-ben kat.-ban
Bezzega a graciek nem rugtak ki csak az iden vagy kettot az UFC-bol az iden inkompetencia miatt.+ a tofla ishi nem is hajigalja ahogy akarja a csodas bjj nagymester Machidat 2perc 53 s nel

HA EGY JUDO-S MEGDOB EGY BJJ-ST,AZZAL CSAK EGY LÉPÉSSEL KÖZELEBB TETTE MAGÁT A KOPOGÁSÁHOZ.

+Quote Post
Luisz
hozzászólás 2010-03-10 12:58:55
Létrehozva: #30

Hall Of Fame
Csoport kép

Amugy a Judo is valaha divatsport volt ma sok helyen üresen konganak a Dojok. Ha a divatsport beirásra gondolsz. Mostmár semmit sem lehet sehova sem beirni mert Magyarországon mindenki mindenért megsértödik? Mert ahogy érzékelem ez minden egyes területen igy van nemcsak itt ezeken a forumokon.
Egyébként meg többször az itt nálunk található helyzetet is leirom ugyhogy arra is jo ha az ember felfigyel és nem keveri a szezont a fazonnal.

+Quote Post
dietz gusztav
hozzászólás 2010-03-10 12:43:59
Létrehozva: #31

Azonosító: 11,027

Mi brazil jitsuzunk, de a thayboxosok piszok jók állva, a cselgáncsosok a földön és a földrevitelekben, a shaolin kungfusok még a levegőben is bas...ák meg.
Mindenki jó, aki elszántan csinál valamit és sikereket ér el benne!

Nincsenek különbségek, csak ostoba büszkeség van!

Ne haragudj ha megbántottalak, át is szerkesztem az írásomat..

Béke veletek..

+Quote Post
Luisz
hozzászólás 2010-03-10 12:32:17
Létrehozva: #32

Hall Of Fame
Csoport kép

A ketrecharcal kapcsolatban nekem a fiatalkori utcai verekedések jutnak eszembe ahol nem egyet közülünk igy agyonra rugdostak vagy kiverték a társaim fogait beverték a fejét stb. stb. Sok ilyen ketrecharcot láttam ketrec nélkül. Minden egyes film megnézése után ez jut eszembe.Bennem csak rosz emlékeket idéz fel.
Hála istennek nem sok ilyen filmet nézek. Lehet annak aki ezt a valos életbe nem élte meg több évtizeden keresztül annak érdekes. Még tapsol is gálákon. Ez is érthetö.
Egy bácskai vagy bánáti magyar viszont nemannyira van igy ezzel.

+Quote Post
Kodiak69
hozzászólás 2010-03-10 11:48:37
Létrehozva: #33

Middleweight - Középsúly (72.6kg)

Azonosító: 11,284

Láttam magam is földharcos edzést, semmi gond vele keményen edzenek, gyakorolják amiket a versenyszabályok megengednek, sok küözdés meg ilyesmi. Ez a pap papné kategória de tiszteletre méltó. A judo sem mindenható jó sprt hihetetlen megkötésekkel meg beszűkített technikai repertoárral. Valós önvédelmet nem igazán gyakorolnak, mert "csak" sport lett minálunk idehaza biztosan. Mindezek ellenére tiszteljük az erényeit.

+Quote Post
Luisz
hozzászólás 2010-03-10 11:47:36
Létrehozva: #34

Hall Of Fame
Csoport kép

elmesélhetem neked hogy én sok klubban megfordultam de egyetlenegy klubban sem halottam vissza azt hogy ki kinek kopogott
Edzenek az emberek társalognak ,befejezödik az edzés aztán másnap jön egy uj nap.

+Quote Post
dietz gusztav
hozzászólás 2010-03-10 11:31:10
Létrehozva: #35

Azonosító: 11,027

Nem a Judó elit mondja a magáét Barátaim, mi nem élversenyzőkkel vitatkozunk itt!
Össze akarjuk hasonlítani mégis a nagypályás focit a kicsivel!? Sajnos hátrányos helyzetben vagyunk..
Mi mozgunk a kispályán ugye..olimpia és állami támogatottság híjján. Nem is vitás..de az, hogy ezt a partjelzőkkel beszéljük meg a
játékosok helyett, az furcsa!

Gondolodtam, hogy összehozunk egy BJJ válogatottat, egy Judó válogatott ellen.. majd rájöttem, hogy annyit tenne, mintha kakival pofoszkodnék..
hisz itt mi nem győzhetünk egész egyszerűen, csak okot adnánk a további vitákra, hogy persze ha nem azok akkor ezek, meg ha ő akkor nem ő és egyáltalán nem sütött a nap egyébként sem.. és akik ezeket írják persze sehol sincsenek, amikor meg kellene mutatni, hogy miről is beszélgetünk ugye!?

Miért nem szól közbe például Ungvári Miklós!? Őt jobban megérteném ám.. icon_thumbs.gif

..eszembe jutott egy bölcselet, ennek a beszélgetésnek a kapcsán..ami úgy szól:

"Semmi sem fontos különösen és csak nagyon kevés dolog egyáltalán"

+Quote Post
kaoklai
hozzászólás 2010-03-10 10:29:05
Létrehozva: #36

Cruiserweight - Cirkálósúly (90.7kg)

Azonosító: 7,012

+Quote Post
Négyfrász
hozzászólás 2010-03-10 09:36:57
Létrehozva: #37

Bantamweight - Harmatsúly (53.5kg)
**

Azonosító: 8,311

IDÉZET(Luisz @ 2010-03-10 09:58:44) *
A judonak is megvannak a saját problémái. Minden új sportágnak megvan a maga divatideje. Ès minden divat mulandó.

Lehet, hogy divat egy időben egy sport, de ha valami értéket tud hozni magával, akkor megmarad. Pl a testépítés nagy divat volt a 80-as 90-es években, sokan azt is csak egy divathullámnak tartották, oszt megmaradt, ma már meg senki sem gondolhatja komolyan azt, hogy az idő múlásával el fog tűnni a süllyesztőben. Mindig lesznek olyanok, akik csinálják. Ugyan ez lesz szerintem a bjj-vel és az mma-val is, főleg ha egy olyan világszervezet, mint a FILA, felkarolja. A hagyományos, agyonszabályozott birkózás nézettsége (más nem számít már a mai világban) olyan alacsony, hogy ki akarják venni az olimpiai programból. Ők se hülyék, felkarolják a népszerű irányzatokat még ha furcsa is, ha egy birkózó szövetség GI-s versenyt rendez... Van náluk MMA is és ha sokan rákapnak ne csodálkozzunk rajta, ha olimpiai sportág lesz hamarosan:
http://www.fila-grappling.com/combatgrappling/

+Quote Post
Luisz
hozzászólás 2010-03-10 09:25:03
Létrehozva: #38

Hall Of Fame
Csoport kép

Erre azt mondaná az egyik judos ismerösöm hogy rosz génekkel vannak felruházva.
Fiatalon üzni a judot és szeniorként nem egy és ugyanaz.
Komplikált téma ez. Aki nem edzi fel a derekát nem nö bele a szerepbe az elhullik.A fiam 20 centit nött és már nem azt a judot produkálja mint ezelött 3 évvel.
Nem is beszélve arrol hogy ebben a korban nagyon de nagyon fel kell erösiteni az izmokat ami a gerinccsontokat tartja. De talán most hogy eltüntek a gruz teknikák kevesebb ilyen gerinc sérülés lesz.Hála istennek én 10 éves edzöpályafutásom alatt nem találkoztam velük szükebb környezetemben.

+Quote Post
Hibbantka
hozzászólás 2010-03-10 09:21:16
Létrehozva: #39

Heavyweight - Nehézsúly (>90.7kg)

Azonosító: 5,515

IDÉZET(MrVictory @ 2010-03-10 08:38:55) *
Pont a napokban olvastam cikkeket, hogy egy nagyon nagy domping varhato a birkozok es a judosok korebol az MMA ba. Az olimpiara nem kijuto versenyzokbol fognak jonni es nem is kevesen.

Teljesen igaz, és az sem biztos, hogy a legjobb dzsúdosokból vagy birkózókból lesznek a legjobb MMA-sok (vagy akár grapplerek, hogy a topiknál maradjunk).

--------------------
"I'm not much of a jiu jitsu guy, I'm a brawler and leg lock man" - Ken Shamrock

+Quote Post
belekotty
hozzászólás 2010-03-10 09:10:20
Létrehozva: #40

Heavyweight - Nehézsúly (>90.7kg)

Azonosító: 11,461

IDÉZET(Luisz @ 2010-03-10 09:06:21) *
Belekoty igazad van. Biztos keverem az MMA-t meg a ketrecharcot. Nem egyformák a szabályok?

Az sem álja hogy minden 30 éves judosnak roncs a térde.Ez a focira kézilabdára igaz.Az én térdemnek semmi baja.Söt a judos kolegáim többségének kutya baja sincs.
Nézd az öreg Japán judosokat.Kutya bajuk.
Akinek meg fáj a térde az amugy is fájna. Jo kifogás sosem rosz.Az igazság az hogy 30 éves korban már nehezebben birják a judosok azt a tempot amit a 25 évesek produkálnak aztán egyböl fájni kezd a térdük egyeseknek.
Persze vannnak térdsérülések is.De sokkal kevesebb mint a fociban kézilabdában stb.

"Arról ne is szóljunk hogy hány a judot fiatalkorában magas szinten űző ember roncs 30 év körül a szétment térde és dereka miatt. "

Nem mondtam hogy mindnek. A labdasportokhoz ne hasonlítsuk! Sok a térdsérülés, ez viszont tény. Hadd ne hozzam szupertehetségek neveit akik fiatalon kihullottak a judoból a szétment térdük miatt.

+Quote Post

7 Oldal V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió A pontos idő: 2010-09-06 -18:50